Hogyan készítsünk visszafogott iskolai sminket

Tudtad, hogy a lányok átlagosan 11 és 13 év között kezdenek érdeklődni a sminkkészletek iránt? Ha már ti is unjátok a smink kérdését, segítünk, hogyan jöhetsz ki emelt fővel ebből a helyzetből, és találhatsz olyan kompromisszumot, amely megfelel neked és a lányodnak is.

Milyen szabályai vannak az iskolai sminknek

Egyáltalán nem kivételes dolog, hogy a lányok kifestve akarnak iskolába menni. Hiszen az idősebb iskolatársaknál, a nővérüknél, az anyukájuknál, sőt, az interneten követett példaképeiknél is látják a fényes ajkakat és a hosszú szempillákat. A smink nem rossz dolog, és hidd el, hogy a tiltás nem segít. 

 

Gondolj csak bele, hányszor rúzsoztad ki titokban a szádat az iskolai WC-ben, és törölted le a házatok előtt? A tiltás helyett válaszd inkább a kompromisszumot. Magyarázd el a lányodnak, hogy az iskolai sminknek vannak bizonyos szabályai, amelyeket be kell tartani, és ha így tesz, akkor nincs semmi kifogásod a visszafogott smink ellen. És mik ezek a szabályok?

  1. Csak semmi merész szín: Általában a merész smink jobban illik a különleges eseményekhez, például a bulikhoz vagy a fogadásokhoz. És ezek valószínűleg még nem érintik a lányodat.
  2. Műszempilla? Ne: Egy fiatal lányon túl durva és harsány lenne. A szempillákat csak spirállal emelje ki. 
  3. Rúzs helyett szájfény vagy ajakbalzsam: Az iskolai smink legyen visszafogott. Az ajkak hidratálásához és enyhe színezéséhez legyen elég egy ajakbalzsam vagy egy szájfény. A rúzs szükségtelenül öregít, és túlságosan figyelmfelkeltő. 
  4. A szemfesték nem való az iskolába: Biztos emlékszel azokra az időkre, mikor Avril Lavigne népszerű volt, és a tinik kihúzott szemmel és fekete szemhéjjal jöttek-mentek. Akkoriban mindenki azt gondolta, hogy ez cool, de visszamenőleg csak a fejüket csóválják. A szemfesték ugyanis durvává teszi a fiatal arcvonásokat és inkább csúfít, mint szépít. Bőven elég spirállal hangsúlyozni a szemet. 

No make-up make-up

Nem, nem írtuk el. A „no make-up make-up“ kifejezés olyan sminket takar, amely elfedi a bőrhibákat, kiemeli a bőr előnyeit, de nem feltűnő. Tehát ideális megoldás az iskolába. És hogyan készítsük el a „no make-up make-up“-ot? 

Mindketten elégedettek leszetek: Te azért, mert a lányod ajkai tápláltak lesznek, ő pedig azért, mert a szája szép színű és fényes lesz. Tudj meg mindent az ajakbalzsamokról és a helyes használatukról 

BB krém: Tudtad, hogy az alapozó a legerősebb fedő termék? A BB krém azonban egyesíti a hidratáló krém és az alapozó tulajdonságait, így nem terheli annyira a bőrt. Ez azt jelenti, hogy ideális választás a fiatalos bőr számára. A Nappali BB krém világos bőrre FF 20 finomítja a pórusokat és elfedi a bőrhibákat. Ugyanakkor üdévé varázsolja a bőrt és kihangsúlyozza a természetes színét.  

Korrektor: Serdülőkorban az akné égető téma a lányok számára. A tinédzserek 80%-a találkozik a pattanások problémájával. Amit a BB krém nem rejt el, azzal elbír a korrektor. Segít egységesíteni a bőr kinézetét és elrejti az összes tökéletlenséget.

Szempillaspirál: Valódi csodákra képes. Elég csak egy kevés és kiemeli nem csak a szemet, hanem az egész arcot is. Ha együtt választjátok ki az első spirált, beszéljétek meg a helyes használatot és a smink eltávolítását is. Nagyon fontos, hogy a szempilla megpihenjen, és ne kezdjen el hullani. 

