Fedezd fel a NIVEÁ-t!

Információt vagy termékeket a következő kategóriában:

0130_HC_fonott_frizurak_minden_hajtipusra_thumbnail

Fonott frizurák minden hajtípusra

Hasznos tippek az egyszerű frizurák elkészítésére.

Legalább annyiféle fonott frizura létezik, mint ahányféle hajtípus van a világon. Tudd meg, hogy melyik verzió való legjobban a hajadhoz és nézd meg az útmutatót azzal kapcsolatban, hogyan készíthetnéd el a frizurákat.

A fonott frizurák a legcsinosabbak

Szörfös lány

0130_HC__HC_fonott_frizurak_minden_hajtipusra_intro_1

A szakértő tippje: 

A hosszú hajnak hetente intenzív ápolásra (például a NIVEA micellás erősítő sampon vízililiommal segítségére) van szüksége, hogy igényesen nézhessen ki. A hajtöredezés megelőzése érdekében, rendszeresen vagy legalább háromhavonta vágatnod kell a tincseid végeiből.

Így készítsd el:

Ez a frizura nagyszerű választás lehet azok számára, akiknek hosszú és hullámos hajuk van, hiszen esetükben a vékony, laza stílusban elkészített felső hajréteg és a lazán font copf igazán jól néz ki. 

1. LÉPÉS

Miután megmostad és kondicionáltad a hajad (pl. a NIVEA Hairmilk Ápoló Kondicionáló Normál Hajra segítségével), tegyél egy tenyérnyi habot (pl. NIVEA Volume Care Dúsító Hajhabot) a hajra és dolgozd bele jól a tincseidbe, egy széles fogú fésűt használva.

2. LÉPÉS

Válaszd ki a haj felső rétegét és rögzítsd jól. Szárítsd meg a kimaradó hajat egy kicsit. Mialatt ezt teszed, simítsd el a tincseket egy nagy fésű segítségével. Aztán pedig szárítsd meg a haj felső rétegét egy diffúzor tartozék segítségével, alacsony hőfokon, ám magas fúvási fokozaton. Így a haj vonalánál nagyobb lesz a frizura térfogata, a természetes hatású hullámok pedig úgy néznek majd ki, mintha a szél szárította volna meg őket.

3. LÉPÉS

Most pedig lazítsd fel a haj felső rétegét az ujjaid segítségével. Egy kicsit el is fésülheted a hajvonaladat. Aztán pedig tűzd fel a hajadat egy lófarokba a nyakad végénél. Oszd három részre a hajadat és készíts egy laza, nagy fonatot, majd tűzd meg egy hajtű segítségével. Hangsúlyozd ki az arcod körüli tincseket, amit az ujjhegyeiddel dolgozhatsz el. A hajad esésének könnyűnek és természetesnek kell hatnia.

Így készítsd el:

Ez a fonott frizura nagyon klasszikus, nőies és elbővülő. Nem is kell sok energiát rászánnod a romantikus stílusú haj elkészítésére! A frizura gyorsan elkészíthető egy kis gyakorlat segítségével.

Egy fésűt használva készíts középválasztékot egészen a nyakadig. Fontos, hogy a haj két oldala egyenlő nagyságú legyen.
Aztán egyszerűen fond be mindkét oldalt normál fonással és rögzítsd a tincseket egy vékony hajtűvel. 

Aztán pedig a copfokat tedd egymásra a nyakad hátoldalára és rögzítsd mindkét oldalt csatok segítségével. Ez a fajta hajfonás akkor néz ki a legjobban, ha a haj mindkét oldalon elég hosszú ahhoz, hogy a hajvégeket el lehessen rejteni a másik copf alatt. Úgy kell kinéznie végül a frizurának, mintha egy koszorút formálna megszakítás nélkül a haj. 
Stílustipp: ha a fonott koronát egy kicsit lazábbra szeretnéd venni, akkor óvatosan húzd szét a fonott részeket, hogy ne tűnjenek annyira feszesnek. Ha egy kicsit lazább a frizura, akkor valamivel jobban illik a hétköznapokra.

Már csak arra van ezután szükség, hogy rögzítsd az elkészített frizurát hajspray segítségével (például a NIVEA Care & Hold hajlakk.)

Fonott hajkorona

0130_HC__HC_fonott_frizurak_minden_hajtipusra_intro_2

Milyen stílusos! A fonott hajkorona időtlenül szép és stílusos.

Kukoricasor/Afrofonás

0130_HC__HC_fonott_frizurak_minden_hajtipusra_intro_3

Nemcsak a vízparti bulikra jelent megfelelő választást ez a kukoricasornak is nevezett afrofonat-típus. A fonatokkal teli fejtető biztosan vonzza majd a tekinteteket, ráadásul a frizurát egyszerű elkészíteni is.

Így készítsd el:

Ezek a fonatok akkor is megfelelőek lehetnek a számodra, ha rövid a hajad. A frizura szinte vonzza a tekinteteket attól függetlenül, hogy egy nagy vagy több egymás mellett lévő fonatból áll! 
Ezek a fonatok a fejtetőre simítva hasonlítanak a kukoricaültetvények soraira – innen származik a frizura neve is.

Ha el szeretnéd készíteni ezt a frizurát, akkor válaszd szét a hajadat és oszd fel több tincsre. A fonás szépsége akkor tud a legjobban érvényesülni, ha van egy sor a bal és a jobb oldalon is.

Aztán kezdj el fonni a homlok felől indulva a fül mögött irányba haladva. A fonás minden szakasza során, a kimaradó hajból egy vékony tincset meg kell fogni és bele kell fonni a főfonatba (hasonlóan a franciafonathoz).

Ezt a műveletet tincsről tincsre haladva megismételheted az elképzeléseid szerint. 
Az egyes kukoricafonatokat hajcsat (hullámcsat) segítségével lehet rögzíteni, majd egy nagyobb adagnyi hajlakk (pl. a NIVEA Diamond Gloss Care Gyémántfény Hajlakk) segítségével fixálni lehet a frizurát.

Glória fonat: útmutató a frizurához

Ez a frizurával úgy nézhetsz ki, mintha egyenesen most jöttél volna le a kifutóról. Ezek a szezon kislányos stílusú fonatai. Igazán divatos tincsek aranyos megcsavarva.

Hurkolt hajfonat: útmutató a frizurához

A hurkolt hajfonat nevű frizura egyszerű, és tényleg mindenki meg tudja csinálni. Szupermodern frizura a nyári napokra.