Derma Skin Clear

NIVEA DERMA SKIN CLEAR PÉNZVISSZAFIZETÉSI GARANCIA-SZABÁLYZAT

NIVEA Derma Skin Clear
Pénzvisszafizetési garancia-
Promóció szabályzat és adatvédelmi tájékoztató 


I. Promóció-szabályzat


1. A Szervező és a Lebonyolító

Szervező

Beiersdorf Kft. (a továbbiakban: Szervező)
Székhely: 1126 Budapest, Tartsay V. u. 3.
Cégjegyzékszám: 01-09-160767
E-mail cím: info[kukac]nivea.hu 
Telefonszám: +36-1-457-3900 


Lebonyolító: 

Go Digital! Direct s.r.o. (a továbbiakban: Lebonyolító
Székhely: CZ-530 02 Pardubice, Masarykovo náměstí 2655
Cégjegyzékszám: C 39888
E-mail cím: direct[kukac]go-digital.cz 
Telefonszám: +42 04 90 522 522 

A Szervező megbízása alapján a Lebonyolító végzi a „NIVEA Derma Skin Clear pénzvisszafizetési garancia” elnevezésű promóciójának (a továbbiakban: Promóció) lebonyolítását és a résztvevők személyes adatainak feldolgozását. 


2. Promócióban való részvétel feltételei

2.1. A Promócióban való részvétel feltétele, hogy a jelen pontban meghatározottaknak megfelelő természetes személy (a továbbiakban: Résztvevő vagy Résztvevők) a www.nivea.hu/derma weboldalon (a továbbiakban: Weboldal) egy-egy jelölőnégyzet kipipálásával (i) elfogadja a Promóció jelen szabályzatban foglalt feltételeit és (ii) hozzájáruljon a megadott személyes adatainak a Promóció céljára való kezeléséhez. A Résztvevő a Promócióban történő részvétellel elismeri, hogy a jelen szabályzatban foglaltakat maradéktalanul ismeri és azokat magára nézve kötelezőként elfogadja. 

2.2. A Promócióban a 16. életévüket betöltött cselekvőképes felnőttek vehetnek részt, akik magyarországi bankszámlaszámmal rendelkeznek, valamint a Szervező által a jelen szabályzatban előre meghatározott kritériumoknak megfelelnek. 

2.3. A Promócióban nem vehetnek részt a Szervező, a Lebonyolító vezető tisztségviselői, tulajdonosai, munkavállalói, azok közeli hozzátartozói, valamint egyéb hozzátartozói [ld. Ptk. 8:1. § (1) bekezdés 1. és 2. pontját]. 

2.4. A Résztvevőt terheli a saját részvételéhez szükséges technikai és egyéb feltételek megteremtése, fenntartása és az ezekből származó minden költség és felelősség viselése (így többek között: Internet kapcsolat díja, számítógép és szoftverek megvásárlása, működtetése). A Résztvevő felel az általa megadott adatok valódiságáért és helyességéért. Adott bankszámlaszám, illetve e-mail postafiók használatából, a Résztvevők erre való jogosultságából fakadó vitákkal kapcsolatban a Szervező és a Lebonyolító mindennemű felelősséget kizár. A Résztvevő felelőssége, hogy figyelemmel kísérje az e-mail postafiókjába érkező leveleket. A Szervező és a Lebonyolító nem vállalnak felelősséget azért, ha a pénzvisszafizetés nem utalható át a Résztvevő által hibásan megadott adatok miatt, vagy a Résztvevő technikai okból nem kapja kézhez a visszafizetést.

2.5. A Szervező jogosult bármely Résztvevőt a Promócióból kizárni, ha a Promócióban történő részvétele kapcsán visszaélés vagy a feltételek megszegésének gyanúja merül fel, vagy ha a Résztvevő a Promóció lefolyását bármilyen módon manipulálja, valótlan adatokat ad meg, hamis vagy hamisított Bizonylatot tölt fel vagy bármely módon rosszhiszeműen jár el.

 


3. A Promócióban részt vevő termékek

3.1. A pénzvisszafizetési igényt a Résztvevők az alábbi, bármely magyarországi üzletben vagy Magyarország területére irányuló tevékenységet folytató internetes áruházban értékesített termékre érvényesíthetik (a továbbiakban: Termék vagy Termékek):

NIVEA DERMA SKIN CLEAR Arctisztító Gél 150 ml
NIVEA DERMA SKIN CLEAR Éjszakai Hámlasztó 40 ml
NIVEA DERMA SKIN CLEAR Tisztító Hatású Bőrradír 150 ml
NIVEA DERMA SKIN CLEAR Arctisztító Tonik 200 ml

3.2. A Promóció keretében egy Résztvevő a fenti Termékek közül Termékenként legfeljebb egy pénzvisszafizetést igényelhet (összesen tehát egy Résztvevő legfeljebb négy alkalommal élhet pénzvisszafizetési igénnyel). 

