Fenntartható bőrápolók gyártása

FENNTARTHATÓ BŐRÁPOLÓ TERMÉKEK GYÁRTÁSA

A TE BŐRÖD. A MI BOLYGÓNK. TÖRŐDÜNK VELÜK.

FENNTARTHATÓ BŐRÁPOLÓ TERMÉKEK GYÁRTÁSA

A bolygó és a közösségek védelme iránti elkötelezettségünk magába foglalja azt is, ahogyan a bőrápolási termékeinket a gyártási helyszíneken előállítjuk. A NIVEA kozmetikumok előállításakor arra törekszünk, hogy csökkentsük CO2-lábnyomunkat, energiát takarítsunk meg, kevesebb hulladékot termeljünk és az édesvizet felelősen használjuk.

A fenntartható bőrápoló termékek előállítása tekintetében a NIVEA egyik alapvető elkötelezettsége a szén-dioxid-lábnyom csökkentése. A légkörben lévő egyéb üvegházhatású gázokkal együtt a szén-dioxid káros hatással van a környezetre. E gázok növekvő mennyisége erősíti az üvegházhatást. Mivel a globális hőmérséklet már most kritikusan emelkedik, a NIVEA komolyan veszi az éghajlatváltozás mérséklésével kapcsolatos felelősségét. Ez tükröződik ambiciózus éghajlati céljainkban, amelyek összhangban vannak a klímatudomány jelenlegi álláspontjával. 

 

Hogyan állít elő a NIVEA fenntartható bőrápolási termékeket?

Az energia és az emisszió, a víz és a hulladék a fő szempontok, amelyeket figyelembe kell venni, ha egy termelőhelyet a lehető leginkább fenntartható módon szeretnénk üzemeltetni. A nulla lábnyomos termelés jövőképétől vezérelve keményen dolgozunk, hogy jobb eredményeket érjünk el ezen a négy területen.

2019 vége óta az összes NIVEA gyártóüzem 100%-ban megújuló energiaforrásokból táplálkozik. Ez a kötelezettségvállalás jelentősen csökkentette az energiával kapcsolatos CO2-kibocsátásunkat. Ezt azonban még tovább szeretnénk csökkenteni azzal az általános céllal, hogy 2030-ra elérjük az klímasemleges működést.

A NIVEA-nál elkötelezettek vagyunk a pazarlás elkerülése, az erőforrások megtakarítása és a tisztább környezet mellett. 2025-re körülbelül harmadával kívánjuk csökkenteni a hulladék mennyiségét termelőhelyeinken.

cream

Annak ellenére, hogy csökkentjük a hulladék mennyiségét, nem tudjuk teljesen elkerülni annak termelődését. De már régóta a „zéró hulladék a hulladéklerakókba” elveinek figyelembevételével tevékenykedünk. A NIVEA 17 gyártóhelyéből világszerte 16 már elérte ezt a célt.

Az édesvíz létfontosságú, ám korlátozott erőforrás. Azért, hogy a bőrápolási termékeink fenntarthatóak legyenek, a NIVEA-nál azon dolgozunk, hogy minimalizáljuk a vízfogyasztást a gyártási folyamatok során. Konkrét és mérhető célokat határoztunk meg: 2025-re legyártott termékenként 25 százalékkal csökkentjük vízfogyasztásunkat a 2018-as értékekhez képest. Ennek érdekében megteremtjük a víz újrafelhasználásához szükséges feltételeket, és amikor csak lehet, újrahasznosítjuk a szennyvizet. 

Mivel az édesvíz rendelkezésre állása a helyszíntől függ, valamennyi gyártóüzemünkben évente elvégezzük a vízkockázat-elemzéseket. Ezekben az elemzésekben alaposan megvizsgáljuk az édesvíz regionális elérhetőségét, a megfelelő vízminőséget és a termelőhelyeinkkel szomszédos közösségek édesvíz igényét. Ezek mind fontos tényezők a fenntartható bőrápoló termékek gyártásához.

hand holding a leaf

A TE BŐRÖD. A MI BOLYGÓNK. TÖRŐDÜNK VELÜK. 

A NIVEA-nál szeretnénk 100%-ban transzparensek maradni, és megválaszolni a fenntarthatósággal kapcsolatos kérdéseidet. Ha ezen a weboldalon nem találod meg azokat a válaszokat, amiket kerestél, vagy részletesebb információra van szükséged, kérünk, hogy látogass el a NIVEA anyavállalatának, a Beiersdorf-nak a fenntarthatósági weboldalára.