Napvédelem gyermekeknek

GYEREKEK + BIZTONSÁGOS NAPOZÁS. MIÉRT VAN SZÜKSÉGE A GYERMEKBŐRNEK MÁS NAPOZÓTERMÉKEKRE?

GYEREKEK + BIZTONSÁGOS NAPOZÁS. MIÉRT VAN SZÜKSÉGE A GYERMEKBŐRNEK MÁS NAPOZÓTERMÉKRE?

Szívesen napozol együtt a gyerekekkel? És jól csinálod? A gyerekek bőre ugyanis sokkal érzékenyebb a felnőttekénél, ezért speciális ápolást igényel. Ismerd meg a gyermekek számára kifejlesztett napozótermékeket, melyek nélkül semmiképpen se indulj el a strandra. 

A felnőttekhez hasonlóan a gyermekek bőrét is rendkívül veszélyezteti az UV-sugárzás. Viszont sokkal sérülékenyebb, és a legkisebbek védőkapacitása még nincs is kifejlődve teljesen. 

A leégés ezért ebben a korban súlyosabb bőrkárosodáshoz vezethet, ami csak idővel jöhet elő. A bőrgyógyászok ezért azt javasolják, hogy a 3 évnél fiatalabb gyermekeket egyáltalán ne tegyük ki közvetlen napsütésnek, amíg ki nem fejlődik teljesen a bőrük védelmi rendszere. 


A FÜRDÉS ÉS A JÁTÉKOK ELLENÁLLÓ GYERMEKKOZMETIKUMOKAT KÖVETELNEK

A gyermeked bőrére csakis jó minőségű naptejet és spray-t használj! 

A gyermekeknek ajánlott napozótermékek ne csak a naptól védjenek, hanem fürdés és homokozás közben is legyenek ellenállóak. 1 éves kortól ideális megoldás a NIVEA SUN Kids gyermekek számára kifejlesztett termékcsalád tagjai közül az extra vízálló naptej és napozóspray. Mégis azt javasoljuk, hogy a terméket minden fürdés után újra és újra vigyük fel. Hogy pontosan mennyi krémet vagy sprayt is használjunk gyermeknél és felnőttnél egyaránt, megtudhatod a Milyen védőfaktor a legmegfelelőbb számodra? című cikkünkből.

Ha szeretnéd megvédeni a gyermekedet nem csak a napégéstől, hanem a napallergiától is, válassz a napozáshoz kizárólag olyan termékeket, amelyek nem tartalmaznak tartósítószert (parabéneket), parfümöt és színezéket. A NIVEA SUN márka bármely, gyermekek számára javasolt termékének bőrre kifejtett hatását gyermekorvosok felügyelete mellett tesztelték. A Protect & Sensitive naptej-család tagjait pedig speciálisan az érzékeny gyermekbőrre fejlesztettük ki. 

MIT KELL MEGJEGYEZNÜNK A GYERMEKEK NAPOZÁSÁRÓL?

  • Egy gyermek bőre sokkal érzékenyebb a felnőttekénél, és könnyedén leéghet. 
  • A gyermek bőre rendkívül vékony és a védekező és regenerálódó képessége csak a pubertás korra fejlődik ki teljesen, 
  • Amíg a felnőttek bőrtípusuk szerint választják ki a megfelelő fényvédelmet, minden gyermeknek erős, 30–50-es szűrőre van szüksége
  • A babákat és a 3 évnél kisebbeket egyáltalán ne tegyük ki közvetlen napsugárzásnak, kinttartózkodáskor védjük őket tetőtől talpig takaró öltözékkel. A napozótermékek közül pedig válasszuk az 50+ FF-t. 


5 TIPP, HOGYAN ÉLVEZHETED A VÍZPARTON ELTÖLTÖTT NAPOT A GYEREKEKKEL

Tudjuk, hogy a gyermek bőre rendkívül érzékeny tud lenni, mégis szeretnéd élvezni velük a strandolást.