 

4. A Promóció időtartama, visszafizetési kerete és a Bizonylatok felhasználásának határideje

4.1. A Promóció időtartama: 2023 július 10. 00:00 – 2023 augusztus 13. 23:59. Ezen az időtartamon belül bruttó 3.500.000 Ft, azaz hárommillió-ötszázezer Forint összegű teljes visszafizetési keret érvényes.

4.2. A Promóción történő részvétel érdekében a Résztvevő a Promóció időtartama alatt vásárolt Termékek Bizonylatát legkésőbb az Promóció időtartamának végét követő 14 napon belül, azaz 2023. augusztus 27. 23:59-ig töltheti fel. Az ezen határidőt követően felhasználni kívánt Bizonylatok nem kerülnek feldolgozásra.

 

5. A Promócióban történő részvétel folyamata

5.1. A Résztvevő a Promócióban a következők szerint tud részt venni:

(i) A Résztvevő a Promóció 4.1. pont szerinti időtartama alatt bármely magyarországi üzletben vagy Magyarország területére irányuló tevékenységet folytató internetes áruházban vásárol legalább egy darabot a Termékek közül és megőrzi a megvásárolt Termék nevét is tartalmazó, vásárlást igazoló nyugtát vagy számlát (a továbbiakban együttesen: Bizonylat).

(ii) A Résztvevő a megvásárolt Termékeket – az elérni kívánt hatás kiváltása érdekében –az adott Termék használati utasításában foglaltaknak megfelelően használja legalább 7 napig. 

(iii) Ha a Résztvevő bármilyen oknál fogva nem volt elégedett a Termékkel, a fenti 4.2. pont szerinti határidőn belül a Weboldalon található űrlapon (a továbbiakban: Űrlap) feltölti a következő valós, pontos és időszerű adatokat:

- A részvételhez szükséges személyes adatok: a Résztvevő neve (családnév és utónév), magyarországi bankszámlaszáma, e-mail címe; annak ténye, hogy a Résztvevő elmúlt 16 éves;

- Az adott vásárlást igazoló Bizonylat adatai: a vásárlás helye (az üzlethálózat neve, ahol a vásárlás történt), a vásárlás dátuma (napja); 

- A Bizonylatról készített fénykép, amelyen olvasható módon látható a vásárlás helye (üzletlánc neve), a vásárlás dátuma, a vásárolt és pénzvisszafizetés által érintett Termékek neve és vételára, a Bizonylat sorszáma, a Bizonylat NAV ellenőrző kódja. A Résztvevő jogosult olvashatatlanná tenni a Bizonylaton szereplő bármely más adatot. Egy Feltöltés alkalmával legfeljebb 4 (négy) darab fénykép tölthető fel.

Amennyiben a Bizonylatról készített képen nem látható egyszerre és jól olvasható módon annak az itt meghatározott valamennyi adata, a Résztvevőnek a teljes Bizonylatról feltöltött képen túlmenően a Bizonylatot több, egymást átfedésben kiegészítő képben is le kell fotóznia és fel kell töltenie úgy, hogy a Bizonylat részletek – kétséget kizáróan azonosíthatóan – összeilleszthetők legyenek egy teljes Bizonylattá. 

Amennyiben a Bizonylaton nem szerepel a megvásárolt Termékek neve a beazonosításukat egyértelművé tevő módon, a Résztvevő felelőssége, hogy olyan tételes számlát szerezzen be a Termékek eladójától, amely a megvásárolt Termékek nevét megfelelően és egyértelműen tartalmazza; 
Ha a Bizonylaton található adatok nem olvashatók hiánytalanul (pl. mert elmosódtak, egyébként sérültek vagy szennyezettek), a Szervező jogosult a Résztvevő vonatkozó pénzvisszafizetési igényét az Promócióból kizárni. 

- A Termékkel való elégedetlenség oka (listából kiválasztható opció). 
(a továbbiakban: Feltöltés). 

(iv) A 2.1. pontban foglaltakra is tekintettel a Feltöltés véglegesítéséhez és Résztvevő pénzvisszafizetési igényének érvényesítéséhez a Résztvevőnek (i) jelölőnégyzet bejelölésével el kell fogadnia a jelen szabályzatot (ii) jelölőnégyzet bejelölésével el kell fogadnia a Promócióra vonatkozó adatvédelmi tájékoztatót, (iii) el kell küldenie a Feltöltés eredményét a Lebonyolító részére a „Beküldés” gomb megnyomásával. E három feltétel együttes megvalósulása hiányában a Résztvevő a Promócióban nem tud részt venni.

