Kis Napsugarad a napsütésben

Kis Napsugarad a napsütésben

Hogyan védjük gyermekünk bőrét az erős napsugarakkal szemben? A kisgyermekek bőre nagyon érzékeny a napra. Ezért szükséges jó minőségű napozókrémmel védeni. Tudd meg a NIVEÁ-tól, hogy mely termékek igazán megbízhatóak!

Hogyan védjük gyermekünk bőrét az erős napsugarakkal szemben?

Kétségtelen, hogy egy gyönyörű napsütéses nap a parton, egy tavaszi séta vagy egy kis játék a hóban a legizgalmasabb kalandok számodra és gyermekednek is. Ne hagyd, hogy a napsugárzás elrontsa a hangulatot, védd mindkettőtök érzékeny bőrét napozókrémmel vagy naptejjel.
kis napsugarad a napsütésben

Mennyi naptej szükséges gyermeked bőrének védelméhez?

A gyermekek bőrének ápolásában a legalapvetőbb, hogy magas faktorszámú (FF) terméket használjunk, ahányszor csak kimegyünk a szabadba. Ne feledd, hogy a fényvédő faktor csak akkor éri el a megfelelő hatékonyságot, ha elegendő mennyiségű krémet vagy tejet viszünk fel a bőrre. 

A tesztek, amelyek meghatározzák az adott termék fényvédő faktorát, 2 mg védőkrémmel vagy tejjel dolgoznak egy négyzetcentiméternyi bőrfelületen. Ha a termékből kevesebbet viszel fel, a fényvédő faktor hatékonysága is csökken. Sose spórolj a védőkrémmel!  

 

Kisbaba és napocska? Csak egyéves kortól!

A bőrgyógyászok nem javasolják, hogy egy 12 hónaposnál fiatalabb baba hosszabb ideig napsütésnek legyen kitéve. A magas védőfaktorú krém sem elég ilyenkor. Nagyon fontos ezért a további védelem, mint a megfelelő öltözék, a sapka és a napellenző vagy napernyő. Ne feledkezz meg arról sem, hogy a napsugarak borongósabb időben is érik a bőrt. A napsugárzás az üvegablakon – például az autó ablakán – is áthatol. Figyelj arra, hogy a picidet az autóban és árnyékban is fényvédő krém óvja. 

Napozókrém babáknak: Menj biztosra!

Babád bőrének saját természetes védelme nagyon korlátozott idejű: elegendő 3–5 perc a napon, és a pici bőre leéghet. Ezért nagyon fontos magas fényvédő faktorral (FF) ellátott termékkel óvni a gyermekeket. Az FF mutatja, hogy a krém használatával hányszorosára növelhető a bőr természetes védelmének időtartama. Ha a baba bőrét Sensitive gyermek Napozó Spray FF50+ védi, kb. 3 perc  x  50, tehát 150 percen át tartózkodhat biztonságosan a napon

A magas FF tartalmú termékek védik a bőrt az UVB-sugarak okozta azonnali leégéstől. Mi a helyzet azonban az UVA-sugarakkal, amelyek mélyebben hatolnak a bőrbe és komolyabb, hosszútávú károsodást okozhatnak? A NIVEA Naptej megbízható UVA és UVB védelmet biztosít a gyermekeknek. Mindezt szigorú klinikai és bőrgyógyászati tesztek igazolják, melyet a terméken található jelzések is garantálnak.

napozókrém babáknak: menj biztosra
nincs esélye a napallergiának
kalap

Télen se feledkezz meg a védelemről

télen se feledkezz meg a védelemről
Télen a gyermekek bőre a napsütésen kívül a hideg és a jeges szél káros hatásainak is ki van téve. A baba arcocskájára ezért minden téli séta előtt használj NIVEA BABY Wind & Weather Krém-et. Vigyázat! Ha a hőmérséklet -10 °C alá esik, egy évnél kisebb gyermekkel egyáltalán ne menj a szabadba.