arsadalmi-szerepvallala

Társadalmi
szerepvállalás

A NIVEA társadalmi kötelezettségvállalása
A NIVEA TÖRŐDIK A CSALÁDOKKAL

A családok már több mint 100 éve választják termékeinket a kiváló bőrápolás érdekében. Ez idő alatt szerte a világon a NIVEA valódi családtaggá vált az otthonokban, így a mindennapi törődés természetessé vált számunkra.  

A családok már több mint 100 éve választják termékeinket a kiváló bőrápolás érdekében. Ez idő alatt szerte a világon a NIVEA valódi családtaggá vált az otthonokban, így a mindennapi törődés természetessé vált számunkra.

A NIVEA Törődik a családokkal program célja a családok támogatása, és az olyan környezet megerősítése, ahol megteremthető a felelősség és a családhoz való tartozás érzése. A családok a társadalom valódi tükrei, így ezek az értékek megerősítik az egyéneket, a helyi közösségeket és a társadalom egészét egyaránt. A NIVEA világszerte támogat jótékonysági projekteket a családdal együtt eltöltött időt, a gyermekek képességfejlesztését és az anyák segítését célzó témakörökben. Ezek a támogatási projektek a helyi partnerekkel történő együttműködésnek és dolgozók személyes elköteleződésének köszönhetően kerülnek megvalósításra. 2015 decemberében a Beiersdorf vállalat NIVEA Törődik a családokkal programja révén a elnyerte a Felelős Támogató cím használati jogát.

Magyarországon a NIVEA Törődik a családokkal program 2 szervezettel működik együtt jótékonysági programokban. Az SOS Gyermekfalvakkal az együttműködés 14 éves múltra tekint vissza és 2015-ben 6,8 millió Ft-os támogatással segítettük e szervezet tevékenységét. 2016-ban a NIVEA új jótékonysági programot indított együttműködésben az ’Óvodai nevelés a művészetek eszközeivel’ Óvodapedagógusok Országos Szakmai Egyesülete az Óvodások Neveléséért szervezettel a rászoruló óvodás gyermekek tehetséggondozásért.

Most Te is segíthetsz!

A NIVEA karácsonyi csomagok megvásárlásával jótékonysági programunkat támogatod. Minden eladott NIVEA és NIVEA MEN csomag után 15 Ft-ot félreteszünk a „NIVEA Törődik a családokkal” jótékonysági programalapba. Az így összegyűlt összeget a NIVEA saját forrásból kiegészíti és az SOS Gyermekfalvakban élő gyermekek képességfejlesztését, tehetségek keresését és kinevelését, valamint a krízishelyzetben lévő családok megsegítésére irányuló programokat támogatja. 2015-ben 6,8 millió Ft-os összeggel segítettük az SOS Gyermekfalvak működését.

KÉPESSÉGFEJLESZTÉS GYERMEKEKNEK

A gyermekek a jól működő családokra támaszkodnak. Hisszük, hogy a családok fenntartható fejlődése a gyermekek képzésével kezdődik.


Magyarországon a NIVEA Törődik a családokkal program 2 nagy szervezeten keresztül támogatja gyermekek képességfejlesztését. 2016-tól egy új óvodai tehetségfejlesztő program támogatását kezdte meg NIVEA ’Karolj fel egy családot’ néven. Az ’Óvodai nevelés a művészetek eszközeivel’ Óvodapedagógusok Országos Szakmai Egyesülete az Óvodások Neveléséért szervezettel és az Óvodapedagógusok Országos Tehetségsegítő Tanácsával együttműködésében megvalósuló program rászoruló óvodás gyermekek számára teszi lehetővé a tehetséggondozást - tehetségfejlesztést. További információ: www.ovodak.org.hu. A NIVEA a magyar SOS Gyermekfalvakban nevelkedő gyermekek és fiatalok képességeinek fejlesztését és a felfedezett tehetségek gondozását is támogatja.

CSALÁDDAL EGYÜTT ELTÖLTÖTT IDŐ

A mai világban különösen nehéz mérlegelnünk, hogy mi számít igazán számunkra. Mi meg vagyunk győződve arról, hogy a családdal eltöltött idő teremti meg az összetartozás érzését.

A NIVEA Törődik a családokkal program a magyar SOS Gyermekfalvak környékén lakó, krízishelyzetbe jutott családok segítésére kialakított programokat is támogatja. Ennek keretében családmegerősítő, illetve krízis megelőző tevékenységeket finanszíroz.  

A rászoruló családok ünnepének szebbé tételéért a 2015 karácsonyát megelőző időszakban a NIVEA Törődik a családokkal program több családokat segítő szervezet, többek között a Baptista Szeretetszolgálat és a Ökumenikus Segélyszervezet, számára is nyújtott támogatást termékadomány és a dolgozók által gyűjtött tárgyi adományok formájában.

Anyák támogatása

A családok alapkövei az anyák. Hiszünk abban, hogy az anyák támogatásával az egész család fenntartható fejlődését elősegítjük.

A NIVEA Törődik a családokkal program a magyar SOS Gyermekfalvak nevelőszülők segítésére irányuló programjait finanszírozza, melynek keretében a nevelőanyákat szakértők segítik a gyakran akár 6-7 gyermek nevelése közben, és készítik fel a kihívásokkal teli mindennapokra.

dolgozói és fogyasztói felelősségvállalás

Cégünk dolgozói aktív résztvevői a támogatási folyamatnak. Önkéntes alapon szép állapotú ruhákat, könyveket és játékokat gyűjtenek össze saját háztartásukból és a környezetükben lévő családoktól adományként. A beérkezett tárgyak válogatását és csomagolását személyesen végzik, hogy megörvendeztessék a hiányt szenvedő, nehéz sorsú családokat. 

2015 decemberében ért véget legutóbbi magyar fogyasztói jótékonysági akciónk, melynek keretében vásárlóink a NIVEA karácsonyi csomagok megvételével csomagonként 15 Ft-tal támogatták az SOS Gyermekfalvakat. Az akció keretében 5.838.375Ft gyűlt össze, melyet a támogatott szervezet az általa gondozott gyermekek képességfejlesztésére- tehetséggondozására illetve a krízishelyzetben lévő családok megsegítésére irányuló programra fordítottak.

A NIVEA családok iránti elkötelezettsége részét képezi a cég 2020-ig kitűzött társadalmi céljainak, mely 1 millió család elérését és támogatását foglalja magában világszerte.