5.2. A Résztvevő egy esetleges ellenőrzés céljaira köteles megőrizni az eredeti Bizonylatot a pénzvisszafizetési igény elutasításáról szóló értesítés kézhezvételéig, illetve az érintett Termékek árának a Résztvevő által megadott bankszámlaszámra történő banki átutalásáig (így legfeljebb a 4.2. pontban meghatározott határidő utolsó napján történő Feltöltés esetén az e határidő lejártát követő 1 hónapig, azaz 2023. szeptember 27. 23:59-ig). A Lebonyolító az ellenőrzés céljaira jogosult postai úton bekérni a Résztvevőtől az általa feltöltött bármely Bizonylatot a Szervező címére. 

A Szervező kizárólag azokat az eredeti Bizonylatokat fogadja el megfelelőnek, amelyek a Feltöltés során megadott valamennyi adatot jól olvashatóan és pontosan tartalmazzák. Ha a Résztvevő a Lebonyolító felhívására az eredeti Bizonylatot nem, vagy nem a fentieknek megfelelő tartalommal küldi meg, a Bizonylat a Lebonyolító megítélése szerint valótlan, vagy azonos bankszámlaszámról ismételten ugyanarra a Termékre érkezik pénzvisszafizetési igény (ld. 3.2. pontot fent), a Szervező nem fogadja el a Résztvevő igényét a pénzvisszafizetésre. 

5.3. A Lebonyolító a Résztvevőt a pénzvisszafizetési igény elutasításáról a Résztvevő által megadott e-mail címre küldött e-mail üzenet útján értesíti a Feltöltéstől számított 15 naptári napon belül. A pénzvisszafizetési igény jóváhagyása esetén a Lebonyolító erről szóló üzenetet nem küld. 

5.4. Ha a Résztvevő az Űrlapot kitöltötte és a Feltöltés sikeres, az 5.2. pont szerinti, esetleges ellenőrzés alapján a pénzvisszafizetési igénye megfelelő, és a Résztvevő adott Termékre még nem élt pénzvisszafizetési igénnyel, a Szervező a pénzvisszafizetési igénynek eleget tesz az alábbiak szerint:

(i) A Lebonyolító gondoskodik az érintett Termékek árának a Résztvevő által megadott bankszámlaszámra történő banki átutalásáról, amit a Lebonyolító egy alkalommal kísérel meg a Feltöltéstől számított 30 napon belül. A sikertelen átutalás, illetve egyéb okok miatt a Szervezőnél maradó összegeket a Szervező a Promócióban ismét, szabadon felhasználhatja. 

(ii) A Résztvevő egy Feltöltésben különböző alkalommal vásárolt, más-más Bizonylaton szereplő Termékekre vonatkozó pénzvisszafizetési igényt is előterjeszthet, feltéve, hogy az ezt alátámasztó Bizonylatokról készült képek száma nem haladja meg az 5.1.(iii). pontban foglalt mennyiséget. 

(iii) A Szervező egy Bizonylatot legfeljebb egyszer, az első Feltöltéshez kapcsolódóan, az azt beküldő Résztvevő pénzvisszafizetési igénye alapjaként fogad el. Azonos Bizonylathoz kapcsolódó minden további pénzvisszafizetési igényt és minden további Résztvevőt a Szervező elutasít. A Szervező kizárja a felelősségét a feltöltött Bizonylatok tulajdonjogával kapcsolatos igényekkel, jogvitákkal kapcsolatban. A Szervező ebben a vonatkozásban is fenntartja a jogot, hogy kizárja a Promócióból azt a Résztvevőt, aki bármilyen módon rosszhiszeműen járt el.

(iv) A Promócióban benyújtott visszafizetési igények érvényességével, valamint a Promóció jelen pontjában nem szabályozott kérdésekkel kapcsolatban felmerülő bármely vita esetén a Szervező döntése az irányadó.

(v) A Résztvevő tudomásul veszi, hogy amennyiben a 4.1. pontban meghatározott visszafizetési keret kimerülne, a Promóció – a Szervező ettől eltérő döntése hiányában – a 4.1. pontban meghatározott időtartam letelte előtt is befejeződik, ettől kezdve további pénzvisszafizetési igények benyújtására nincs lehetőség. A Szervező vállalja, hogy a visszafizetési keret kimerülése esetén ennek tényét a Weboldalon a lehető leghamarabb közzéteszi. Ha a már benyújtott pénzvisszafizetési igények ellenőrzését követően – a sikertelen pénzvisszafizetési igények miatt át nem utalt visszafizetésekre is tekintettel – ismételten megnyílik a lehetőség további Igények benyújtására, azt a Lebonyolító a Weboldalon megfelelően jelzi. A Résztvevők a visszafizetési keret kimerüléséről, illetve ismételt megnyílásáról a Weboldalon tájékozódhatnak.  

