Striák vagy pattanások

Striák vagy pattanások? Óvd kétszeresen a bőrödet a várandósság idején

Óvd kétszeresen a bőrödet a várandósság idején. Vannak, akiknek a terhesség alatt szinte varázsütésre hibátlan lesz a bőrük. Másoknak viszont ez az időszak komplikációkat okoz. Striák, pattanások, érzékeny bőr, irritáció. Tudd meg, hogyan boldogulj ezekkel a kellemetlenségekkel!

Tudod, mi vár rád? Szinte nyert ügyed van!

Striák, száraz és érzékeny bőr, pattanások. Ezekkel is találkozhatsz a babavárás idején. Hogyan szabadulj meg gyorsan ezektől a kellemetlenségektől?
Tudod, mi vár rád?

Ha meg tudod védeni a bőrödet, az esetleges kellemetlenségeket a minimálisra csökkentheted, sőt, némelyiket meg is előzheted. Nem csak a leendő, első babájukat váró anyukáknak kellene betartaniuk a rendszeres bőrápolás szabályait a várandósság alatt és után. A hidratáló készítmények ugyanis szó szerint csodákra képesek, és bőrödet tökéletesen egészségessé teszik.

Abban az esetben, ha tisztában vagy a veszélyekkel, amelyek a bőrödre leselkednek a várandósság ideje alatt, szinte nyert ügyed van. Vedd szemügyre a leggyakoribb problémákat és tudd meg, hogyan előzhetők meg, és azt is, milyen ápolást válassz, ha mégis előjönnének. A probléma több napig tart vagy súlyosabb? Ebben az esetben inkább fordulj orvoshoz vagy keresd fel a terhességi tanácsadót.


Ragyogó bőr? A szerencsések közé tartozol

Az egészségtől ragyogó arcbőr, amelyről gyakran hallasz a várandóssággal kapcsolatban, nem csak üres beszéd. A terhesség alatt a nők bőre magasabb nedvességtartalmú, ettől ragyog olyan szépen. Ezért továbbra is ügyelj a megfelelő folyadékbevitelre és pihenj sokat. A bársonyos bőrért használj hidratáló alapozót, amely megbízhatóan segít eltakarni az esetleges bőrhibákat. Próbáld ki például a NIVEA intenzív testápoló tejet.

Striák a terhesség alatt? Szinte senkit sem kerülnek el

Az állapotos nők 75–90%-át érintik a striák okozta problémák. Ahogy a baba fejlődik és gyarapodik a súlya, húzódik a bőr és megjelennek rajta a piros, barnás vagy lila csíkok. Ez a változás elsősorban a harmadik trimeszter során következik be és legtöbbször a has, a mell és a comb tájékát érinti. Ha el is tart egy darabig, a terhességi striáknak a szülés után el kellene tűnniük

Ennek intenzitását azonban nem csak a striák elleni krém használatával minimalizálhatod. Segít a magas E-vitamin tartalmú olajok vagy krémek használata is a megfelelő részeken. Tedd kellemessé a masszázst NIVEA Q10 bőrfeszesítő testápoló, amely egyszerre feszesíti a bőrt, egységesíti a bőrtónust, intenzíven táplál, csökkenti a striák láthatóságát és még az illata is finom.  

Striák a terhesség alatt?
 Irritált bőr

Irritált bőr? Az egyszerű hintőpor is beválik

A túlsúly következtében bizonyos helyeken a bőr attól is irritálódhat, hogy súrlódik vagy a ruha kidörzsöli. Ilyesféle irritáció vagy dörzsölés gyakran megjelenhet a comb belső oldalán vagy a mell alatt. A kipirosodott nedves bőrön kiütések jelennek meg, és gyulladás keletkezik. Hogy a bőröd hideg és száraz maradjon, hordj pamutruhát és mellőzz a ruhatáradból mindent, ami szűk. A hintőpor is segít beszívni a felesleges nedvességet


Viszketés és kiütések? Hordj lenge öltözéket

Akkor is, ha a viszketés és a kiütések a terhesség gyakori velejárói, vigyázz azokra területekre, ahol ez a probléma hosszabb ideig tart, esetleg rosszabbodik. A főleg pamut, lengébb öltözék viselése és a testápolók, illetve hidratáló készítmények használata csökkentheti az irritáció és a kiütések szokásos tüneteit.  

Néha azonban súlyosabb tünetek is előfordulhatnak. A várandósság ideje alatt gyakran kínozhat a candida, amely viszketést okozhat a hüvely környékén. Amennyiben ilyen jellegű hosszan tartó elváltozást tapasztalsz az intim területeken, azonnal fordulj orvoshoz vagy a terhességi tanácsadóhoz.

Viszketés és kiütések? Hordj lenge öltözéket

Minél inkább megemelkedik a hormonszint, a bőr annál érzékenyebb. A kozmetikai és ápoló termékek, amelyeket korábban használtál, hirtelen irritálhatják a bőrt. A napsugárzás is a megszokottnál agresszívebben hathat a bőrödre. Ne használd tehát azokat a termékeket, amelyek irritálják a bőrödet, és mellőzd a hosszú fürdőket is. Ápold a bőrödet rendszeresen hidratáló készítményekkel és védd magas hatékonyságú napozókrémekkel. Megbízható védelmet nyújtanak a NIVEA napozó termékei


Pattanások? Körültekintően válassz terméket

A terhesség alatt a magasabb hormonális értékeknek köszönhetően megnövekszik a faggyú mennyisége, amelyet a bőrünk azért termel, hogy bársonyos maradjon. Ennek következtében eltömődnek a pórusok és pattanások alakulnak ki. Az ilyen területek tisztításához használj olajat nem tartalmazó, kíméletesen tisztító és hidratáló termékeket. Némely pattanás elleni készítményt a terhesség alatt nem szabad alkalmazni, ezért használat előtt mindenképpen kérdezd meg kezelőorvosodat.
Érzékeny bőr

Régóta gyötör a probléma? Keresd fel az orvost

Ne feledd, hogy léteznek más elváltozások, amelyekkel vigyázni kell. A legtöbbjük teljesen természetes és rövid időn belül elmúlik. Amennyiben azonban valamelyik közülük mégsem tűnik el, vagy kellemetlenül kínoz, mindig a legjobb megoldás, ha orvoshoz fordulunk.

A várandósság alatti megfelelő hidratálás csodákra képes. Attól a pillanattól kezdve, hogy megtudod a fantasztikus hírt, egészen addig, hogy a picit boldogan tartod a kezedben, a NIVEA kivételes gondoskodással kísér végig utadon.