Fedezd fel a NIVEÁ-t!

Információt vagy termékeket a következő kategóriában:

Melyik dezodor való neked?

Melyik dezodor való neked?

Találd meg a tökéleteset

Kutatások azt mutatják, hogy háromból két nő rendszeresen használ dezodort. Spray, golyós deo, pumpás deo, vagy stift - te melyik típusú dezodort kedveled? Tudd meg, melyik dezodor illik hozzád a legjobban.

Minden típusnak a megfelelő dezodort

NIVEA körkép: dezodor típusok

1965 óta a spray-k és a pumpás dezodorok elképesztő népszerűségnek örvendenek, emiatt válhattak a fogyasztók kedvenceivé. Csupán egy gombnyomás és a spray egyenletesen viszi fel az aktív és tápláló összetevőket a bőrödre. A hónalj teljes felülete felfrissül és üde illatú lesz.
A második legnépszerűbb típus a golyós dezodor, ami az 1950-es években került piacra. Könnyen használható, ezért precízen tudod felvinni bőrödre az aktív összetevőket. Ráadásul most már alumíniummentes változatban is elérhető.
Trónkövetelőként tör előre a harmadik helyen a stift. Olyan vékony krémréteget visz fel a bőrödre, ami száraz érzést ad neked.
A dezodor krém is hasonlóan működik: a hónaljban található baktériumokat fékezi meg, miközben táplálja és hidratálja a bőröd. A legtöbb dezodor krém nem tartalmaz alkoholt, így az érzékeny bőrűeknek ideális választás.

NIVEA Fresh Flower deo spray - hatásos dezodoráló védelem alumínium nélkül

Tudtad, hogy a NIVEA Fresh Flower deo spray egyáltalán nem tartalmaz alumíniumsót? Ez a virágos, nőies illatú spray antibakteriális formulával szorítja vissza a testszag kialakulásáért felelős baktériumokat, ráadásul mindezt alumíniumsó nélkül. 

A NIVEA alumíniumsó mentes dezodorjai optimális kombinációt nyújtanak a gyengéd NIVEA ápolás és a hatékony dezodoráló védelem között. Természetesen mind női, mind pedig férfi alumínium mentes illat dezodorok is elérhetők a NIVEA kínálatában. 

NIVEA Sensitive

A NIVEA Fresh Comfort dezodorok akár 48 órán át biztosítanak dezodoráló védelmet számodra. A gyengéden ápoló formula megvédi a bőröd az irritációtól, hogy sima és gyönyörű maradjon.

Dezodor - tévhitek, amik itt ragadtak

Sokan sokfélét mondanak a dezodorokról, de ezeknek mennyi a valóságalapja? Néhány tévhitet szeretnénk itt eloszlatni.

Az izzadás fogyaszt és nem jó az illata... valóban?

Úgy gondolod, hogy az izzadságnak van szaga? Ez nem egészen így van. A friss izzadság teljesen szagtalan. A szagot a bőrünkön természetesen előforduló baktériumok okozzák, melyek az izzadságunkból táplálkoznak, lebontják azt és közben jellegzetes szagú mellékterméket állítanak elő. Mivel ezek a baktériumok a hónaljad nedves területeit kedvelik, pont itt van a legnagyobb szükséged dezodoráló védelemre.

Egy másik makacsul terjedő pletyka szerint az izzadás fogyaszt. Bárcsak igaz lenne! Sajnos ez is csak egy tévhit. Izzadás közben mindössze vizet veszítesz - nem zsírt. A súlycsökkenés pedig már akkor helyreáll, amikor tartasz egy pihenőt, hogy igyál.

Harmadik tévhit: nem csak a sportolás izzaszt - a csípős ételek is. Ebben legalább van némi igazság. A csípős fűszerek felgyorsítják a metabolizmusodat és serkentik a vérkeringésed. A tested válasza erre az izzadás.

A dezodorok hagynak foltot a ruhán?

Invisible for Black&White

Az izzadásgátlók hagyhatnak foltot, különösen a hónaljad környékén. A NIVEA Black & White Invisible deo pont ettől a sárga folttól védi a gyönyörű fekete és fehér ruháidat.

A NIVEA fényt derít a dezodorokkal kapcsolatos mítoszokra.

  • A hideg zuhanytól nem izzadsz. Ez csak rövid távon igaz. A hideg zuhany tényleg lehűt, ugyanakkor a tested hamar kiegyenlíti a hőmérsékletkülönbséget.
  • Ha borotválkozás után rögtön használod a dezodort, attól begyulladhat a bőröd. Téves: a szőrtüszőgyulladást nem a dezodor okozza, hanem az érzékeny bőrön használt borotva. Használj borotvahabot, vagy zselét, hogy megvédd a bőröd. Ezután olyan deot használj, amiben nincs alkohol, mint a NIVEA Protect & Care Izzadásgátló Golyós deo. Akárhogy is, borotválkozás után közvetlenül ne használj izzadásgátlót.
  • Egy másik tévhit: a dezodorok és az izzadásgátlók eltömítik a pórusokat. Valójában az alumíniummentes dezodorok a bőröd felületén dolgoznak, hogy semlegesítsék azokat a baktériumokat, amelyek a rossz szagokért felelnek. Ezzel ellentétben az izzadásgátlók hatóanyagai ideiglenesen összehúzzák a pórusaid, hogy kevesebbet izzadj. Ez adja a frissítő érzést és semmilyen rossz hatása nincs a bőrödre nézve. Szabadon tud tovább lélegezni.