A vöröskék és az ő nehéz (?) életük

A vöröskék és az ő nehéz (?) életük:

TUDTAD, HOGY SZÁZ NŐBŐL EGYNEK VAN VÖRÖS HAJA?

Régen a vörös hajú nőket boszorkánynak tartották, manapság a szépség istennői. Igazán különlegesek, de nem mindig könnyű nekik: Nagyon érzékenyek például a hőmérsékletváltozásra. Mi mindennel kell a vöröskéknek szembenézniük és mennyire nehéz a vörös haj ápolása?

Hogyan ápoljuk a vörös hajat?

vöröskék

A sűrű vörös hajkoronát sokan irigylik. A vörös haj ugyan 50 000 hajszállal kevesebb, mint a barna, ugyanakkor sokkal erősebb és vastagabb szálú. A vörös haj nagy kincs, és így is kell hozzányúlni. 

Alapvető a jó minőségű sampon, amely esetében a fejbőrre is gondolni kell. A NIVEA Hajerősítő micellás sampon nem tartalmaz szilikont és vízililiom kivonatának köszönhetően gondosan ápolja a hajat. Ugyanakkor a fejbőrt is védi és megőrzi annak természetes pH-értékét. 

 

A vörös hajúak nem őszülnek

Még soha sem láttál egy vöröshajút sem, aki őszülne? Nem is fogsz, mivel az erős pigmentációnak köszönhetően nem is lesz szürke a hajuk. Sokáig megőrzik aranylóan vörös színüket, majd rögtön fehérre váltanak. Ismerd el, ki ne örülne ennek a kiváltságnak? 


Érzékeny bőr: Tanácsok, amelyek megmentenek

A vöröskék többségének érzékeny bőre van, amelyet megfelelően kell ápolni. Összegyűjtöttünk számodra 4 jótanácsot, melyek segítségével fél kézzel megoldod a bőrápolást, és elkerülheted az irritációt és a pattanásokat is.

1. Használj kizárólag érzékeny bőrre való termékeket.

Ezeket kifejezetten a bőrödre fejlesztették ki, ezért nem terhelik azt. Egyszerűen és kíméletesen tisztíthatod a bőrödet például a mandulaolajat és Hydra IQ-t tartalmazó Ápoló arctonikkal, amely nem szárítja ki, hanem nyugtatja és hidratálja a bőrt. A mindennapos kímélő ápolásért válaszd az érzékeny bőrre kifejlesztett hidratáló krémet.

2. Igyál elegendő vizet és próbáld kerülni a stresszt.

Alapvetően 2,5 liter vízre van szükségünk, amit gyógynövényteával vagy gyümölcs- és zöldséglevekkel kombinálhatunk. Az alkohol, az édesített üdítőitalok vagy a túl sok kávé és az erős fekete tea fogyasztását a bőrünk nehezen viseli. Mellesleg, tudtad, hogy a stressz az egyik leggyakoribb oka a munkaképtelenségnek? Mondj búcsút neki! 

3. Ne dörzsöld az arcodat a törülközővel.

Napközben is próbálj odafigyelni, hogy a lehető legritkábban érj csak az arcodhoz, ezzel kivédheted, hogy a környező szennyeződések a bőrödbe kerüljenek. Gondolj arra is, hogy a bőrödet egész nap igénybe veszed. Különösen, ha városi környezetben mozogsz. Ápold ezért rendszeresen. Például a zöld teát és antioxidánsokattartalmazó NIVEA Urban Skin Detox Agyagos arclemosó segítségével. 

4. Sminkelés közben használj antiallergén termékeket

Sminkelés közben használj antiallergén termékeket, amelyek összetétele figyelembe veszi, hogy az érzékeny bőr gyorsabban veszíti el a nedvességet és hajlamosabb a kiszáradásra. Ezért a smink eltávolításakor is használj érzékeny bőrre kifejlesztett termékeket. 

Saját D-vitamin raktár

Amíg mi, egyszerű, nem vörös hajú halandók, kénytelenek vagyunk kitenni a testünket a napsugaraknak egy kis D-vitaminért, a természetes vörös hajjal rendelkezők semmi ilyesmire nem kényszerülnek. 

Merthogy az ő bőrük túlságosan világos ahhoz, hogy ki tudja szűrni a D-vitamint a napsugárzásból, egyedül is képes ezt termelni. Az érzékeny bőrt azonban alaposan védeni kell. Legyen ezért mindig kéznél valamilyen napozó spray vagy krém. Az érzékeny „porcelánbőrt“, amelyre a vörös hajú hölgyek többsége büszke is, mindenképpen magas védőfaktorú készítményekkel kell ápolni, és nem szabad megfeledkezni a fejfedőről vagy egy vékony kendőről sem, amit a vállunkra teríthetünk. 


A vöröskék érzékenyebbek a hőmérséklet változására

Irigyelhetjük a vöröskéktől, hogy soha sem lesz szürke a hajuk, az érzékenységüket a melegre viszont ne akarjuk elcserélni. Nem csak a hőmérséklet ingadozásától szenvednek, hanem a nagy forróságtól vagy éppen a hidegtől is. Mindezzel fejfájás és hangulatváltozás is járhat.

Ez az érzékenység ráadásul a hajukon is megmutatkozik, ami a forró napokon sérülékenyebb. Ajánlatos ezért hajmaszkot használni. Pár perc alatt otthoni hozzávalókból is elkészül. Csupán 1 kanál mézre, 1 kanál olívaolajra és egy tojássárgájára lesz szükség. Mindent keverj össze és vidd fel a hajvégekre. 20 percig hagyd hatni. Miután lemostad, hajad új életre kel, és könnyebben elviseli a magasabb hőmérsékletet is.