Színtípusok: Mely színek illenek hozzád a legjobban

Színtípusok: Mely színek illenek hozzád a legjobban

Már biztosan megfigyelted, hogy egyes színekben jobban érzed magad, mint másokban. Hogy az a piros rúzs szuperül áll, míg azt a rózsaszínt ki nem állhatod. Gondolkodtál már rajta, miért van ez? A színtulajdonságod a ludas!

Színtípusok: Miről is van szó?

Színtípusok

Semmi bonyolult nincs benne, röviden 4 kategóriáról van szó, amelyekbe mindenki besorolható a haj-, a szem- és a bőrszíne alapján. Ezeket a kategóriákat az évszakokról nevezték el: Tartozhatsz tehát a tavasz, a nyár, az ősz vagy a tél típusba.

 

Az évszaktípusod helyes meghatározásának köszönhetően pedig megtudhatod, mely színek illenek hozzád a legjobban, és mely árnyalatokat kerüld el inkább. A színtípusod megállapítása nemcsak a ruhavásárláskor lesz hasznodra, hanem a hajfesték dilemma megoldásában, smikeléskor és a kiegészítők kiválasztásakor is nagy segítség lehet. Ezek után már nem történhet meg veled, hogy olyan szemfestéket választasz, ami ízléstelen vászonná változtatja az arcodat, és olyan ruhát sem veszel többé, amelyben „eltűnik“ a bőröd bronzos árnyalata.


Sötét vagy világos típus?

Még mielőtt az évszakot találgatnánk, érdemes megállapítani, hogy sötét vagy világos típus vagy-e. Ez ugyanis megkönnyíti a további kategorizálást. A világos típushoz a természetes szőkék, a világos bőrűek és a kék szeműek tartoznak.

 

A világos és a sötét típusok határán helyezkednek el a vöröskék, de erre majd később visszatérünk. A sötét típust a sötét hajú és sötétebb bőrű emberek alkotják.

 

Tippünk: Ha nem tudod biztosan megállapítani, melyik is vagy te, kérd ki a kozmetikusod tanácsát, vagy beszélj meg egy találkozót egy stílustanácsadóval. 

Kezdődhet hát az évszakkerülő utazás!

Színtípusok

Színtípusok: Tavasz

Világos az arcbőröd, melyet nyáron szeplők tarkítanak, a hajad természetes szőke, a szemed kék vagy zöld?
Akkor te kifejezetten tavasz típus vagy! Egyébként: ez a típus a legelterjedtebb. A gardróbodat és a szütyődet inspirálja a tavasz. Válassz friss, ugyanakkor finom színeket, vagy voksolj a pasztell árnyalataira. Tartózkodj azonban a túlságosan hangsúlyos sminktől, a hatalmas ékszerektől és kiegészítőktől.
Színtípusok
A tavasz típus ruhái

A tavasz típus ruhái

A „black&white“ kombináció szerelmesei közé tartozol? Akkor csalódást fogunk okozni, mert éppen ezekből a színekből kellene a legkevesebb a gardróbodba. A pasztell színekkel viszont nem kellene spórolnod: babakék, babarózsaszín, a barack és a barna árnyalatai, ezek a te színeid! Ha szereted a mintákat, válaszd az apró virágmintát, kerüld az extravaganciát.

Hogyan sminkel a tavasz típus

Ha tavasz típus vagy, a visszafogott smikelésre kellene koncentrálnod. Felejtsd el a hangsúlyos kontúrokat vagy a füstös árnyalatokat, ez nem a te asztalod. Ellenkezőleg: a pasztell árnyalatok itt is a te malmodra hajtják a vizet. Randira készülsz, és kétségbeesetten próbálod kiválasztani a megfelelő rúzst? Próbáld ki a NIVEA Coral Ceruzás ajakbalzsamot, pontosan ez a te árnyalatod! Magabiztos leszel és jó benyomást fogsz kelteni a választottadban.

A tavasz típus kiegészítői

A tavasz típus kiegészítői

Gyöngyökkel vagy türkiz színű apró kiegészítőkkel valószínűleg lehengerlő leszel. Finom arany vagy ezüst ékszerrel sem ronthatsz el semmit. Messzire kerüld el azonban a túldíszítettséget és a harsány színeket.

Ha fested a hajad, tegyél meg mindent, hogy a hajszíned sokáig bírja.


