Arctisztítás a friss és egészségesnek tűnő bőrért

Arctisztítás a friss és egészségesnek tűnő bőrért

Hagyd lélegezni a bőrödet! Sminkeltávolítás és tisztítás, tonizálás és hidratálás: megmutatjuk neked, hogy mik a fontos a lépések a mindennapi arctisztítás elvégzése során, hogy milyen termékek állnak a rendelkezésedre, és hogy mit kell tudnod a bőrtípusodról.

A napi arctisztítás menete

A mindennapi arcápolás alatt a tisztítást, a tonizálást és a hidratálást értjük. Végezd el ezt a három lépést annak érdekében, hogy a bőröd mindig friss és ragyogó legyen.
Arctisztítás: naponta kétszer?

Arctisztítás: naponta kétszer?

Fontos, hogy reggel is tisztítsd meg az arcodat, hiszen a bőrünk az éjszaka folyamán regenerálódik. Az elhalt bőrsejteket el kell távolítanod a reggeli arctisztítás során.

A helyes sminkeltávolítást el kell sajátítanod.

Mindig távolítsd el a sminkedet mielőtt lefekszel. Az esti arctisztítás különösen fontos, hiszen nélküle kihullhatnak a szempillák, a smink maradványai pedig pattanásokat és vörös foltokat okozhatnak. A smink és az egyéb szennyeződések eltávolítására olyan termékeket ajánlunk, amelyeket kifejezetten szemkörnyék tisztítására fejlesztettek ki, úgy mint a NIVEA Double Effect kettős hatású szemfestéklemosó.
A sminked erősségétől függ, hogy melyik sminkeltávolító válhat be nálad. A világos színű szemhéjfesték vagy szemceruza óvatosan eltávolítható egy olajmentes termék segítségével is. Ellenben a vízálló smink lemosásához egy olajat tartalmazó termékre (pl. Vízálló szemfestéklemosó) lesz szükséged. Az orcádon, orrodon, homlokodon és álladon lévő smink egyszerűen eltávolítható törlőkendővel vagy lemosóval.

Ne feledd, hogy abban az esetben is meg kell tisztítanod az arcodat esténként, ha nem viseltél sminket, hiszen a por, a veríték és a rengeteg bőrlipid-részecske összegyűlik az arcodon, ez pedig irritációt és egyéb bőrproblémákat okozhat.

 

Felfrissülés az üdeség érdekében

A tisztítás után pedig következik a második lépés, vagyis a tonizálás. A tonizáló termékek eltávolítják a vízben oldódó maradványokat (pl. a verítéket, a szennyeződéseket, illetve az arctisztító termékek maradványait).  Jegyezd meg, hogy sohasem szabad a tonikot önmagában használni, hiszen a termék csak arra szolgál, hogy felfrissítse és megnyugtassa a bőrt, illetve hogy felkészítse a későbbi hidratálásra. A tonik alkalmazása előtt győződj meg arról, hogy a termék illik a bőrtípusodhoz.


A megfelelő arctisztító: tippek minden bőrtípushoz

Mindenki bőre különböző. Összegyűjtöttük, hogy mely termékek jelentik a megfelelő választást számodra attól függően, hogy száraz, zsíros, érzékeny vagy vegyes bőröd van.

Normál, illetve kevert bőr

Normál bőr
Az egészséges, normál bőr esetében ritkán jelennek meg piros foltok, pattanások és száraz területek. Gyengéd és hidratáló termékeket kell használnod a tisztításhoz annak érdekében, hogy fenn tudd tartani ezt a kellemes állapotot. A normál bőr esetében megfelelő lehet a tisztító arctej vagy a frissítő gél használata. Ha épp sietsz, akkor a gyengéd törlőkendők jó alternatívát jelenthetnek. Az E-vitaminos NIVEA Micellás arctisztító kendő könnyedén eltávolítja a vízálló sminket is.

Vegyes bőr
Ebben a kombinációban kétféle bőrtípus keveredik, hiszen az orcák szárazak, a T-zóna pedig zsíros. Azok a termékek ideálisak a vegyes bőrűek számára, amelyek hidratálják a száraz területeket, de nem teszik őket zsírossá. Egy gyengéd gél képes alaposan és gyengéden megtisztítani a bőrt. 

