minimalizmus-otthon-es-gardrob

LÉPJ TÚL A KÁOSZON

ÍGY TARTHATOD RENDBEN AZ OTTHONODAT. Az évek alatt hajlamosak vagyunk egy csomó dolgot felhalmozni otthonunkban. Itt az ideje, hogy megszabaduljunk tőlük! Tudd meg, hogy hogyan lehet ezt igazán könnyen megcsinálni, és hogyan kezdd el!

#MINIMALIZMUS A NIVEAVAL

Megmutatjuk, milyen könnyen megszabadulhatsz azoktól a dolgoktól, amelyekre nincs szükséged!

TEGYÉL RENDET AZ ÉLETEDBEN

Az évek során egyre több dolog halmozódik fel otthonunkban – ajándékok, tányérok, bögrék, fényképek és a különböző dekorelemek minden egyes évszakhoz…

Dolgok, amikre egyszer újra szükséged lesz és olyan tárgyak, amiket soha nem fogsz újra használni. 

Ha túl sok tárgy hever mindenfelé a lakásban, egyszerűbbnek tűnik átnézni rajtuk, és ott hagyni mindent, ahol van. De gondolj csak bele, nem lenne szebb egy rendezett otthon, ahol nincsenek kacatok? 

Segítünk megszabadulni a felesleges dolgoktól, és rendbe tenni azokat, amelyekre valóban szükséged van!

Olvass tovább, hogy megismerd tippjeinket és azokat a trükköket, amelyekkel gyorsan rendbe teheted az otthonodat, és egyből élvezheted a káosz felszámolásának eredményét.

A JÓ HANGULAT ELENEGEDHETETLEN AHHOZ, HOGY RENDET TEGYÉL

konyvek-es-poharak

NE LEGYÉL TÚLTERHELT!

Először is: Nem kell, hogy mindent befejezz egy vagy két nap alatt! Adj magadnak időt! Az elején biztosan meg fogod tapasztalni, hogy valóban mennyi felesleges holmit halmoztál fel az otthonodban, de ne nagyd, hogy ez rád telepedjen! Egyszerűen haladj lépésről lépésre, és szánj időt a rendrakásra!
fekete-feher-fotok

MILYEN ÉRZELMI KAPCSOLAT FŰZ A TÁRGYAKHOZ

A legtöbb dologhoz, ami megtalálható az otthonunkban, érzelmi szálak fűznek. Régi fényképek, ajándékok, emlékek a múltból, de ne ragadj le ezeknél a tárgyaknál. Tedd fel magadnak a kérdést: Valóban szükséged van rájuk? Ne legyen rossz érzésed attól, ha megszabadulsz egy régi ajándéktól!

HOGYAN ES HONNAN KEZDD A SZORTÍROZÁST

rendetlen-gardrob

KEZDD AZ EGYSZERŰ DOLGOKKAL

Kezdd az egyszerű dolgokkal! Ha olyan holmiknál kezded a válogatást, amelyekhez érzelmek kötnek, elakadhatsz, és nehezebben fogsz megszabadulni tőlük. Legyenek például a ruhák az elsők. Tedd fel magadnak a kérdést, hogy mikor hordtál utoljára egy adott ruhadarabot, és győződj meg róla, hogy biztosan még mindig olyan a stílusod. Készíts egy nagy kupacot, de egyszerre csak egy darabról dönts.