 


6. Információ a Promócióról

6.1. A Promócióval kapcsolatos alapvető információ megtalálható egyes, a Termékeket forgalmazó boltokban elhelyezett szóróanyagokon, televíziós, valamint internetes hirdetésekben. A Promóció hivatalos szabályzata (a jelen szabályzat) a Weboldalon jelenik meg.

6.2. Kérdés esetén a Résztvevők a Szervező ügyfélszolgálatát kereshetik a Promóció teljes időtartama alatt, az info[kukac]nivea.hu e-mail címen. 

 

7. Adózás

7.1. A Szervező vállalja a Promócióval kapcsolatban felmerülő minden esetleges adó- illetve járulékfizetési kötelezettség teljesítését. 

 

8. Vegyes rendelkezések

8.1. A Szervező és a Lebonyolító nem vállalnak semmilyen felelősséget a Promócióban történő részvétellel összefüggő vitákkal kapcsolatosan, így többek között a Promócióra történő jelentkezés során megadott adatok hiányosságáért/hibájáért (pl. névelírás, e-mail cím vagy bankszámlaszám elírása), időszerűségéért (megváltozásáért), illetve valódiságáért. A Szervező és a Lebonyolító nem vállalnak semmilyen felelősséget, és minden kártérítési igényt kizárnak a Promócióban való részvétellel összefüggésben felmerült esetleges károkkal kapcsolatban. A Szervező és a Lebonyolító nem vállalnak semmilyen felelősséget azokért a Résztvevőt vagy bármely harmadik felet érintő esetleges károkért vagy személyi sérülésekért sem, amelyek a visszafizetett pénz bármely módon történő felhasználásából adódnak. A Szervező és a Lebonyolító a Promócióval kapcsolatban minden kártérítési igényt kizárnak.

8.2 A Szervező fenntartja a jogot, hogy a jelen szabályzatban foglalt feltételeket vagy magát a Promóciót - akár annak időtartama alatt is - egyoldalúan módosítsa, felfüggessze vagy megszüntesse. A jelen szabályzat módosításáról, illetve a Promóció esetleges felfüggesztéséről vagy megszüntetéséről szóló értesítést a Szervező közzéteszi a Weboldalon. A Résztvevők felelőssége, hogy ezekről megfelelően tájékozódjanak. A Szervező kizár minden, a Promócióban való részvételből eredő közvetlen vagy közvetett kárral és költséggel kapcsolatos felelősséget.

8.3. A Szervező és a Lebonyolító rögzítik, hogy a Weboldal teljesítménye, üzenet- és adatátviteli, valamint válaszadási sebessége a kiszolgáló technológia függvénye, és ezáltal ezeket kedvezőtlenül befolyásolhatják a Szervezőn és a Lebonyolítón kívülálló tényezők (pl.: kapcsolati hiba, a Résztvevő eszköze, a szerver számítógépek teljesítménye, valamint a biztonságos hálózati kapcsolat fenntartása). A Szervező és a Lebonyolító kizárják a felelősségüket minden, a Weboldalt, illetve az azt működtető szervert, illetve a hálózatot ért támadások, meghibásodások esetére. A Szervező és a Lebonyolító kizárják a felelősségüket a fenti okokból eredő bárminemű hibáért, téves, hiányos vagy elmaradó kommunikációért.

8.4. A Szervező és a Lebonyolító kizárják a felelősségüket a Weboldal rajtuk kívülálló okokból történő meghibásodásáért is, amely időtartam alatt az nem vagy korlátozottan használható, ugyanakkor vállalják, hogy haladéktalanul megtesznek minden szükséges intézkedést annak érdekében, hogy az esetleges hibák okát mielőbb feltárják, illetve megszüntessék.

8.5. A Szervező és Lebonyolító a Promócióval kapcsolatban legkésőbb az 5.2. pontban meghatározott időpontig fogad el bármilyen esetleges reklamációt.

8.6. A jelen szabályzatban foglaltakra a magyar jog rendelkezései irányadóak. 

8.7. A Szervező és a Lebonyolító rögzítik, hogy a jelen szabályzat keletkezésének időpontjában Magyarországon veszélyhelyzet van érvényben. A veszélyhelyzet kihirdetése különleges jogrend alkalmazását vonja maga után, a különleges jogrend idején bármikor hozható olyan jogszabály, amely a jelen szabályzatban vállaltak teljesítését befolyásolhatja. Erre tekintettel a veszélyhelyzet során alkalmazandó különleges jogrendből fakadó, előre nem látható esetleges késedelem, egyéb teljesítési akadály a Szervező, illetve a Lebonyolító érdekkörén kívül felmerülő oknak minősül ezért az nem tekinthető szerződésszegésnek, így annak következményeiért sem a Szervezőt, sem a Lebonyolítót nem terheli felelősség.

