Fedezd fel a NIVEÁ-t!

Információt vagy termékeket a következő kategóriában:

minimalizmus-otthon-es-gardrob

LÉPJ TÚL A KÁOSZON

ÍGY TARTHATOD RENDBEN AZ OTTHONODAT.

Az évek alatt hajlamosak vagyunk egy csomó dolgot felhalmozni otthonunkban. Itt az ideje, hogy megszabaduljunk tőlük! Tudd meg, hogy hogyan lehet ezt igazán könnyen megcsinálni, és hogyan kezdd el!

#MINIMALIZMUS A NIVEAVAL

Megmutatjuk, milyen könnyen megszabadulhatsz azoktól a dolgoktól, amelyekre nincs szükséged!

TEGYÉL RENDET AZ ÉLETEDBEN

Az évek során egyre több dolog halmozódik fel otthonunkban – ajándékok, tányérok, bögrék, fényképek és a különböző dekorelemek minden egyes évszakhoz…

Dolgok, amikre egyszer újra szükséged lesz és olyan tárgyak, amiket soha nem fogsz újra használni. 

Ha túl sok tárgy hever mindenfelé a lakásban, egyszerűbbnek tűnik átnézni rajtuk, és ott hagyni mindent, ahol van. De gondolj csak bele, nem lenne szebb egy rendezett otthon, ahol nincsenek kacatok? 

Segítünk megszabadulni a felesleges dolgoktól, és rendbe tenni azokat, amelyekre valóban szükséged van!

Olvass tovább, hogy megismerd tippjeinket és azokat a trükköket, amelyekkel gyorsan rendbe teheted az otthonodat, és egyből élvezheted a káosz felszámolásának eredményét.

A JÓ HANGULAT ELENEGEDHETETLEN AHHOZ, HOGY RENDET TEGYÉL

NE LEGYÉL TÚLTERHELT!

konyvek-es-poharak

Először is: Nem kell, hogy mindent befejezz egy vagy két nap alatt! Adj magadnak időt! Az elején biztosan meg fogod tapasztalni, hogy valóban mennyi felesleges holmit halmoztál fel az otthonodban, de ne nagyd, hogy ez rád telepedjen! Egyszerűen haladj lépésről lépésre, és szánj időt a rendrakásra!

MILYEN ÉRZELMI KAPCSOLAT FŰZ A TÁRGYAKHOZ

fekete-feher-fotok

A legtöbb dologhoz, ami megtalálható az otthonunkban, érzelmi szálak fűznek. Régi fényképek, ajándékok, emlékek a múltból, de ne ragadj le ezeknél a tárgyaknál. Tedd fel magadnak a kérdést: Valóban szükséged van rájuk? Ne legyen rossz érzésed attól, ha megszabadulsz egy régi ajándéktól!

HOGYAN ES HONNAN KEZDD A SZORTÍROZÁST

KEZDD AZ EGYSZERŰ DOLGOKKAL

rendetlen-gardrob

Kezdd az egyszerű dolgokkal! Ha olyan holmiknál kezded a válogatást, amelyekhez érzelmek kötnek, elakadhatsz, és nehezebben fogsz megszabadulni tőlük. Legyenek például a ruhák az elsők. Tedd fel magadnak a kérdést, hogy mikor hordtál utoljára egy adott ruhadarabot, és győződj meg róla, hogy biztosan még mindig olyan a stílusod. Készíts egy nagy kupacot, de egyszerre csak egy darabról dönts.

HOGYAN TEDD RENDBE AZ OTTHONODAT EGY NAP VAGY EGY HÉTVÉGE ALATT

 • Készíts listát a lakás minden helyiségéről, és próbáld megbecsülni, mennyi időre van szükséged egy-egy szoba rendbetételére. Így biztosan nem fogsz elakadni, és szobáról szobára pakolni az egyes dolgokat.  
 • Gyűjts össze kellékeket a pakoláshoz, a nagy méretű táskák és dobozok hatalmas segítséget fognak jelenteni! Sőt, ha beszerzel egy stoppert, azt is le tudod mérni, hogy mennyi időt töltesz el egy szobában. 
 • Válaszd ki, hogy mi maradjon, és mi menjen. Készíts két nagy kupacot, egy halomba kerüljenek azok, amiket megtartasz, a másikba pedig azok, amikre már nincs szükséged. Ha valamiről nem tudod eldönteni, hogy mi legyen a sorsa, tedd félre, és később térj vissza rá. 
 • Válogasd szét azt a kupacot, amelybe azokat a dolgokat tetted, amelyek már nem fognak kelleni, aszerint, hogy KIDOBANDÓ, ÚJRAHASZNOSÍTHATÓ, ELADHATÓ vagy ELAJÁNDÉKOZHATÓ.
 • Gondosan pakold el azokat a dolgokat, amiket meg szeretnél tartani. Dobozok használatával rendezetté teheted a fiókokat.