HOGYAN TEDD RENDBE AZ OTTHONODAT EGY NAP VAGY EGY HÉTVÉGE ALATT

 • Készíts listát a lakás minden helyiségéről, és próbáld megbecsülni, mennyi időre van szükséged egy-egy szoba rendbetételére. Így biztosan nem fogsz elakadni, és szobáról szobára pakolni az egyes dolgokat.  
 • Gyűjts össze kellékeket a pakoláshoz, a nagy méretű táskák és dobozok hatalmas segítséget fognak jelenteni! Sőt, ha beszerzel egy stoppert, azt is le tudod mérni, hogy mennyi időt töltesz el egy szobában. 
 • Válaszd ki, hogy mi maradjon, és mi menjen. Készíts két nagy kupacot, egy halomba kerüljenek azok, amiket megtartasz, a másikba pedig azok, amikre már nincs szükséged. Ha valamiről nem tudod eldönteni, hogy mi legyen a sorsa, tedd félre, és később térj vissza rá. 
 • Válogasd szét azt a kupacot, amelybe azokat a dolgokat tetted, amelyek már nem fognak kelleni, aszerint, hogy KIDOBANDÓ, ÚJRAHASZNOSÍTHATÓ, ELADHATÓ vagy ELAJÁNDÉKOZHATÓ.
 • Gondosan pakold el azokat a dolgokat, amiket meg szeretnél tartani. Dobozok használatával rendezetté teheted a fiókokat.

MÉG TÖBB MINIMALISTA TIPP

nivea-teas-csesze

TIPP A PROFIKTÓL: EGY BENT, EGY KINT

Vegyük például a csészéket. Ha veszel vagy kapsz egy új darabot, szabadulj meg egy régitől. Így mindig csak megfelelő számú bögre fog a rendelkezésedre állni, és nem lesz káosz a konyhádban sem. 
kosar-es-feher-szek

WABI SABI

A Wabi Sabi egy japán trend, amit érdemes figyelembe venni az otthon díszítésénél. A filozófia a kevesebb, de minőségi dolgok birtoklását tartja fontosnak, és azt, hogy megtaláljuk a szépet a tökéletlenségben. Vagyis? Legyen célja az egyes dekorelemeknek a lakásodban. Például, ha van egy cuki kosarad, tedd hasznossá, és tárolj benne takarókat vagy magazinokat.

SZORTÍROZZ HELYESEN A GARDRÓBODBAN

HOGYAN VÁLOGASD SZÉT A RUHÁKAT A GARDRÓBODBAN ANÉLKÜL, HOGY STRESSZES LENNÉL

 • Pakolj ki mindent a szekrényedből, hogy lásd, valójában mennyi holmid van. Gyűjtsd őket össze egy kupacba a hálószobád padlóján vagy az ágyadon. 
 • Fontos, hogy megfelelő hangulatban legyél a pakoláshoz. Hangos zene, kávé, sütik, rajtad múlik, hogy mi motivál. 
 • Először is, szabadulj meg mindentől, ami lyukas, az olyan zokniktól, amiknek nincs párja, bármitől, ami kifakult vagy kinyúlt. 
 • Tedd fel magadnak a kérdést, hogy egy adott darabot hordtál-e az elmúlt fél évben? Nem? Itt az idő, hogy megszabadulj tőle.
 • A következő kérdés, hogy megvennéd-e, ha éppen most meglátnád az üzletben? Ha nem, akkor tudod, hogy mit kell tenned...
 • Most tedd vissza a szekrényedbe szépen összehajtva a ruhákat.  
 • Az alkalmi darabokat a gardróbod hátsó részébe helyezd el. Tartsd meg őket, de ne legyenek szem előtt.
ruhafogas

NE CSAPONGJ

Ismerős a helyzet: elmegyünk vásárolni, és meglátjuk a hatalmas LEÁRAZÁS feliratokat. Ilyenkor hajlamosak vagyunk elfelejteni, miért is jöttünk, és a leértékelt termékek felé vesszük az irányt, akkor is ha nem is illenek a stílusunkhoz. Próbálj meg azokhoz a darabokhoz és színekhez ragaszkodni, amelyek jól állnak, és ne hagyd magad elcsábítani akciós ruhákkal!


