Trükkök, tanácsok és gyakorlatok a feszes popsiért

Trükkök, tanácsok és gyakorlatok a feszes popsiért

ELEGENDŐ 5 PERC NAPONTA!

Feszes popsi és narancsbőr, amit csak hírből ismerünk. Sok nő álma ez. Mutatunk pár gyakorlatot a feszes popsiért és eláruljuk, hogyan szabadulhatsz meg a narancsbőrtől.

feszes és szép popsi narancsbőr nélkül
A szuper popsi érdekében nem kell naponta edzőteremben szenvedned. Néha elegendő pár látszólagos apróság. 

A szép és feszses popsi nincs ingyen. Nem kell azonban mindenképpen hosszú órákat tölteni az edzőteremben és kínozni magunkat mindenféle megterhelő gyakorlattal, szigorú diétát követni és különböző kezelésekre spórolni. A narancsbőr nélküli szép fenék látszólag apróságokkal is elérhető – gyógynövényes tea kávé helyett, lépcsőzés lift helyett és kevesebb stressz. Elég koncentrálni, és naponta következetesen betartani ezeket. 

Százból csak 6 nő elégedett a popsijával. A maradék 94 azzal foglalkozik, hogy túl nagy a popsija, a bőre megereszkedett vagy narancsbőrtől göröngyös. Közéjük tartozol? Olvasd el tanácsainkat és trükkjeinket, és próbáld ki a gyakorlatokat, amelyeknek köszönhetően feszesebb lesz a feneked és jelentősen elhalványul a narancsbőröd. 


3 ok, amiért nincs feszes popsid, pedig tornázol

Naponta tornázol, odafigyelsz az étkezésre, de semmi eredménye? Lehet, hogy valahol máshol van a hiba... Fusd át az alábbi 3 okot, amelyek miatt az igyekezeted nem annyira eredményes, mint szeretnéd.
A stressz negetív hatással
Az „egyszerű“ zuhanyozást is pihentető

A stressz negetív hatással van az alakra

A kortizol hormon, amely stressz esetén áramlik a vérbe, támogatja a zsírsejtek elraktározódását. Elsősorban a has, a combok és a fenék tájékán. A stressz tehát nem csak a lelkünkre van negatív hatással, hanem sajnos az alakunkra is.  

Az „egyszerű“ zuhanyozást is pihentető rituálévá változtathatod. Használj illatos tusolót, amely nem csak a bőrödet, hanem – finom illatának köszönhetően – az érzékeidet is kényeztetni fogja. Az 55 %-ban természetes olajokból álló Natural Oil Olajtusfürdő gyönyörű illatával kényezteti az érzékeket és gyengéd ápolásával széppé varázsolja bőröd.
 
combok és feszes popsi narancsbőr nélkül
A narancsbőr részben genetikai eredetű, de kialakulását nagyban befolyásolja az életmódod is.

Az ülő munka narancsbőrt okoz

Már biztosan eszedbe jutott, hogy ha naponta a számítógép előtt ülsz, az nem használ az alakodnak. Gondolkodj el azon is, hogyan ülsz. Keresztbe tett lábakkal? Ezzel akadályozod a limfociták áramlását és szabad teret engedsz a narancsbőrnek. Nem beszélve arról, hogy a hátadat is terheled. Felejtsd el a keresztbe tett lábakat, és óránként alaposan nyújtózkodj ki


A genetika is állhat a narancsbőr mögött

A természettel egyszerűen nem bírunk el. A narancsbőr kialakulását a genetika is befolyásolja. Ha anyukád is narancsbőrtől szenved, és nagymamád combja is göröngyös volt, valószínűleg neked is meggyűlik majd a bajod a cellulitisszel. A kozmetikumoknak köszönhetően azonban ez a harc legalább részben eredményes lehet – válassz olyan termékeket, amelyek magasabb koncentrátumú hatóanyagokat tartalmaznak. 

 

Narancsbőr: hogyan szabadulj meg tőle?

Ebben a természet igazságtalan volt a nőkkel. A narancsbőr kialakulása ugyanis összefügg a női ösztrogén hormon termelődésével. Éppen ezért sok hölgyet a narancsbőr akkor kezdi kínozni, amikor hormonális fogamzásgátlót kezd szedni. 

