Melyik bőrtípusba tartozol?

Ismerd meg egyéni testápolási szükségleteidet! A különböző bőrtípusok különböző ápolást igényelnek annak érdekében, hogy sugárzóan egészségesek legyenek.

Testreszabott ápolás

Válaszd a bőrtípusodnak megfelelő ápolást, hogy bőröd puha és gyönyörű legyen. Bőrtípusod egyéni igényeinek megfelelően válogasd össze az általad használd bőrápoló termékeket.

A száraz bőrnek hosszan tartó ápolásra van szüksége

A normál bőr nedvességtartalma kiegyensúlyozott. Ennek a bőrtípusnak a simaság és az egészség megőrzéséhez már az is elég, ha mindennap gyengéd krémmel vagy testápolóval ápolod.

Nagyon száraz bőr – védelmet nyújtó ápolás a NIVEA-tól

A száraz és a nagyon száraz bőrt lipidekkel és nedvességgel kell ellátni, mert így helyre tudja állítani természetes védőrétegét. A gazdag, intenzív ápolást nyújtó krémek segítenek ebben.

Milyen típusú a bőröd?

  • A normál bőr természetes módon sima és rugalmas. A száraz területek megjelenése és a bőrfeszülés érzése nem jellemző a normál bőrre. Az ilyen bőr majdnem tökéletes, az ideális mértékű feszesség simává és rugalmassá teszi. Nem érzékeny, és jó a vérkeringése. Azonban még a normál bőrnek is szüksége van nedvességre és védelemre, hogy megőrizze egészséges megjelenését. Ha a normál bőrtípusba tartozol, elég ha könnyű hidratáló testápolót használsz, mely táplálja a bőröd, hogy az puha és sugárzó maradjon.
  • A száraz bőrnek olyan hidratáló ápolásra van szüksége, melyet kifejezetten a szükségleteinek megfelelően alakítottak ki, különben kiszárad és helyenként viszkető érzés alakul ki. Ennek a bőrtípusnak az esetében a lábszár és a térd különösen érzékeny.
  • A bőröd viszket, kellemetlenül feszül vagy érdes? Ez azt jelenti, hogy nagyon száraz a bőröd. Gazdag bőrápolókra van szüksége, melyek segítenek helyreállítani természetes védelmét.
  • Az érzékeny bőrt a kipirosodásról lehet felismerni, mely akár a helytelen ápolás következménye is lehet. Ilyen esetben válassz kímélő, pH-semleges terméket.


Érett vagy érzékeny bőrtípusok

Az öregedésgátló termékek különösen hatásos segítséget nyújtanak az érett bőr rugalmasságának megőrzéséhez. Az érzékeny bőrnek lágy hidratálókra van szüksége, hogy megőrizhesse egyensúlyát.

Érzékeny bőr – gyengéd és rendkívül hatásos ápolás

Az érzékeny bőrt rendkívül gondosan kell ápolni. A kímélő ápolás segít megőrizni az érzékeny bőr nedvességtartalmát és véd az irritáció kialakulása ellen.

Érett bőr – a NIVEA bőrápoló termékei segítik a regenerációt és növelik

Ahogy idősödünk, bőrünk veszít feszességéből és rugalmasságából. Válaszd a megfelelő bőrápoló terméket, például a NIVEA Q10 Bőrfeszesítő Testápolót C-vitaminnal, melynek hatását Q10 koenzim és a C-vitamin együttesen fokozzák.