UGYANAZ A RUHA KÜLÖNBÖZŐ ALKALMAKRA

smart-outfit

OUTFIT ÖTLET: ÜZLETI ELEGANCIA

Megmutatjuk, hogyan viseld az alapdarabokat, és hogyan tedd őket stílusossá teljesen eltérő módokon. Az elegáns üzleti megjelenéshez válassz egy jó dzsekit, és párosíts hozzá egy táskát, valamint más kiegészítőket. Meg fogsz lepődni, milyen egyszerű egyetlen ruhadarabot más-más összeállításba beilleszteni.  
smart-szurke-dzseki

SZÜRKE BLÉZER, AMELLYEL FELDOBHATSZ EGY EGYBERUHÁT

Az üzleti megjelenésnek nem kell feltétlenül konzervatívnak és komolynak lennie. Habár kétségtelen, hogy a szürke és a fekete komolyságot sugall. A trükk a fekete táskában és a szürke blézer kombinációjában rejlik. Zöldes árnyalatú ruhával pedig biztosan az alkalomhoz megfelelő lesz a megjelenésed. 
arany-ekszer

VÁLASSZ MEGFELELŐ ÉKSZEREKET

Az arany ékszer tökéletes választás, ha fel szeretnéd dobni a business outfitedet. Válassz finom fülbevalókat, és kombináld őket elegáns nyaklánccal, valamint karkötővel.
smart-fekete-cipok

FEKETE MAGASSARKÚ: NAGYSZERŰ MÓDJA ANNAK, HOGY MEGKORONÁZD A MEGJELENÉSEDET

Nem is tehetnéd teljesebbé az öltözetedet mással, mint egy fekete magassarkúval. Nem csak megfelelő tartást biztosítanak, de olyan sikkessé is tesznek egy zöld ruhát, amennyire csak lehet. Legyél lenyűgöző a következő megbeszéléseden!
smart-outfit-kek-dzseki

smart-fekete-cipok

Azért, hogy jól érezhető legyen a kontraszt, a következőkben egy teljesen eltérő alkalomra ajánlunk egy öltözéket. Gondolj csak a vásárlásra, a jókedvre és a barátokra. Ugyanaz a ruha, de más darabokkal párosítva. Ugye, milyen egyszerű?
kek-bumm

ÉREZD A DENIM ÉLETÉRZÉST

Válassz merészebb színeket, ha lazább öltözetről van szó. Mit szólsz egy farmeringhez és egy farmernadrághoz? A kék tökéletesen passzol a zöld ruhához. Sőt, egy kék hátizsákkal még inkább feldobhatod a szettet, és a kabátodhoz is menni fog. 
napszemuvegek-ezust-ekszerek

KIEGÉSZÍTŐK LAZA VISELETHEZ

Itt az idő, hogy kiválaszd, milyen kiegészítőket veszel fel! Amíg az arany tökéletesen passzol az üzleti megjelenéshez, addig a lazább, hétvégi viseletet az ezüst teszi igazán stílusossá. A geometriai formák, mint pl. a háromszögek, jelenleg nagyon divatosak. Kerek napszemüveggel és gyűrűvel kombinálva valóban egyedi szettet állíthatsz össze magadnak. 
feher-tornacipo

LAZA SNEAKER LAZA OUTFITHEZ

Már majdnem teljes a hétvégi öltözeded, de mit szólnál, ha egy szürke tornacipővel tennénk teljessé az összképet? Sneakerben biztosan nem fog fájni a lábad, ha a barátaiddal vásárolsz, egész nap kényelmes, még akkor is, ha táncolni mész.

TEGYÉL RENDET AZ ÉLETEDBEN

laza-oltozet

LEGYENEK IDŐTLEN DARABJAID

A szortírozást követően jó érzés kell, hogy eltöltsön, és tudatosítanod kell magadban, hogy egy bizonyos cél érdekében számoltad fel a káoszt. Ez mindig jusson eszedbe, amikor új ruhákat vásárolsz. Keresd az időtlen darabokat, amelyek nem csak pillanatnyilag tesznek boldoggá, hanem évekig örömmel fogod hordani őket.
nivea-nesszeszer-kiegeszitok

HOGYAN TEDD RENDBE A SZÉPSÉGÁPOLÁSI RUTINODAT

Gratulálunk, sikeresen rendbe tetted az otthonodat és a gardróbodat. De mi a helyzet a szépségápolási rutinoddal? Milyen szempontok szerint válogatsz, amikor bőrápolási termékekről van szó? Mi marad és mitől válsz meg? Olvass tovább, és tudj meg többet!