A babák imádják a napot - gondoskodj a megfelelő védelmükről

Babavédelem

Milyen kortól használhatom a napvédőt a babám védelme érdekében?

A Baby Naptej megvédi a babákat már 3 hónapos koruktól kezdődően a napsugaraktól. Ugyanakkor a bőrgyógyászok azt ajánlják, hogy soha ne tedd ki a 3 évnél fiatalabb babákat és tipegőket hosszú időn keresztül a közvetlen napsugárzásnak.

Gyerekjáték a bababőr védelme a Naptól

  • Mindig kéznél van: NIVEA Baby Sun Napvédő krém a babáknak 50+ fényvédő faktorral.
  • Kend be a gyermeked arcát és testét naponta többször is napvédővel.
  • Tartsd árnyékban a baba fejét sapkával és nyakat takaró ruházattal.
Különös kockázatot jelent a közvetlen napsugárzás a babák fiatal, finom bőrére nézve, mivel a bőr természetes védekező rendszere még nem alakult ki teljesen a kicsiknél. A babákat ezért lehetőség szerint, minél jobban fel kell öltöztetni, ha kimennek a szabadba. A kicsik szempontjából igazán lényeges a napvédő használata, hiszen így lehet őket megvédeni fiatal korukban a káros UV-sugaraktól. Ne feledkezz meg arról sem, hogy a közvetett sugárzás is rossz hatást gyakorolhat a bőrre. A babáknak nemcsak a bőrük nagyon érzékeny, hanem a szemük is, ezért ebből a szempontból is meg kell védeni őket az UV-fénytől. Ebből az okból kifolyólag tehát, érdemes beszerezned egy jó napszemüveget. Tudj meg többet a gyermekek védelméről itt!

A Nap ellen

A baba krémezése

Használd naponta több alkalommal is a fényvédőt, mivel a babák bőre még túl fiatal ahhoz, hogy hosszú időn keresztül megvédje magát a Nap sugaraitól. Fontos megjegyezni, hogy a napvédő krém újbóli alkalmazása nem hosszabbítja meg a védelmet, csak segít fenntartani a már meglévő védelmet.

A babák számára készült napvédő krém fényvédő faktora

Amikor baba napvédő termékekről van szó, akkor mindig 50 faktornál magasabb védelmet nyújtó változatokat kell választanod. Mivel a bőr saját védelmi rendszere még nem alakult ki teljesen a babák esetében, ezért a bőr általában véve körülbelül 5 percig képes megvédeni magát a leégéstől. Még a 3 évnél idősebb kisgyermekeknél is legalább 30-as fényvédő faktorszámú terméket kell választani. Ez a leégéstől való védelmüket körülbelül két és fél órára hosszabbítja meg. Ugyanakkor mind a babák, mind a kisgyermekek részére valójában a legideálisabb választás az 50 feletti fényvédő faktorszámú termék.
termékek-háttér