Ajakbalzsam: A száraz és repedezett ajkak nem néznek ki jól és fájdalmasak is. A Labello Watermelon Shine Színező ajakbalzsam akár 24 órán át hidratálja az ajkakat, ráadásul édes görögdinnye illatot és finom színt ad nekik. Az ajkak táplálásának másik módja a Labello Rosé Ajakápoló olaj, amely természetes olajokat tartalmaz, és az ügyes applikátornak köszönhetően könnyű felvinni.

Highlighterek: Feladatuk, hogy ragyogóvá tegyék a bőrt, friss megjelenést kölcsönözzenek, és ami a legfontosabb, kontúrozzák az arcot. A highlightert az arccsontra, a szemkörnyékre, a felső ajak fölé és az orr szélére visszük fel. Egy fiatal lánynak ez nem létszükséglet, de mutasd meg neki. Végül is sok online oktatóanyagban feltűnik ez a kozmetikum. És ki tudja – talán idővel te is tanulsz valamit a lányodtól.

Meglátod, hogy ha a „no make-up make-up lány“ az apja vagy a konzervatív nagymamája elé áll, nem lesz semmi kifogásuk. A sminkelés említésekor a legtöbb (nagy)szülő attól tart, hogy a kislánya úgy fog kinézni, mint a húsvéti tojás. Ez a visszafogott smink lecsillapítja a kedélyeket, és mindenki elégedett lesz.

 

Ne felejtsd el hangsúlyozni lányodnak azt is, hogy a sminkkészlet megosztása a barátnőkkel nem igazán jó ötlet. Bár ez zseniális megoldásnak tűnhet a lányok számára, hogy bővítsék az arzenált, csakis a bőrirritációt és a pattanásokat fogják sokasítani vele. A kozmetikai „csere-bere“ során ugyanis minden bőrszennyeződést átadnak egymásnak. 

Bőrtisztítás

Mint már említettük, a lányok (és a fiúk) legnagyobb ellensége serdülőkorban az akné. Ezt a faggyú felhalmozódása okozza az eltömődött pórusokban. Az akné elleni küzdelem hosszútávú folyamat. Befolyásolja az étrend, az életmód, de a bőrtisztítás is.

 

De a lányok ezt inkább időpocsékolásnak és „macerának“ tartják. Míg a smink megszépíti őket, a bőrük megtisztítása és a smink lemosása elveszi ezt a „szépséget“. Ezért fontos beszélni a lányoddal arról is, hogy miért elengedhetetlen a bőrtisztítás. A pattanások csökkentése erős érv lehet! Számos módja van a bőr tisztításának:

Arctisztító kendő: Ideális megoldás, ha a barátnőnél alszik vagy az iskolai kirándulásokon. A NIVEA Rose Touch Micellás arctisztító kendő egy mozdulattal megszabadítja a bőrt a szennyeződésektől és a természetes rózsavíznek köszönhetően felüdíti a bőrt. Ugyanakkor megnyugtatja és regenerálja is a bőrt. 

 

Arctisztító gél: Vízálló make-up? Nem probléma. A NIVEA Rose Touch Micellás arclemosó gél elboldogul vele. A smink eltávolítása után a bőr friss, tiszta, a rózsavíznek köszönhetően pedig üde lesz! 

 

Arctisztító micellás víz: Csak semmi kidörzsölt és kipirosodott bőr. A NIVEA Kétfázisú Rózsavizes micellás víz a micelláknak köszönhetően kíméletesen és hatékonyan tisztítja a bőrt, az olajos összetevőknek köszönhetően pedig a vízálló sminkkel és a szempillaspirállal is boldogul. 

Nem csak a bőrünket, hanem a sminkecsetet és a többi segédeszközt is tisztítani kell. Ezt is mondd el a lányodnak rögtön az elején. A kozmetikumok ugyanis rászáradnak az eszközökre és a szennyeződések problémás bőrhöz vezethetnek. Az ecseteket elég hetente egyszer kimosni. A drogériákban ma már kaphatók speciális ecsettisztítók és mosószerek.