moisturiser for oily skin header

A zsíros bőr hidratálása

Egyszerű tippek a zsíros bőr ápolására

A háton, a vállakon és a mellkason kifejlődött pattanások gyakran a zsíros bőr következményei. Annak a megimerése, hogyan tudod ezt kezelni, alapvető fontosságú ahhoz, hogy megfelelően tudd ápolni a bőröd

Hogyan hat a zsíros bőr a testre?

A túlzott faggyútermelésnek többféle hatása is van a bőrre - és nem mind negatív!

A zsíros bőr hatása a testre

A zsíros bőrű emberek faggyúmirigyei a szükségesnél több faggyút termelnek. Ennek köszönhetően a pórusok kitágulhatnak és a bőrünk fénylővé válhat - ez pedig az önbecsülésünkre is hatással lehet.

Nem csupán az arcbőrödet érintheti a zsírosodás. A bőr bármely testrészeden, de leginkább a hátadon, a válladon és a mellkasodon zsírosodhat. A szőrtüszőkben összegyűlhet a faggyú, az elhalt hámsejtek és a baktériumok, amik a szőrtüsző elzáródásához vezethetnek, és enyhe, vagy súlyos mértékű gyulladás és pattanások alakulhatnak ki. A bőröd rendszeres tisztítása és a megfelelő higiéniai rutin kialakítása minimálisra csökkenti a zsíros bőr negatív hatásait és előlendítheti az önbizalmadat is.

Mi a különbség az arcon és a testen kialakult pattanások között?

body-blemishes-vs-skin-blemishes

A mellkason és a háton kialakuló pattanások valójában problémásabbak lehetnek, mint az arcon lévők. Ez azért van, mert itt több faggyú képződik és a bőr vastagabb, a pórusok pedig tágabbak. Ezért speciális, zsíros bőrre fejlesztett termékeket kell használnunk ezeken a területeken.

Hogyan ápold a zsíros bőrt?

Nem egyszerű feladat megtalálni a megfelelő bőrápoló termékeket a zsíros bőrre. Összegyűjtöttünk néhány tippet, amelyek segíthetik a bőrápolási rutin kialakítását.

A zsíros bőr ápolása: tisztítás és hidratálás

A zsíros bőr tisztán tartása és hidratálása elengedhetetlen, ha a faggyútermelést kontroll alatt akarjuk tartani. A mindennapos zuhanyzás segít a felesleges zsírréteg eltávolításában és a heti egyszeri bőrradírozás megkönnyíti a mélyebben ható bőrtisztítást és az elhalt hámsejtek eltávolítását.

Általános meggyőződés hogy a zsíros bőrt nem kell hidratálni, mert még zsírosabbá válhat. Ez azonban egy tévhit, hiszen az igazság az, hogy még a zsíros bőrnek is szüksége van a hozzáadott nedvességre. Próbálj ki egy gyorsan felszívódó, nem zsíros hidratáló krémet, mint például a NIVEA Aloe & Hydration Testápolót, amely erősíti a bőr védelmi funkcióját, így extra puhává varázsolja azt.

5 módszer a pattanások megelőzésére

  • Mindig zuhanyozz le edzés után, hogy ne záródjanak el a pórusaid.
  • Mosd rendszeresen az ágyneműd, hiszen ez a baktériumok melegágya.
  • Tartózkodj a klóros víztől, ami megszabadítja a bőröd a természetes olajtartalmától.
  • Tartsd tisztán a hajad, mert ez sűrűn érintkezik a válladdal és a hátaddal.
  • Ne használj erős termékeket a hasznos faggyúréteg eltávolítására - ez irritációt okozhat a bőrödön.
product-stage-bg

A zsíros bőr megfelelő ápolása a NIVEA-val