Ajakbalzsam a csókolni való ajkakért.

Így varázsold bársonyosan puhává az ajkaidat A szánk az egyik legkülönlegesebb testrészünk: beszédre, evésre, csókra és mosolyra egyaránt használjuk. Ám az ajkak emellett a szépséget és az érzékiséget szimbolizálják, ezért is fontos ápolni őket.

Különösen érzékeny bőr

Ajkainkon a bőr rendkívül érzékeny, ezért rengeteg törődést igényel. Ujjbegyeink mellett a szánk rendelkezik a legtöbb receptorral, ezért ez az egyik legérzékenyebb szerv, ami összeköt minket a külvilággal. Nem véletlen, hogy a csókolózás olyan élvezetes számunkra.

Érzékeny ajkak

A szádon található bőr annyira puha és vékony, hogy áttetszenek rajta az erek. Éppen ezért olyan piros és élettel teli. Az ajkak nem rendelkeznek faggyú- vagy verejtékmirigyekkel, amik egyébként a nedvességet biztosítják a bőrnek. Ráadásul a káros környezeti hatások elleni védelmet nyújtó szaruhártya is rendkívül vékony ezen a területen. Érzékenysége miatt a szádnak különös gondoskodásra van szüksége: időről időre használj ajakbalzsamot, próbáld ki például a Labello Hydro Care ápolót.

 
Lipcare

Óvd az ajkaidat!

A száraz, kirepedezett ajkak nemcsak esztétikai, hanem fizikai problémát is okoznak. A Labello Med Repair mindkét esetben gyógyírként szolgál.
 

4 ok, amitől a szád száraz, cserepes lehet

 • Hideg: az ajkak kiszáradásának leggyakoribb oka a hideg és a meleg gyors váltakozása. Télen ezért repedezik ki gyakrabban a szád.
 • Nem megfelelő ápolás: a hagyományos hidratálók összetevői csak nagyon ritkán felelnek meg az ajkak érzékeny bőrének ápolására.
 • UV-sugárzás: mivel az ajkak bőrében csak elvétve található pigment, ezért érdemes megóvni a napsugárzás káros hatásaitól.
 • Stressz: a hosszú, fárasztó és mentálisan megterhelő napok nem kímélik a bőrünk állapotát, és ezalól az ajkak sem kivételek.
 

A bőrápolás alapszabályai

 • A túl gyakori tusolás és a túl forró fürdő károshíthatja a bőr védőrétegét. Bizonyosodj meg arról, hogy a fürdővíz hőmérséklete nem haladja meg a 38 Celsius fokot.
 • A szappanok és az alkoholtartalmú arctonikok feloldhatják a bőr természetes lipid rétegét. Tisztítsd a bőröd különös odafigyeléssel, használj például arctisztító tejet.
 • A bőröd szereti a rutint: ápold a bőrödet naponta speciális, hidratáló termékekkel.
 
Lips Quote

A bőrszárazság hat kiváltó oka

 • Genetikai hajlam
 • Külső tényezők: meleg, hideg, száraz levegő
 • Kiegyensúlyozatlan étrend
 • Túlzott napfény
 • Nem megfelelő kozmetikumok
 • Stressz

Csábító ajkak

Lip care

A legújabb divatőrület – diszkrét rúzs

Trükk: az ajkaid különösen puhának tűnnek majd, ha félig átlátszó rúzst viszel fel rájuk egy vékony rétegben
 

Egy kis szín az ajkaidnak

Randi vagy csajos este? Egy szép rúzsra mindenki felfigyel! Ha szeretnéd, hogy az ajkaid ne csak gyönyörűek legyenek, de egész este megkapják a szükséges táplálást is, érdemes megfogadnod tippjeinket: a rúzs használata előtt mindig alkalmazz ajakbalzsamot, és ha hazaérsz, alaposan mosd le. A tartós, csókálló termékeket gazdag olajos tisztítóval lazítsd fel, majd vattakoronggal távolítsd el. Elalvás előtt érdemes hidratálnod a szádat, hogy ébredéskor üde és puha legyen.
 

Ajakbalzsam a táplált, puha ajkakért

Városi legenda: az ajakbalzsamra rá lehet szokni

Régóta tartja magát az a pletyka, miszerint amint elkezded ápolni az ajkaidat, hamarosan már nem tudsz meglenni ajakbalzsam nélkül.

Tévedés! Valójában, ha ajakírt használsz, akkor megszokod, hogy a szád puhább, és a zsíros védőréteg nélkül száraznak és feszesnek érzed az ajkaidat. Természetesen nem biztos, hogy ez valóban így van, de az érzet miatt szükségesnek fogod tartani az extra ápolást.

 
Lip Balm
product-stage-bg