8.8. Amennyiben a jelen szabályzat egyes pontjai érvénytelenné válnának, úgy az ilyen részek érvénytelensége a jelen szabályzat más pontjainak érvényességére nem hat ki, azokat úgy kell értelmezni, hogy a jelen szabályzat célja a lehető legjobban megvalósuljon.

8.9. A jelen szabályzatban nem rendezett kérdések tekintetében a Ptk. rendelkezései irányadóak.


II. Adatvédelmi tájékoztató

A Szervező a Feltöltés során, a Promóció céljaira megadott személyes adatok tekintetében adatkezelőnek minősül (a továbbiakban úgy is, mint: Adatkezelő).

A Résztvevők a Promócióval összefüggő adatkezelés érintettjei (a továbbiakban úgyis, mint: Érintett).

A jelen szabályzat irányadó a Promóció keretében gyűjtött személyes adatok kezelése tekintetében.

Az Adatkezelő általános adatvédelmi tájékoztatója (https://www.nivea.hu/rolunk/adatvedelmi-nyilatkozat) és a jelen adatvédelmi tájékoztató közötti bármilyen esetleges eltérés esetén a jelen adatvédelmi tájékoztatóban foglaltak irányadóak.

1. Adatkezelő és adatfeldolgozók neve és elérhetőségei

Adatkezelő:

Név: Beiersdorf Kft.
Postai cím: 1126 Budapest, Tartsay V. u. 3.
E-mail cím: info[kukac]nivea.hu
Telefonszám: +36-1-457-3900

Adatfeldolgozók:

Név: Go Digital! Direct s.r.o.
Postai cím:   CZ-530 02 Pardubice, Masarykovo náměstí 2655
E-mail cím: direct[kukac]go-digital.cz 
Ellátott feladat: a Promóció lebonyolítása, ideértve többek között a Résztvevőkkel való kapcsolattartást, a Bizonylatok ellenőrzését, a pénzvisszafizetési igények elbírálását és az érintett Termékek árának a Résztvevők által megadott bankszámlaszámra történő banki átutalásáról való gondoskodást

Név: Etnetera Motion s.r.o.
Postai cím: 170 00 Praha 7, Jankovcova 1037/49, Cseh Köztársaság
Ellátott feladat: a Promócióhoz tartozó internetes honlap karbantartása, működtetése, adatbázis kezelése

Név: Dentsu Creative Hungary Zrt.
Postai cím: 1027 Budapest, Kacsa u. 15-23.
Ellátott feladat: a Résztvevők e-mailes vagy telefonos megkeresésére történő válaszadás, információnyújtás a Promócióval kapcsolatban

Név: Ceska Sporitelna A.S. 
Postai cím: 140 00 Praha 4, Olbrachtova 1929/62, Cseh Köztársaság
Ellátott feladat: a Résztvevők részére történő banki átutalás (a Go Digital! Direct s.r.o. al-adatfeldolgozójaként)

(a továbbiakban együttesen: Adatfeldolgozók)

2. Az adatvédelmi tisztviselő neve és elérhetőségei

Név: Czibulka Zoltán
Postai cím: 1126 Budapest, Tartsay V. u. 3. 
E-mail cím: Zoltan.Czibulka[kukac]Beiersdorf.com 
Telefonszám: +36-1-457-3900 


3. A kezelt személyes adatok köre

A Promócióba történő jelentkezés során a Résztvevőknek az alábbi személyes adataikat kell megadniuk:

A Résztvevő neve (családnév és utónév), magyarországi bankszámlaszáma, e-mail címe, annak ténye, hogy a Résztvevő elmúlt 16 éves;
A Bizonylat következő adatai: a vásárlás helye (az üzlethálózat neve, ahol a vásárlás történt), a vásárlás dátuma (napja);
A Bizonylat képe a Promóció szabályzat 5.1.(iii) pontjában foglalt minimális adattartalommal; 
A Termékkel való elégedetlenség oka (a Résztvevő szabadon választhat úgy, hogy ezt nem kívánja megadni).