Normál, illetve kevert bőr

SZÁRAZ ÉS ÉRZÉKENY BŐR

Száraz bőr
A száraz bőr kevés zsírt és nedvességet termel. Ha nem megfelelő termékeket használsz, akkor irritáció léphet fel és apró hámdarabok képződhetnek. Ennélfogva száraz bőr esetén jó választás lehet egy gyengéd, hidratáló összetevőket tartalmazó arclemosó tej, például a NIVEA ápoló arctisztító tej mandulaolajjal és Hydra IQ-val. Csak alkoholmentes tonikokat használj, máskülönben még jobban kiszáradhat a bőröd.

Érzékeny bőr
Az érzékeny bőr esetében nagyon könnyen léphet fel irritáció, ezért különösen gondos ápolásra lesz szükséged. Használj hidratáló összetevőket tartalmazó arclemosó tejet vagy egy folyékony, nyugtató összetevőkből álló készítményt a tisztításhoz. A dexpanthenolt és szőlőmagolajat tartalmazó, micellás technológiát használó NIVEA Nyugtató Ápoló Micellás Arctisztító segít az érzékeny bőrre jellemző kipirosodás, feszesség és kiszáradás mérséklésében, ezzel egy időben pedig alaposan megtisztítja és hidratálja a bőrt.

Zsíros és érett bőr

Zsíros bőr
Mivel a zsíros arcbőrön gyakran tűnnek fel szennyeződések, alapos tisztításra van szükség. Egy antibakteriális arcradír, például a Clean deeper radírozó arclemosó magnóliakivonattal, jó választást jelenthet. A NIVEA problémás bőrre való termékei között felfedezheted a NIVEA Urban Skin Detox agyagos arclemosó és a NIVEA frissítő arctonik. Kerüld az olajat tartalmazó termékek használatát, ha már eleve zsíros a bőröd! 

Érett bőr

Az érett bőr sok ápolást igényel. Ahogy öregszünk, egyre szárazabbá és vékonyabbá válik a bőr, illetve veszít a rugalmasságából. Ezért gyakori hidratálásra van szükség – még a tisztítás során is. 
Zsíros és érett bőr

Legyél gyengéd a bőrödhöz

Az arcbőröd különösen érzékeny, ezért nem szabad túl erősen megtörölnöd vagy forró vizet használnod a tisztításához. A sminkedet lassan és gyengéden távolítsd el egy vattapamacs segítségével.

Ezt kell tudnod az arcradírról

A lehető legjobb időpont az arcradírozásra

A lehető legjobb időpont az arcradírozásra

Tippünk: este használd az arcradírt, mert így a bőrödnek lesz elég ideje a regenerálódásra az éjszaka folyamán, a következő napot pedig ragyogó arcszínnel kezdheted.

Csináld helyesen a hámlasztást! Ez a helyes eljárás

  • Az arcradír használata előtt tisztítsd meg és tonizáld a bőrödet.
  • Gyengéden masszírozva kend be az arcradírral a benedvesített bőrödet, kerülve a szemed és a szád környékét.
  • Figyelj a használati időre.
  • Aztán öblítsd le az arcodat sok langyos vízzel.

Arcradírok, maszkok és egyéb kezelések

Fejezd be az arctisztító programodat egy gyengéd radírozással. A bőr legfelső rétegét simábbá teheted, ha eltávolítod az elhalt bőrsejteket. Ezzel a keringésedet is stimulálod, illetve elősegíted a sejtek megújulását. Azonban a bőrradír esetében a kevesebb több. A bőr legfelső rétege fontos határvonalat képez, tehát a bőrradír túl gyakori használata károsíthatja ezt a védőréteget. Ha száraz a bőröd, akkor maximum hetente egyszer radírozz. Normál bőr esetében hetente két vagy három alkalommal ajánljuk az E-vitamint és Hydra IQ-t tartalmazó NIVEA Rizses arcradír használatát. Itt mé bőr g többet tudhatsz meg a bőrradírról és a hatásairól.