HOGYAN VÉDEKEZZÜNK HELYESEN A NAP ELLEN? SAJÁTÍTSD EL A HELYES BŐRVÉDŐ SZOKÁSOKAT NAPOZÁSKOR

Te és családod is gondtalanul élvezhetitek a napsütést, ha betartjátok a megengedett tartózkodási időt a napon és helyesen használjátok a napozótermékeket.

A NAPVÉDŐ TERMÉKEK HELYES HASZNÁLATA

A hatékony napvédelem nem merül ki csupán a magas FF (fényvédő faktor) kiválasztásában. Fontos, hogy megfelelő mennyiségű terméket használjunk. Egy átlagos magasságú felnőttnek 30ml (6 kávéskanálnyi) készítményre van szüksége, hogy az egész testét borító bőrt megvédje. A helyes mennyiség megtalálásának egyszerű módja, ha vastag „csíkot“ húzunk a csuklónktól a középső ujjunk hegyéig, ismételjük 11x, az alább ábrázolt testrészek mindegyikénél. Ha szórófejes terméket használsz, minden területre 15 pumpálás jusson. 

Ne felejtsd el kétóránként, de minden fürdés és szárítkozás után is megismételni a felvitelt. Ne feledd, hogy az FF által meghatározott időintervallum az egész napra vonatkozik, nem pedig a napozótermék ismételt felvitelére. Tehát, ha 5 óra elteltével újra felviszed a 20 faktoros készítményt, az nem jelenti azt, hogy a védelem további 5 órával meghosszabodik. Kezdettől fogva olyan terméket kell használni, amely elegendő védelmet nyújt egész nap. 

AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG AJÁNLÁSAI

Az Európai Bizottság által kidolgozott egységes szabályrendszer biztosítja a fogyasztók jobb tájékoztatását a napsugárzás káros hatásairól és a védekezés módjairól: 

  • A napozó kozmetikumok csak egy eszköz a sok közül a napsütés elleni védekezésben. További eszközök: 
  • Kerüljük a közvetlen napon tartózkodást 11 és 15 óra között. 
  • Napsütésben védekezzünk fejfedővel, a felkart takaró öltözékkel és UV-szűrős napszemüveggel. 
  • A babákat és a kisgyermekeket ne tegyük ki közvetlen napsütésnek. 
  • Használjunk elegendő mennyiségű napozóterméket. A felvitt termék mennyisége ugyanolyan fontos, mint a fényvédő faktor kiválasztása. Hogy biztosított legyen a termék ígért hatása (FF nagysága), 2 mg mennyiséget kell felvinni 1 cm²-re. Egy felnőtt ember testére kb. 36 gramm (6 teáskanálnyi) védőemulzióra van szükség. A fogyasztók többsége a szükséges mennyiség kevesebb mint felét alkalmazza. A kívánt hatás érdekében ugyanazt az ajánlott mennyiséget kell felvinni minden fürdés és szárítkozás után. 
  • Használjunk olyan napvédőket, amelyek az UV-A és az UV-B sugaraktól is megvédenek. 

A KOZMETIKAI TERMÉK GYÁRTÓK IRÁNYELVEI

A NIVEA SUN minden terméke, a napvédő termékek más nemzetközi gyártóihoz hasonlóan, megfelelnek az Európai Kozmetikumgyártók Egyesülete* irányelveinek, melyek alapján a használt UV-szűrők a legszigorúbb biztonsági teszteken esnek át, összhangban A kozmetikai termékek európai irányelveivel. A tesztelés magában foglalja az FF (UV-B-védelem) hatákonyságának ellenőrzését, a vízállóságot és az UV-A védelmet. Az Európai irányelvekben egyúttal összeállították a kozmetikumokban használható UV-szűrők jegyzékét is.