4.  Az adatkezelés célja

Az Adatkezelő és az Adatfeldolgozók a megadott személyes adatokat a Promócióval összefüggésben, a Promóció lebonyolítási időtartama alatt a Résztvevők Feltöltéseinek nyilvántartása, a Résztvevőkkel való kapcsolattartása, a Bizonylatok ellenőrzése, a pénzvisszafizetési igények elbírálása és az érintett Termékek árának a Résztvevők által megadott bankszámlaszámra történő banki átutalása céljából kezelik, illetve dolgozzák fel. 
A Termékkel való elégedetlenség okának megadása az Adatkezelő tájékoztatására szolgál, ennek megadása azonban nem kötelező, a Résztvevő szabadon választhat úgy, hogy ezt nem kívánja megadni. A Lebonyolító ezt az adatot anonimizálja és az anonimizált adatokból statisztikát készít. 


5. Az adatkezelés jogalapja és az adatszolgáltatás elmaradásának következménye

A Promócióval kapcsolatos adatkezelés jogalapja a Résztvevő hozzájárulása [GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont], amit a Résztvevő a vonatkozó jelölőnégyzet bejelölésével ad meg.

Azon Résztvevők esetében, akiknek a pénzvisszafizetési igényét a Lebonyolító jóváhagyja, a jóváhagyást követően a pénzvisszafizetés teljesítése vonatkozásában az adatkezelés jogalapja a szerződés teljesítése [GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pont], valamint a pénzvisszafizetéssel kapcsolatos számviteli jogi kötelezettség teljesítése [GDPR 6. cikk (1) bekezdés c) pont]. 

A Promócióban történő részvétellel kapcsolatos adatszolgáltatás önkéntes, annak elmaradása esetén azonban a Résztvevő a Promócióban nem vehet részt.  A Termékkel való elégedetlenség oka megadásának elmaradása (ha a Résztvevő azt az opciót választja, hogy ezzel kapcsolatban nem kíván adatot szolgáltatni) a Résztvevő Promócióban történő részvételére semmiféle negatív következménnyel nem jár – ez az adatszolgáltatás tehát önkéntes.

A Résztvevő kizárólag saját személyes adatait adhatja meg. Adatkezelő semmilyen felelősséget nem vállal azért, ha a Résztvevő harmadik személy személyes adatait adja meg, vagy egyébként visszaélésszerűen vesz részt a Promócióban.


6. Az adatkezelés időtartama

A személyes adatok kezelésének időtartama elkülönül azon Résztvevők esetében, (i) akiknek a pénzvisszafizetési igényét a Lebonyolító elutasítja, valamint (ii) akiknek a pénzvisszafizetési igényét a Lebonyolító jóváhagyja.

(i) Azon Résztvevők esetében, akiknek a pénzvisszafizetési igényét a Lebonyolító elutasítja

Adatkezelő a Promócióval összefüggésben kezelt személyes adatokat addig kezeli, amíg a Résztvevő vissza nem vonja a személyes adatai kezeléséhez adott hozzájárulását, de legkésőbb a pénzvisszafizetési igény elutasításáról szóló értesítés Résztvevőnek történő megküldéséig.

A hozzájárulás bármikor visszavonható. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a hozzájáruláson alapuló, a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét. A hozzájárulás visszavonása esetben a Résztvevő a Promócióban a továbbiakban nem jogosult részt venni.

(ii) Azon Résztvevők esetében, akiknek a pénzvisszafizetési igényét a Lebonyolító jóváhagyja:

Adatkezelő a Promócióval összefüggésben kezelt személyes adatokat addig kezeli, amíg a Résztvevő vissza nem vonja a személyes adatai kezeléséhez adott hozzájárulását, de legkésőbb a következő időpontok közül addig, ami az adott Résztvevőre irányadó:

- Az adatkezelés alapvetően a Promóció I.4.2. pontban meghatározott határidőtől számított 15. napig, tehát 2023. szeptember 11. 23:59-ig tart. Ennek indoka, hogy a Lebonyolító ellenőrizni kívánja azt, hogy minden bankszámlaszámról csak egyszer igényeljék vissza egy adott Termék árát, amihez a korábbi sikeres utalások adatait meg kell tartania az utolsó lehetséges Feltöltés időpontjától számított 15 napig (ameddig a Lebonyolító még elutasíthatja pl. az esetleges ismételt visszafizetési igényt). 

- Azoknak a Résztvevőknek az adatait, akik részére a Lebonyolító a fenti végső ellenőrzési határidőt követően teljesíti a visszafizetést, az adatkezelés az ilyen Résztvevőknek történő visszafizetés megtörténtéig, de legkésőbb az e határidő lejártát követő 1 hónapig, azaz 2023. szeptember 27. 23:59-ig tart. 

A hozzájárulás bármikor visszavonható. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a hozzájáruláson alapuló, a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét. A hozzájárulás visszavonása esetben a Résztvevő a Promócióban a továbbiakban nem jogosult részt venni.

