A MEGFELELŐ NAPOZÓKRÉM

A MEGFELELŐ NAPOZÓKRÉMEK NYÁRON: ÉLVEZD A NAPSÜTÉST EGÉSZSÉGESEN

Biztos lehetsz benne, hogy a megfelelő napozókrém segítségével a bőröd tökéletesen védve lesz – napozz bárhol és bármikor. Tudd meg, mire van szüksége a bőrödnek, és élvezd a nyarat és a napozást a leégéstől való félelem nélkül.

MEGBÍZHATÓ VÉDELEM

Védelem és ápolás

A szükségleteid nálunk első helyen állnak. Ezért olyan termékcsaládot fejlesztettünk ki, amely megbízható védelmet és a legjobb ápolást nyújtja a bőrödnek. A NIVEA SUN termékek nemcsak maximálisan hatékonyak, hanem a használatuk is rendkívül kellemes. Tanuld meg, hogyan kell helyesen felvinni a napozókrémet, és hogyan élvezd kockázat nélkül a napozást.

Tökéletes védelem

NIVEA SUN termékcsalád minden tagjának úgynevezett fotostabil, fényellenálló védelme van. Ez azt jelenti, hogy a bőr megőrzi saját védekező mechanizmusát, melyet a helyesen kiválasztott napozókrém még inkább támogatni tud. 

Ne feledd, hogy a napozókrém fokozatosan lekopik. Nem csak akkor, ha a törülközővel találkozik, hanem a homokkal, a vízzel érintkezve, és izzadás közben is. Ezért kétóránként újra és újra kend be magad, 


HOGYAN VIGYÜK FEL HELYESEN A NAPOZÓKRÉMET

Mit jelent az FF védőfaktor?

A védőfaktor segít meghatározni az időt, ami alatt leégés nélkül érintkezhet a bőröd a napsugarakkal. A bőr saját, természetes védőrétege – a bőrtípustól függően – 5–30 percig véd meg a leégéstől. Az FF faktor ezt a természetes időt hosszabbítja meg. Szorozd be a természetes védelmed idejét az FF faktorral, és megkapod a perceket, melyeket leégés nélkül eltölthetsz a napon.

Legyen a napozókrémed vízálló

A NIVEA SUN termékcsalád tagjainak vízállóságát standard nemzetközi módszer (COLIPA 2005) szerint teszteljük.

  • A vízálló napozókrémnek 20 perc vízben tartózkodás után is meg kell őriznie eredeti FF védőfaktorának legalább 50 százalékát. 
  • Az „extra vízálló“ (extra water resistant) jelzővel allátott NIVEA SUN termékek kétszer hatékonyabbak. Tehát 4 × 20 percen át védelmeznek.

Alaposan vidd fel a napozókrémet: Segítünk, hogyan

A megfelelő mennyiségű termék helyes felvitelével tökéletes védelmet érhetsz el. Nem tudod, mennyi a „megfelelő mennyiség“? Következnek a NIVEA SUN egyszerű szabályai: 

  • 3–5 éves gyermekeknél egy adag napozókrém a középső ujjad hosszának 1-1,5-szeresét jelenti (ajánljuk például a Gyermek naptejet), vagy használj 5-6 spriccet a Szórófejes gyermek naptejből. 
  • 6–10 éves gyermekeknél egy adag nap elleni védelem a középső ujjad hosszának 1,5-2-szerese. Ez nagyjából 7–10 spriccet jelent valamely NIVEA napozóspray-ből(válaszd mondjuk a Színezett gyermek naptejet) 
  • A nagyobb gyermekek és a felnőttek annyi napozókrémmel kenjék be magukat, ami megfelel a csukló és a középső ujj hegye közötti távolságnak. Ami nagyjából 15 spricc valamelyik szórófejes termékből. 

Egy adaggal kend be az egész karodat, és vidd fel a nyakadra és az arcodra is. A hasra, a hátra és a lábakra két-két adag kell. Öt éves korig az arcra és a nyakra dupla adagot szánjunk. Ne feledd, hogy a krémet rendszeresen pótolni kell

Tökéletes felvitel

A napozókrémet kétóránként vidd fel a bőrödre. És minden fürdés után is. Vigyázat, a krém izzadással is eltűnik a bőrödről! Azt se feledd, hogy a krém újbóli felvitele nem jelenti azt, hogy meghosszabodik a napon eltölthető időd. Nagyon fontos, hogy a megfelelő mennyiségű krémet helyesen vidd fel – ez az egyetlen módja a maximális védelem biztosításának. 
A krém felvitele közben ne hagyd ki a nehezebben elérhető helyeket, mint például a fülcimpád és a lábfejed. 
NIVEA SUN termékek? Magas hatékonyságú UVA és UVB védelem, vízállóság és azonnali védelem a felvitel után. Bőrgyógyászatilag is teszteltek és jóváhagyottak. 

MINDEN, AMIT TUDNOD KELLENE A NAPOZÓKRÉMEKRŐL

Mit jelent az azonnali védelem?

Minden NIVEA SUN termék azonnali védelmet nyújt – vagyis a napozótermék felvitele után azonnal véd. Mit jelent ez? Semmire sem kell várnod, és rögtön a felvitel után indulhatsz is a strandra élvezni a napot. De ne feledd el bekenni magad indulás előtt. A bőröd ugyanis már útközben nagy mennyiségű UV-sugárzásnak van kitéve. 

Lehetséges meghosszabbítani a nap elleni védekezést a napozókrém állandó „utántöltésével“?

A napozókrém ismételt felvitelével nem hosszabbodik meg a védőhatása. A napon eltölthető maximális időt a védőfaktor (FF) értéke határozza meg. Minden további használat (törülközés, úszás stb. után) az eredeti elvárt védelmet nem meghosszabbítja, hanem megújítja. 

Milyen a napozótermékek tartóssága?

Tele van a szekrényed tavalyi napozókkal? Tudnod kell, hogy a bontatlan készítmények nagyjából 30 hónapig jók. A felbontottak esetében ez az idő rövidebb, tartósságukat megtalálod a doboz hátulján. Keresd a nyitott flakont a számmal. Ez a szám mutatja, milyen gyorsan kellene az adott terméket elhasználnod. Általában 12 hónapról van szó.