Napvédelem a gyerekek számára

Napvédelem a gyerekek számára

NYÁR, NAP, JÁTÉK A MEGFELELŐ VÉDELEMMEL

A napfény a gyerekeket különösen boldoggá teszi. Azonban a napvédelem nagyon fontos a kisgyerekek számára, a bőrkárosodás megelőzése érdekében.

Megbízható védelem és gondoskodás

A gyermekek bőre nagyon érzékeny, ezért védelemre van szüksége

A babák és a tipegők bőrének sokkal magasabb fokú napvédelemre van szüksége, mint a felnőtteknél, hiszen a kicsik bőre vékonyabb és érzékenyebb. Az élet első pár évében még nincs teljesen kifejlődve a bőr UV sugárzás elleni védelmi mechanizmusa, ezért a test nem képez védőréteget vagy pigmenteket a sugárzás ellen. Továbbá, a bőr regenerációs folyamata még nem működik teljesen a gyerekek életének első pár évében. A három év feletti kicsik esetében is elővigyázatosnak kell lenni, mert a gyermekkori leégés a felnőttkori bőrrák egyik fő oka lehet. Itt megtalálhatod az összes, a gyermekek érzékeny bőrének a védelmére való NIVEA terméket.

A legjobb napvédelem a gyerekek számára

A napfény elleni legjobb védelmet az árnyék adja. Ennek megfelelően a bébiket sohasem szabad közvetlenül a tűző napfényre tenni életük első 12 hónapjában. 
A bőrgyógyászok azt ajánlják, hogy a három évesnél fiatalabb bébik és gyerekek ne legyenek hosszasan közvetlenül a napfényen. 
Bőrgyógyászok javaslatára soha ne tedd ki a kisbabád és kisgyermeked (3 éves korighosszabb ideig közvetlen napsugárzásnak. A kisbabák napvédelméről itt megtudhtasz többet is.
Mivel ez nem minden esetben kivitelezhető, ezért a kicsiket megfelelő ruházat és magas fokú napvédelem segítségével kell megvédeni az UV sugárzástól. A vastagon szőtt anyagok nyújtják a legnagyobb fokú védelmet, valamint a speciális UV védelemmel ellátott ruhák is nagyon praktikusak. Ezek a termékek eredendően Új-Zélandról és Ausztráliából származnak, de már itthon is széles választékból lehet vásárolni. A ruhák között vannak ingek, nadrágok és pólók, valamint fürdőruhák is arra az esetre, ha a gyerekek kint úsznának. A termékek nagyon világosak és gyorsan megszáradnak, ennél fogva pedig ideális öltözéknek bizonyulnak a babák és a tipegők számára, a mediterrán térségben való nyaralás, illetve minden kinti program esetében.
A gyerekek esetében legalább 30 – vagy ideálisabb esetben inkább 50+ faktoros védelmet kell alkalmazni. Ennek kapcsán, szóba jöhet például a Színezett Gyermek Napozó Spray. A kicsiknek különösen a vízálló termékeket ajánljuk, mivel ezek segítségével a gyerekek nyugodtan tudnak játszani, hiszen például a NIVEA SUN Sensitive Gyermek Naptej még az úszás és a pancsolás alatt is védelmet biztosít.
Anya gyermeke

Megfelelő öltözék a napon

Nyáron a kisgyerekek legszívesebben letépnék magukról a ruháikat, és meztelenül szaladgálnának– különösen a vízparton vagy a medence körül. Nem számít, hogy mekkora kísértést érzel arra, hogy megengedd ezt nekik, mert mindig gondoskodnod kell a gyerekeid megfelelő védőöltözetet viseljenek.

Létfontosságú gyerekruhák a napos időben

Ezeket kell a gyerekeknek viselniük, ha közvetlen napfényre mennek:  

  • A fejfedő nemcsak a fejet védi, hanem a nyakat, a fület és az arcot is. 
  • A bő pólók és nadrágok nagyon kényelmesek és szellősek. Ajánlott az UV-szűrős ruhák használata, mivel ezek speciális védelmet nyújtanak az UV-sugárzás ellen a borításuknak és a különleges szövési technikájuknak köszönhetően. A ruhák legalább 30 faktoros UV-védelemmel rendelkeznek. 
  • Az UV-védős felsők különösen akkor bizonyulhatnak jó választásnak, ha a kicsik a vízben vagy a víz környékén tartózkodnak, mivel a ruhák megvédik a hátat, a vállat és a mellkast. 
  • Szandál, amely kellő mértékben takarja lábfej felső részét és a sarkakat. A lábfej teteje az egyik leginkább védelmet igénylő testrész. 
  • UV-szűrős napszemüveg.

Milyen napvédelem a jó a gyerekek számára?

Napvédelem a gyerekek számára

Fontos a megfelelő napvédelmi termékek használata azon testrészek esetében, amelyeket nem lehet kellően megvédeni a ruházat segítségével. Mivel a gyerekek bőre csak néhány percig képes megvédeni magát az UV sugárzástól, ezért mindig ügyelned kell a napvédelemre abban az esetben, ha a kicsik a napon szeretnének lenni. Lehetőleg 50+ faktoros védelmet kínáló termékeket kell alkalmaznod. Olyan napkrémet érdemes használnod, amelyik az UVA és UVB sugárzástól is megvéd, és kifejezetten a gyerekek érzékeny bőre számára készült. A pancsolás és az úszás során mindig vízálló termékekkel kell megvédened a gyerekedet. Figyelj oda arra is, hogy ismételten vidd fel a kicsik testére a napvédő terméket, miután megtörölgetted őket.

Mindegyik NIVEA Sun Kids gyermek termék megfelel a fent említett kritériumoknak.

Megfelelő napvédelem gyermekeknek

Megfelelő napvédelem gyermekeknek

A vízparton nehéz a gyermekek számára készült napkrém alkalmazása, hiszen a kicsik nagyon izgatottak a homokvárépítés miatt. A türelmetlen gyerekek esetében, inkább még otthon ajánlott gondoskodni a napvédelemről és érdemesebb egy spray-t használni, mert ez gyorsan felszívódik a bőrbe.

Játék a napon

Minél szórakoztatóbb egy terméknek az alkalmazása, a gyerekek annál szívesebben viszik fel a testükre. A színeknek hála, ezeket a készítményeket úgy lehet alkalmazni, hogy ne maradjon ki egyetlen, napsugárzásnak kitett bőrfelület sem.

Délben játék az árnyékban vagy sziesztázás

Délelőtt 11 és délután 3 óra között, a gyerekeknek és a felnőtteknek érdemes teljesen elkerülniük a napozást, mivel ekkor a legerősebb az UV sugárzás. Emiatt tehát keresned kell egy árnyékos helyet vagy bent kell maradnod a házban. A napernyők és a napellenzők árnyékot teremtenek a kertben, ahol a gyerekek a nap legmelegebb időszakában is játszhatnak. Azonban a gyerekeknek az árnyékban is szükségük van megfelelő ruházatra és napvédelemre. A vízparti nyaralás során, próbáld meg kihasználni a kora reggeli és késő délutáni időszakot a homokozásra, pancsolásra és úszásra – ezzel nemcsak az egészségednek teszel jót, de sokkal kellemesebb időtöltést jelentenek majd ezek a tevékenységek!