Adatkezelő fenntartja a jogot, hogy a sikeresen átutalt pénzvisszafizetésekkel kapcsolatban esetlegesen felmerülő jogvitákra tekintettel az pénzvisszafizetésben részesülő Résztvevők által megadott adatok közül a Résztvevő nevét és e-mail címét a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 6:22. § szerinti elévülési idő végéig, tehát a pénzvisszafizetések sikeres átutalását követő 5 évig kezelje [GDPR 17. Cikk (3) e) pont].

Amennyiben a megadott személyes adatokra számviteli szempontból szükség van, akkor a vonatkozó adatok (teljes név, e-mail cím, bankszámlaszám) a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. §–a alapján a Promóció végét követően 8 év múlva kerülhetnek törlésre [GDPR 17. Cikk (3) b) pont].


7. A személyes adatok megismerésére jogosultak köre az Adatkezelőn belül, a személyes adatok címzettjeinek kategóriái

Az Adatkezelő szervezetén belül a személyes adatok megismerésére az Adatkezelő következő munkatársai jogosultak: (i) az Adatkezelő képviseletét ellátó személyek, (ii) az Adatkezelő marketinggel foglalkozó munkatársai.

A személyes adatok megismerésére címzettként az Adatkezelő megbízásából eljáró, az II.1. pontban megjelölt Adatfeldolgozók a hatályos jogszabályok szerint, valamint a II.1. pontban meghatározott feladataik ellátásához szükséges körben és mértékben jogosultak. Adatkezelő fenntartja a jogot, hogy a jövőben további adatfeldolgozókat vonjon be az adatkezelésbe, amelyről a jelen szabályzatmódosításával tájékoztatja a Résztvevőket.

Az Adatkezelő kifejezett jogszabályi rendelkezés hiányában csak az adott Résztvevő kifejezett hozzájárulásával adja át harmadik személyeknek a Résztvevő személyes azonosítására alkalmas adatokat.


8. A Résztvevő jogai személyes adatai kezelésével kapcsolatban

A Résztvevő a jelen pontban rögzített, érintettként őt megillető jogait az adatkezelés időtartama alatt elektronikus úton, az info[kukac]nivea.hu e-mail címre, vagy postai úton az Adatkezelő székhelyére az Adatkezelőnek címzett levélben gyakorolhatja.  

Az Érintett kérelmére írásban vagy elektronikus úton az Adatkezelő tájékoztatást ad [GDPR 15. cikk (1) bekezdés; tájékoztatáshoz való jog]:
arról, hogy milyen adatokat kezel az Érintettről; 
az adatkezelés céljairól;
azon címzettek kategóriáról, akik számára a személyes adatokat átadhatja;
az adatkezelés időtartamáról;
az Érintett jogairól és a jogorvoslati lehetőségeiről. 

Az Érintett kérelmére Adatkezelő a személyes adatok másolatát széles körben használt elektronikus formátumban vagy az Érintett által választott más formátumban rendelkezésére bocsátja [GDPR 15. cikk (3) bekezdés; hozzáférési jog, másolatkiadás iránti jog].

Az Adatkezelő az Érintett kérésének megfelelően módosítja, pontosítja (helyesbíti) az Érintett személyes adatát [GDPR 16. cikk; helyesbítéshez való jog].

Az Érintett kérelmére Adatkezelő törli az Érintett személyes adatát. Az Adatkezelő a kérelem teljesítését a GDPR 17. cikk (3) bekezdésében szereplő okokból tagadhatja meg, így például abban az esetben, ha a személyes adatok jogi igény előterjesztéséhez, érvényesítéséhez szükségesek, vagy a személyes adatok kezelését előíró, az Adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése, illetve közérdekből, vagy a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából [GDPR 17. cikk; törléshez való jog].

Az Érintett jogosult kérelmezni a személyes adatok kezelésének korlátozását (zárolását)

ha vitatja a személyes adatok pontosságát, akkor azon időtartamig kérheti az adatok zárolását, amíg Adatkezelő ellenőrzi a személyes adatok pontosságát;
ha az adatkezelés jogellenes, és az Érintett ellenzi a személyes adatok törlését, és ehelyett azok felhasználásának korlátozását kéri;
Adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra, de az Érintett kéri az adatok zárolását jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez [GDPR 18. cikk; adatkezelés korlátozásához való jog (zárolás)].

Adatkezelő az Érintett zárolási kérelmét úgy teljesíti, hogy a személyes adatokat minden más személyes adattól elkülönítetten tárolja. Így például elektronikus adatállományok esetében külső adathordozóra kimenti, vagy a papír alapon tárolt személyes adatokat külön mappába helyezi át. Adatkezelő a tárolás kivételével csak az Érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Európai Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből kezeli. Az adatkezelés korlátozásának e feloldásáról az Adatkezelő előzetesen tájékoztatja az Érintettet.

