Szűrés
Rendezés
Rendezés

A test borotválása: sima védelem

Amikor a test borotválásáról beszélünk, általában a női lábak és a hónalj szőrtelenítését értjük alatta. A szőrtelenítésnek számos módja van, de máig a borotválás maradt a legolcsóbb és legkevésbé fájdalmas, valamint a leggyorsabb és legkényelmesebb módszer is, amely során penge segítségével, szabadulunk meg a nemkívánatos szőrszálaktól. Ugyanakkor borotválás után a bőr viszkethet, kiszáradhat, ráadásul megvan az esélye, hogy nem lesz 100%-os a végeredmény. Azonban több mindent is megtehetsz annak érdekében, hogy ezeket elkerüld: használj éles, tiszta pengét, a művelet előtt vizezd be a bőrt, hogy puhább legyen, és fontos, hogy a borotválást a szőrnövekedéssel ellentétes irányban végezd. Viszont messze a leghatékonyabb módszer, ha olyan borotválkozási terméket használsz, amit kifejezetten úgy fejlesztettek ki, hogy a bőrrel érintkezve minden egyes szőrszálat elérjen, de közben védelmet nyújtson a karcolások, vágások és szárazság ellen.

Borotválkozó krémek vagy gélek?

A borotválkozó krémek és gélek egyaránt használhatók a testszőrzet eltávolítására, de mindkét kategóriának megvannak a maga előnyei is. A borotvagélek például általában sűrűbbek, ezzel elősegítik a megfelelő pengesiklást karcolások és vágások nélkül. Emellett gélek által képzett habnak köszönhetően pontosabban látod azt a területet, amit már megborotváltál. Azok, akik a nagyobb mértékű habzást részesítik előnyben, a könnyebb textúra miatt jobban fogják kedvelni a borotvakrémeket, amik nem tömítik el a borotvát sem. Bármelyik kategóriában is keresgélj, olyan terméket válassz, melynek formulája szőr- és bőrpuhító tulajdonsággal rendelkezik, és a benne lévő vitaminoknak köszönhetően kondicionálja a szőrzetet pontosabb, simább és vágásmentes borotválkozást biztosítva.

Manscaping: a férfi test szőrtelenítése

A trendek folyamatosan változnak, de a 21. században egyértelműen a sima bőré a főszerep, a férfiaknál is. Az, hogy hol és mit szeretnél szőrteleníteni, természetesen függ attól, mennyire vagy valójában szőrös, és mely testrészeidet szeretnéd kihangsúlyozni. Például, ha elkezdtél edzőterembe járni, és esztétikusabbá tennéd a mellizmaidat, kipróbálhatod a gyantázást vagy a trimmelést, de akár lézeres kezeléseket is. Ugyanez igaz akkor, ha a hátadról vagy a vállaidról van szó. Lábak esetében még mindig a régimódi módszer, vagyis a borotválkozás a legjobb megoldás, a NIVEA férfiak számára kifejlesztett termékei pedig biztosítják a bőr védelmét és az egyenletes szőrtelenítést is.