Ha a narancsbőr ellen akarsz harcolni, koncentrálj az életstílusodra. Bőrünkre általában nincs jó hatással a sok alkohol, a dohányzás, a mozgáshiány, a már említett stressz, de még a nem megfelelő folyadékbevitel és a rossz étkezési szokások sem. Hogyan szabaduljunk meg akkor a narancsbőrtől, vagy legalább hogyan állítsuk meg a kialakulását?  
Egyél
Egyél, igyál és ápold a bőröd

Egyél

Attól, hogy kemény diétába kezdesz, még nem fogsz megszabadulni a narancsbőrtől. Paradox módon éppen ellenkezőleg: a hirtelen fogyástól a göröngyök még mélyebbek és feltűnőbbek lehetnek. Az éhezés helyett válaszd inkább a pontos napirendet és a napi 5-6 étkezést.
Igyál
Egyél, igyál és ápold a bőröd

Igyál

Figyelj a megfelelő folyadékbevitelre. A szakemberek ajánlása szerint naponta minimum 2 liter folyadékra van szükségünk. Felejtsd el azonban a kávét és a koffeines italokat. A kávét helyettesítsd teával, de főleg tiszta vizet fogyassz.
Amennyiben
Egyél, igyál és ápold a bőröd

Ápold a bőröd

Amennyiben a Q10 bőrfeszesítő testápoló tejet választod, bőrödet nem csak táplálni, hanem feszesíteni is fogod. A bőröd már 2 hét alatt láthatóan feszesebb és rugalmasabb lesz. 
Mozogj…
Egyél, igyál és ápold a bőröd

Mozogj… mindegy, hogy hogyan, csak mozogj

Hogy a testednek elegendő mozgásban legyen része, nem kell hetente háromszor edzőterembe menned. Elég pár apróság is – felejtsd el a liftet és menj a lépcsőn. A munkából hazafelé szállj le egy megállóval hamarabb és sétálj haza friss tempóban.  

A narancsbőr elleni harcban segítenek a megfelelő kozmetikumok is

Ha már elkezdtél harcolni a feszes és szép popsiért, keress támogatást a megfelelő kozmetikumok használatában. Vannak összetevők, melyek serkentik a vérellátást, gyorsítják a limfociták áramlását, és ezzel elősegítik a narancsbőr csökkentését és a bőrfeszesítést. A drogériában válassz olyan termékeket, amelyek energetizáló összetevőket tartalmaznak, mint például a bőrazonos Q10 koenzim van az energizáló C-vitamin. Rendszeres használat után feszes és szép bőrrel dicsekedhetsz, ha NIVEA Q10 Bőrfeszesítő Testápolót választod C-vitaminnal.
kosmetik

Fenék és comb gyakorlatok, amelyek otthon is végezhetők

Nincs időd az edzőterembe menni, de szeretnél tenni valamit a testedért és önmagadért? Íme 3 gyakorlat, amelyet mindenki képes elvégezni.
popsifeszesítő gyakorlat – csípőemelés
Ennél a gyakorlatnál figyelj arra, hogy a lapockád a talajon maradjon. 

Első popsifeszesítő gyakorlat: Szakadj el a padlótól!

Feküdj hanyatt, a kezedet helyezd a csípőd mellé, hajlítsd be a térdedet úgy, hogy a talpad a csípőd szélességében legyen. Feszítsd meg a fenékizmokat, és emeld fel a földről. Vigyázat! A lapockád maradjon a talajon! Tartsd ki a pozíciót 2-3 másodpercig, miközben a térd szorosan zár. Engedj ki, és lassan térj vissza a kiinduló helyzetbe. 10-12-szer ismételd meg. Lazíts, majd ismételd meg a mozgássort. 

Második popsifeszesítő gyakorlat: Ereszkedj fél guggolásba!

Helyezkedj vállszélességű terpeszbe. Belégzéskor ereszkedj fél guggolásba. Vigyázat! A hátad maradjon egyenes és feszes, ahogy a hasad is. A mozdulatot egy húzásra csináld, és a fenék ne ereszkedjen térdmagasság alá. Végezd el a gyakorlatot 3x10-szer.  
popsifeszesítő gyakorlat – fél guggolás
A hátad és a hasad maradjon feszes.
 
popsifeszesítő gyakorlat – kitörések előre
A térded ne zárjon be 90 fokosnál nagyobb szöget. 

Harmadik popsifeszesítő gyakorlat: Kitörés kitörés után

Helyezkedj csípőszélességű terpeszbe és lépj egy nagyot előre. Vigyázat! Az elől lévő térd ne kerüljön a lábfej elé. Derékszöget zárjon be. A hátad legyen egyenes, a hasad feszített. Lassan, húzásra emelkedj fel, és ereszkedj le. Ismételd 10-szer, majd cseréld meg a lábad. Ismételd a mozgássort 3-szor.  

Elhatároztad, hogy rendszeresen fogsz tornázni, hogy ne csak a popsid, hanem a hasad is feszes legyen? Van számodra egy hatékony gyakorlatsorunk a lapos hasért. Részletes leírással és a leggyakoribb hibák bemutatásával.