Az Érintett jogosult arra, hogy személyes adatait széles körben használt, géppel olvasható, tagolt formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa. Ezen túlmenően Adatkezelő biztosítja, hogy erre irányuló kifejezett kérelme esetén közvetlenül továbbítja Érintett adatait az Érintett által meghatározott másik adatkezelőnek [GDPR 20. cikk (1) és (2) bekezdése; adathordozhatósághoz való jog].

Adatkezelő az Érintett kérelmének beérkezését követően indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb egy hónapon belül (i) tájékoztatja az Érintettet az általa meghozott intézkedésekről, illetve (ii) a kérelem megtagadása esetén tájékoztatja az Érintettet az intézkedés elmaradásának indokairól, valamint arról, hogy az Érintett panaszt nyújthat be a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (a továbbiakban: Hatóság), illetve élhet bírósági jogorvoslati jogával. Az Adatkezelő igyekszik intézkedni a Résztvevő kérelmével kapcsolatban.

A joggyakorlás díjmentes. Bizonyos esetekben Adatkezelő az adminisztratív költségeken alapuló díjat számíthat fel, vagy megtagadhatja a kérelem alapján történő intézkedést, ha az Érintett az adatairól másolatot kér, vagy ha az Érintett kérelme egyértelműen megalapozatlan vagy – különösen ismétlődő jellege miatt – túlzó.

Adatkezelő fenntartja a jogát, hogy amennyiben megalapozott kétségei vannak a kérelmet benyújtó személy kilétét illetően, akkor az Érintett személyazonosságának megerősítéséhez szükséges információk nyújtását kérje. Ilyen esetnek tekinthető különösen az, ha az Érintett a másolat kéréséhez való jogával él, amely esetben indokolt, hogy Adatkezelő meggyőződjön arról, hogy a kérelem a jogosult személytől származik.

 

9. Adatbiztonság

Az Adatkezelő vállalja, hogy gondoskodik a személyes adatok biztonságáról, megteszi továbbá azokat a technikai és szervezési intézkedéseket, és kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek biztosítják, hogy a felvett, tárolt, illetve kezelt személyes adatok védettek legyenek, illetőleg megakadályozza azok megsemmisülését, jogosulatlan felhasználását és jogosulatlan megváltoztatását. Az Adatkezelő vállalja azt is, hogy minden olyan harmadik felet, akiknek az adatokat a Résztvevők hozzájárulása alapján továbbítja vagy átadja, felhívja, hogy tegyenek eleget az adatbiztonság követelményének.

Az Adatkezelő gondoskodik arról, hogy a kezelt személyes adatokhoz illetéktelen személy ne férhessen hozzá, ne hozhassa nyilvánosságra, ne továbbíthassa, ne módosíthassa és ne törölhesse. 

Az Adatkezelő megtesz minden tőle telhetőt annak érdekében, hogy a személyes adatok véletlenül se sérüljenek, illetve semmisüljenek meg. A fenti kötelezettségvállalást az Adatkezelő az adatkezelési tevékenységben részt vevő munkavállalói, illetve az Adatkezelő megbízásából eljáró Adatfeldolgozók részére is előírja.

10. Jogérvényesítési lehetőségek

Amennyiben az Érintett megítélése szerint az Adatkezelő megsértette a személyes adatok védelméhez fűződő jogát, vagy az Adatkezelő jogellenes adatkezelést végez, akkor a Hatóság eljárását kezdeményezheti. A Hatóság elérhetőségei: cím: 1055 Budapest, Falk Miksa utca 9-11; postacím: 1363 Budapest, Pf.: 9.; e-mail cím: ugyfelszolgalat@naih.hu; telefonszám: +36 (1) 391-1400; honlap címe: www.naih.hu.

Amennyiben az Érintett megítélése szerint a Adatkezelő megsértette a személyes adatok védelméhez fűződő jogát, akkor bírósági eljárást is kezdeményezhet és követelheti az adatai jogellenes kezelésével vagy adatbiztonság megszegésével az Érintettnek okozott kár megtérítését, személyiségi jogsérelem esetén sérelemdíj megfizetését. Bírósági jogérvényesítés esetén az Érintett a pert lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindíthatja.

 

11. Egyéb rendelkezések

A jelen II. pontban nem szabályozott kérdésekben az Európai Parlament és a Tanács (EU) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről szóló 2016/679 rendelete (GDPR), valamint a vonatkozó magyar jogszabályok, különösen az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény rendelkezései az irányadóak.

Az Adatkezelő fenntartja a jogot, hogy a II. pontot az Érintettek előzetes értesítése mellett egyoldalúan, bármikor módosítsa. 

Budapest, 2023. július 7.