Hogyan gátold meg a tenyerek izzadását

Hogyan gátold meg a tenyerek izzadását

Fedezd fel mi okozza, és tudd meg, hogyan kezeld. Tudj meg mindent, az erős izzadásra kifjelesztett izzadásgátlóktól kezdve speciális tanácsainkig, hogy minden helyzetben nyugodt maradhass.

Először is, mi okozza a tenyerek izzadását?

A kutatások szerint a tenyér fokozott izzadására és a hiperhidrózisra az érzelmek, a hormonok és néhány esetben más egészségügyi körülmény vannak hatással.

A verejtékmirigyek szerepe

Akiknek izzad a tenyerük, azoknak a verejtékmirigyeik mindig működésben vannak. Más szóval a test állandóan úgy érzékeli, hogy le kell hűtenie és nyugtatnia magát.

Mi okozza a tenyerek izzadását?

A kutatók nem tudják egészen pontosan meghatározni, mi okozza a tenyerek izzadását, ezért nem létezik egyetlen specifikus kezelés a probléma megoldására. Habár rengeteg oka lehet, mint például valamilyen egészségügyi rendellenesség (pl. pajzsmirigy túltermelés, vérkeringési rendellenesség) vagy a szedett gyógyszerek mellékhatása.

Van gyógymód az izzadó tenyerekre?

A túlzott izzadás kezelésénél fontos annak megállapítása, hogy a verejtékezés az idegek, a szorongás, a hormonok és a stressz által okozott túlzott reakciók miatt alakult-e ki, vagy a hiperhidrózist egy olyan betegség váltja ki, mint a reumás ízületi gyulladás és a hipertireózis (a pajzsmirigy túltermelése).

Ha rendszeresen szenvedsz izzadó tenyerektől, vagy nagyon intenzív az izzadás, érdemes orvost felkeresed. A legtöbb ember számára a legjobb kezelés, ha talál egy nyugtató vagy relaxáló technikát, amivel kontrollálhatja az izzadást.

Egy erős izzadásgátló használata is segíthet gátolni az erős izzadást, mint például a NIVEA Derma Dry Control Izzadásgátló golyós dezodor.

A túlzott izzadással való együttélés

Az izzadásgátlóktól a kellemes illatú tusfürdőkig - ki mondta, hogy az izzadt tenyerek kezelése nem lehet kellemes?
Tippek az izzadt tenyér kezelésére

Nyugtató gyakorlatok

A hidegvér megőrzése az egyik természetes módja az izzadt tenyerek kezelésének is. A jóga, különféle légzőgyakorlatok és a meditáció is segít az idegeid nyugtatásában.
Tippek az izzadt tenyér kezelésére

Légy felkészült

Egyszerű, de hatásos módja az izzadás megállításának, ha előkészíted a tenyereid. Teljesen normális, ha ideges vagy egy interjú vagy egy randi előtt. Nem kell aggódni az izzadó tenyerek miatt, csak használj izzadásgátlót vagy hintőport a találkozó előtt.
Tippek az izzadt tenyér kezelésére

A víz ereje

Azon aggódni, hogy izzadsz, még inkább stresszel, ez pedig elősegíti a még több izzadást. Egy mosdó közelsége mindig megoldást jelenthet. Ne használj szappant minden kézmosásnál, mert ez kiszáríthatja a tenyered.
Tippek az izzadt tenyér kezelésére

Menet közbeni megoldások

Alkoholtartalmú kézfertőtlenítőkkel és pamut kéztörlőkkel biztosan szárazon és tisztán tarthatod a kezed, ezáltal pedig magabiztos maradhatsz.
Tippek az izzadt tenyér kezelésére

Tartózkodj a zsíros termékektől

Bár a testolajok és a zsírban gazdag krémek csábítónak tűnnek, tudnod kell, hogy ezek a termékek izzadásra ösztönzik a bőrt. Inkább keress olyan termékeket, amelyek frissességet és tisztaságot biztosítanak számodra.

Mely NIVEA termékek segítenek leginkább a túlzott izzadás visszaszorításában?

A pórusok és verejtékmirigyek tisztántartása elengedhetetlen, ha túlzott izzadástól szenvedsz. Próbáld mellőzni azokat a tusfürdőket, amelyek nagy mennyiségű olajat tartalmaznak - jobb, ha tisztító tusfürdőt használsz, mint például a NIVEA Fresh Blends Acai Frissítő tusfürdőt, ami kellemes illatával felfrissíti a bőrt.

A házimunkák után válaszd a NIVEA Creme Care Krémszappant, segít tisztán és ápoltan tartani a tenyered.

Egy izzadásgátló elengedhetetlen tartozéka a táskának. A NIVEA Dry Comfort izzadásgátló golyós dezodor kényelmesen használható a tenyéren is. Vagy válaszd a NIVEA Black & White Invisible termékcsalád tagjait, amelyek szintén hatékonyan védenek az izzadsággal szemben.
PROTECT & CARE

Harcolj az izzadt tenyerekkel megfelelő izzadásgátlóval

A golyós és stiftes izzadásgátlók használata a kézen is egy jó módja az izzadás visszaszorításának. Ha olyan izzadásgátlót szeretnél, ami különösen gyengéd a bőrödhöz, válaszd a NIVEA Protect & Care izzadásgátló golyós dezodort.

Zsálya - természetes orvosság az izzadt kezekre

A zsálya csökkenti a verejtékezésért felelős mirigyek működését. Kettő-három csészényi zsálya tea vagy a kezek zsálya teában való áztatása segíthet megszabadulni az izzadt tenyerektől.