MÉG TÖBB MINIMALISTA TIPP

TIPP A PROFIKTÓL: EGY BENT, EGY KINT

nivea-teas-csesze

Vegyük például a csészéket. Ha veszel vagy kapsz egy új darabot, szabadulj meg egy régitől. Így mindig csak megfelelő számú bögre fog a rendelkezésedre állni, és nem lesz káosz a konyhádban sem. 

WABI SABI

kosar-es-feher-szek

A Wabi Sabi egy japán trend, amit érdemes figyelembe venni az otthon díszítésénél. A filozófia a kevesebb, de minőségi dolgok birtoklását tartja fontosnak, és azt, hogy megtaláljuk a szépet a tökéletlenségben. Vagyis? Legyen célja az egyes dekorelemeknek a lakásodban. Például, ha van egy cuki kosarad, tedd hasznossá, és tárolj benne takarókat vagy magazinokat.

SZORTÍROZZ HELYESEN A GARDRÓBODBAN

HOGYAN VÁLOGASD SZÉT A RUHÁKAT A GARDRÓBODBAN ANÉLKÜL, HOGY STRESSZES LENNÉL

 • Pakolj ki mindent a szekrényedből, hogy lásd, valójában mennyi holmid van. Gyűjtsd őket össze egy kupacba a hálószobád padlóján vagy az ágyadon. 
 • Fontos, hogy megfelelő hangulatban legyél a pakoláshoz. Hangos zene, kávé, sütik, rajtad múlik, hogy mi motivál. 
 • Először is, szabadulj meg mindentől, ami lyukas, az olyan zokniktól, amiknek nincs párja, bármitől, ami kifakult vagy kinyúlt. 
 • Tedd fel magadnak a kérdést, hogy egy adott darabot hordtál-e az elmúlt fél évben? Nem? Itt az idő, hogy megszabadulj tőle.
 • A következő kérdés, hogy megvennéd-e, ha éppen most meglátnád az üzletben? Ha nem, akkor tudod, hogy mit kell tenned...
 • Most tedd vissza a szekrényedbe szépen összehajtva a ruhákat.  
 • Az alkalmi darabokat a gardróbod hátsó részébe helyezd el. Tartsd meg őket, de ne legyenek szem előtt.

NE CSAPONGJ

ruhafogas

Ismerős a helyzet: elmegyünk vásárolni, és meglátjuk a hatalmas LEÁRAZÁS feliratokat. Ilyenkor hajlamosak vagyunk elfelejteni, miért is jöttünk, és a leértékelt termékek felé vesszük az irányt, akkor is ha nem is illenek a stílusunkhoz. Próbálj meg azokhoz a darabokhoz és színekhez ragaszkodni, amelyek jól állnak, és ne hagyd magad elcsábítani akciós ruhákkal!

UGYANAZ A RUHA KÜLÖNBÖZŐ ALKALMAKRA

TEGYÉL RENDET AZ ÉLETEDBEN

LEGYENEK IDŐTLEN DARABJAID

laza-oltozet

A szortírozást követően jó érzés kell, hogy eltöltsön, és tudatosítanod kell magadban, hogy egy bizonyos cél érdekében számoltad fel a káoszt. Ez mindig jusson eszedbe, amikor új ruhákat vásárolsz. Keresd az időtlen darabokat, amelyek nem csak pillanatnyilag tesznek boldoggá, hanem évekig örömmel fogod hordani őket.

HOGYAN TEDD RENDBE A SZÉPSÉGÁPOLÁSI RUTINODAT

nivea-nesszeszer-kiegeszitok

Gratulálunk, sikeresen rendbe tetted az otthonodat és a gardróbodat. De mi a helyzet a szépségápolási rutinoddal? Milyen szempontok szerint válogatsz, amikor bőrápolási termékekről van szó? Mi marad és mitől válsz meg? Olvass tovább, és tudj meg többet!