Mennyi ideig tart a fényvédő hatása?

Mennyi ideig tart a fényvédő hatása?

Óvd a bőrödet a napvédők helyes használatával

Elgondolkodtál valaha azon, hogy melyik napvédő hatása tart a legtovább, vagy hogy milyen gyakran használd őket? Tudj meg mindent az UV-védelemről, amire valaha kíváncsi voltál, hogy biztonságban pihenhess és élvezd a napsütést.


UV-védelem - a legjobb tippek a vízálló napozószerek használatához

Ahhoz, hogy megóvd a bőrödet a napégéstől, fontos, hogy tudd, mikor és milyen gyakran használd a vízálló fényvédőt.

Hogyan használd a fényvédőt

  • Kend be magad indulás előtt
  • Használj testrészenként kb. két teáskanálnyi mennyiséget
  • Hagyd, hogy beszívódjon, mielőtt felöltöznél
  • Rendszeresen használd, különösen úszás, törölközés után, és ha izzadsz
  • Kend be a fülcimpád és a nyakad hátsó részét is

 

Milyen gyakran kellene fényvédőt használni

Mennyi ideig tart a fényvédő hatása? Vízálló termék esetén legalább kétóránként javasolt újrakenni a bőrt fürdőzés után, mivel az olyan tevékenységek, mint az úszás a napvédő kopását okozhatják. 

Emellett az izzadás és a törölközővel történő dörzsölés is eltávolít bizonyos mennyiséget a bőrödről.

A magasabb FF tartalom növeli a biztonságos napon tartózkodás időtartamát. Például egy olyan FF 50 tartalmú napvédővel, mint a Gyermek Zsebnaptej 50 harmincszor tovább napozhatsz annál, mint amennyi időt leégés nélkül tölthetnél a napon úgy, hogy nem használsz fényvédőt. Az FF 50 pedig azt jelenti, hogy a bőröd 50-szer több ideig védett a napsugárzással szemben, mint egyébként. Ennek ellenére rendszeresen kend magad napvédővel, mivel a magas faktorszámú termékek is lekopnak a bőrről.

Milyen könnyen kopik le a fényvédő?

UV-kamerán keresztül megvizsgáltuk, mennyi idő után kopik le a fényvédő. Amikor UV-lencsén keresztül szemügyre veszed a fényvédőket, láthatod, mennyire óvnak a napsugárzástól. Az izzadás, az úszás és a törölköző használata mind befolyásolja a fényvédelem mértékét. 

Véd az arckrémed egész nap a napsugárzás ellen?

Az ápoló napozó arckrém Q10 tartalmának köszönhetően megakadályozza a nap okozta ráncok és pigmentfoltok kialakulását. Ha hosszas napozást tervezel, mindig használj speciális fényvédő terméket! Hosszabb ideig kitart, és vízálló is.


Mennyi ideig tart a fényvédő hatása?

Amikor nyaralni mész vagy strandra készülsz, normális, teljesen természetes, hogy tudni szeretnéd melyik megoldás véd leginkább a leégés ellen.

Egyes napvédők hatása hosszabb, mint más termékeké?

Minden NIVEA napvédő hatásos az UVA és UVB sugarak ellen. A vízálló termékekkel hosszabb ideig tartózkodhatsz a napon anélkül, hogy leégnél, de a fő különbség a felvitel módjában rejlik. 

A golyós napvédők, mint a NIVEA SUN Színezett Gyermek Golyós Naptej azonnali UV védelmet nyújt, ráadásul élmény a használata, különösen a gyerekeknek. 

A spray és az aeroszol napvédők, mint a NIVEA SUN Protect & Refresh Hűsítő Napozó Permet FF 30 gyors és könnyű felvitelt tesz lehetővé. Frissítő hatásának köszönhetően tökéletesen élénkít a forró nyári napokon.


Izzadás

Mitől kopnak a napvédők?

Izzadás

Ha a parton relaxálsz vagy a városban sétálgatsz, az izzadás miatt lekophat a fényvédő a bőrödről, és így kevésbé lesz hatékony, mint eredetileg.

lebegés-háton-a-vízben

Mitől kopnak a napvédők?

Úszás

A speciális összetevőket tartalmazó, vízálló napvédők tökéletesek az úszáshoz vagy más vízi sportokhoz. Habár hosszabb ideig hatnak, mint a normál fényvédők, ezeket a termékeket is rendszeresen újra kell kenni a megfelelő védelem érdekében.

nő-az-árnyékban

Mitől kopnak a napvédők?

Törölközés

A törölközővel vagy a kezeddel történő dörzsölése a bőrnek a napvédők nagy részét eltávolítja. A számodra legideálisabb, egész nap tartó fényvédelem érdekében kétóránként vagy fürdés után fújd be magad a NIVEA Sun Protect & Moisture Hidratáló Napozó Spray FF 30 napvédővel.