Fedezd fel a NIVEÁ-t!

Információt vagy termékeket a következő kategóriában:

Edzés után: mit kellene tenned?

Fedezz fel néhány fantasztikus tippet edzés utánra

A rendszeres testmozgás jót tesz a testednek, de mi van ezután? Tudd meg, mi történik a testeddel edzés után és mire van szüksége.

Tusolni edzés után: elegedhetetlen

Az edzés utáni tusolás létfontosságú - segít megtisztítani és felfrissíteni a bőröd.

Mit csinálj edzés után?

Talán teljesen kimerültnek érzed már magad, de amit edzés után teszel, nagy hatással van arra, mennyire volt hatékony a mozgás.

Közvetlenül mozgás után fontos, hogy lehűtsd a tested, nyújts és igyál egy nagy pohár vizet, hogy rehidratáld a tested. Ezek a lépések segítenek az izomláz elkerülésében és abban, hogy újra feltöltődj.

Az edzés utáni tusolás segít megtisztítani a bőröd az izzadságtól és a baktériumoktól, miközben fel is frissíti. Segít az izmok pihentetésében is, továbbá csökkenti a fáradtságot, kinyitja a pórusokat és gyorsabban hűti le a testet.

Az edzés utáni zuhanyzás 4 előnye

  • Segít eltávolítani a bőrön lévő baktériumokat.
  • A bőröd kevésbé lesz hajlamos a kiütések és pattanások kialakulására.
  • Segít a fájó izmok megnyugtatásában.
  • Növeli a vérkeringést, ami segít az izmok ellazításában.

 

 

Edzés utáni zuhanyzás: itt az ideje a revitalizálásnak, és hogy jobban odafigyelj magadra

Edzés után teljesen kimerültnek érezheted magad. Egy jó zuhany segít relaxálni, felfrissülni és újjáéledni.

Termékek edzés utáni zuhanyzáshoz

Miután az edzés felgyorsította a szívverésed, fontos, hogy a bőrt pihentető és revitalizáló tusfürdővel ápold, melyektől frissnek és élénknek érezheted magad.

A Waterlily & Oil Tusfürdő kiváló választás. A vízililiom kellemes illatával kényezteti érzékeid.

Bár nem túl kellemes, de az edzés utáni verejtékezés teljesen normális. Fontos viszont, hogy minden edzés után fürödj.

A férfiak bőrének más szükségletei vannak edzés után. A MEN Active Clean tusfürdő külön a férfiak igényeinek megfelelően lett kifejlesztve. Az aktív szénnel rendelkező formula nem csak alaposan tisztítja a bőrt, hanem ápolja is. Ráadásul a testre, arcra és hajra is használható. 

Mit egyél edzés után

Egy intenzív edzés után szervezetednek értékes tápanyagok kellenek - győződj meg róla, hogy azt adod neki, amire igazán szüksége van.

Miért fontos hogy mit eszel testmozgás után?

A testmozgás nagyszerű mód a test egészségének megőrzéséhez - de ez még csak fél siker. Az edzés után elfogyasztott ételnek nagy hatása van az edzésed hatékonyságára és hogy hogyan fogod magad érezni az edzés után. A helyes táplálkozás segít testednek regenerálódni és utántölti a szervezeted az edzés során felhasznált vízzel és tápanyagokkal.

Fontos, hogy amit eszel, az elegendő mennyiségű proteint tartalmazzon, hogy segítse izmaidat regenerálódni és növekedni. A szénhidrátok szintén fontosak energiatartalékaid feltöltésekor.

Létfontosságú a megfelelő folyadékszint biztosítása is. Edzés közben a szervezeted sok folyadékot veszít, ami dehidratációhoz és fejfájáshoz vezethet. Ezért fontos, hogy edzés után fogyassz sok folyadékot.