Színtípusok: Nyár

A nyár típusúak esetében kicsit komplikáltabb a helyzet, mert a besorolás definíciója nem teljesen világos. A nyár típusú hölgyek nagyon világos, szinte olívaszín bőrűek. A hajuk azonban a szőkén túl sötétbarna is lehet. Ide tartoznak a kékszeműek, de a barnák is. A döntésedet megkönnyítheti a tény, hogy a nyár típus könnyen lebarnul. Soha ne mulaszd el kiválasztani a megfelelő napozókrémet.
A nyár típus ruhái

A nyár típus ruhái

A fáradtrózsaszín igazán jól áll neked, mert kiemeli a természetes szépséged. Nem tévedhetsz a rózsaszín és a világoskék többi árnyalatával sem. Kerüld a rikító színeket és a feketét, mert ezek nem előnyösek a számodra.

Hogyan sminkel a nyár típus

Hogyan sminkel a nyár típus

Próbáltad már az ezüstös árnyalatokat? Ha még nem, gyorsan pótold a lemaradást, mert a nyár típusoknak ezek állnak a legjobban. A füstös árnyalat és a finom kontúr is jó választás lehet. Ha buliba indulsz, de nincs időd a szemeddel bíbelődni, húzd ki az ajkadat a Caring Beauty - pink színezett ajakbalzsammal. Ezzel az árnyalattal biztosan nem fogsz beleveszni a tömegbe, hiszen tökéletesen illik hozzád.

A nyár típus kiegészítői

A nyár típus kiegészítői

A tavasz stílusúakkal ellentétben határozottan kerüld az arany színt. Hozzád a rubinvörös és a gránátalma illik. Ha valami visszafogottabbra vágysz, vedd elő a gyöngysorodat (nyugodtan viselj bizsut) vagy egy ezüst nyakláncot.

Színtípusok

Színtípusok: Ősz

Most következnek a már emlegetett vöröskék. Enyhén világos, gyorsan leégő bőr, barna vagy vörös haj és ragyogó szem. Ez jellemzi az ősz típusúakat. Nagyon kevés cseh hölgy tartozik ide.
Az ősz típus ruhái

Az ősz típus ruhái

Khaki, narancssárga és barna. Röviden: az ősz színei a te színeid is. Ne félj kombinálni őket. Smaragdzöldben is parádésan festenél. Ám óvatosan, hiszen itt határozottan érvényes a kevesebb néha több szabály.

Hogyan sminkel az ősz típus

Ha az ősz típusba tartozol, smikeléskor is meríts az ősz színeiből. Remekül fogod magad érezni a meleg árnyalatokban. Legyen szó a szem vagy az ajkak színéről, a barna és a narancs mindig megmentenek.

Ha mégis szeretnéd megbontani valamivel ezt az egységes stílust, használd bátran a Labello Cherry Shine ajakbalzsamot. A piros kiemeli a szépséged és növeli az önbizalmad!

Az ősz típus kiegészítői

Az ősz típus kiegészítői

Ősz típus vagy? Akkor viselj fát és bőrt. Az ilyen anyagú kiegészítők illenek hozzád a legjobban, ezért biztos lehetsz benne, hogy sikered lesz. Ne félj kombinálni ezeket az alapanyagokat.


Színtípusok: Tél

Ha a tél típusúak egyetlen képviselőjét kellene megnevezni, mindenképpen Hófehérke lenne az. A bőre nagyon világos, szinte porcelán, a haja szénfekete, a szeme világoskék. Az ősz típusúakhoz hasonlóan a telek is gyorsan leégnek, nem igazán tesz jót nekik a napsütés.
Színtípusok
A tél típus ruhái

A tél típus ruhái

Maradj a klasszikusnál, számodra a legjobb választás a fekete és a fehér kombinációja, ezek a színek az alakodat is kiemelik. Hordhatsz hozzájuk kéket, rózsaszínt vagy pirosat is. A boltokban kerüld a barna és a narancs árnyalatait, ezek nem neked valók.

Hogyan sminkel a tél típus

Tusvonal, szemfesték és hangsúlyos rúzs. A tél típus igazán válogathat, de ne feledd, hogy semmit sem szabad túlzásba vinni. Amennyiben a hangsúlyos rúzs mellett döntöttél, a tusvonalat inkább hagyd máskorra. Ne félj kísérletezni a színekkel. Próbáld ki a hozzád illő NIVEA Blackberry Shine ajakbalzsamot.

A tél típus kiegészítői

A tél típus kiegészítői

A tél típus kitombolhatja magát a kiegészítőkkel. Hisz leginkább az extravagáns, csillogó és feltűnő darabok illenek neki. Röviden, ami a nyárnak túl sok lenne, abban a tél királynőként tündököl.