Miért olyan fontos a sminklemosó használata?

Miért olyan fontos a sminklemosó használata?

A smink helyes eltávolítása. Még ha egy fáradt éjszaka után nem is szeretnél foglalkozni a sminked lemosásával, hidd el, hogy ez alapvető fontosságú! A szempillád és az arcbőröd csak akkor marad egészséges, ha teljesen eltávolítod róluk a sminket.

Többé nem felejted el a sminked eltávolítását

Szomorúságra adhat okot, hogy a nap végén el kell távolítanod az arcodról a művészi ügyességgel elkészített sminkedet. Pedig semmiképpen nem szabad megfeledkezned erről a lépésről – hidd el, hogy a bőröd is hálás lesz érte, ha lemosod a festéket.

Le a sminkkel!

Attól függetlenül, hogy ma éppen mit csináltál, viseltél-e sminket a munkahelyeden vagy egész nap kint voltál a szabadban smink nélkül, por-, faggyú- és bőrmaradványok rakódtak a bőrödre, amelyek megakadályozzák a légzést. Ennek alapján tehát mindennap el kell távolítani a bőrről ezeket az anyagokat. 

Ha sminket is használtál a nap folyamán, akkor elképzelhető, hogy a bőröd irritált lesz. 

Ezért is olyan fontos az esténkénti alapos arctisztítás, hiszen ennek a segítségével meg lehet előzni a bőrhibák megjelenését és a bőr korai öregedését.

Smink

Sminklemosót kell használnod, mielőtt lefekszel aludni – ennek a segítségével azt is elkerülheted, hogy a sminked rákenődjön az ágyneműre.

A bőr hibátlansága érdekében ne felejtsd el lemosni a sminkedet

A bőr regenerálódása éjjel kezdődik el. Viszont, ha nem távolítod el a szemfestéket és az alapozót, akkor a pórusaid eldugulnak, ez pedig mitesszerek és pattanások megjelenését eredményezi. Akkor is alaposan meg kell tisztítanod a bőrödet este, ha nem sminkeled magadat, hanem csak krémet használsz. A piszkos és ártó anyagok megtalálják annak a módját, hogy bejussanak a bőrödbe, ezért mindennap el kell távolítanod. Az arcbőröd ennek köszönhetően friss és üde maradhat. 

Mindig el kell végezned a következő három lépést: tisztítás, tonizálás és hidratálás. Így a bőröd friss és sugárzó lehet mindennap. 
A tisztító és hidratáló termékeket természetesen a bőröd típusához igazítva kell kiválasztanod. Arctisztítás során, először a szemeden lévő sminket távolítsd el, majd utána mosd le teljesen az arcod többi részéről is a festéket. 

Utána használj tonikot, hogy felfrissítsd az arcbőröd és a bőrtípusodnak megfelelő arcápolót. Tudj meg többet az éjszakai arckrémekről!

Tökéletes bőr

A NIVEA Nyugtató Ápoló Micellás arctisztítóhoz hasonlatos gyengéd arctisztítók segítik a smink kíméletes eltávolítását és gondoskodnak arról, hogy a tisztítás elég alapos legyen.

Mindenképpen le kell mosni a sminket

A pandaszemeknek nincs esélyük: ha nem távolítod el a sminkedet, akkor a festék kiszáríthatja a szemkörnyéki területeket. A sminkmaradványok képesek arra, hogy súlyosan kiszárítsák a szempillákat is, amelyek a legrosszabb esetben akár ki is hullhatnak.
A NIVEA Vízálló szemfestéklemosó nevű termékhez hasonló speciális szemfesték-lemosók egyszerűen el tudják távolítani a vízálló sminket és ezzel egy időben képesek megnyugtatni az érzékeny szemkörnyéki területet is. Az alapos tisztítás érdekében tegyél egy kevés sminklemosót egy vattapamacsra és töröld le vele óvatosan a becsukott szemeidet. 

De legyél óvatos: 

Csak belülről kifelé haladva töröld meg a szemeidet, különben növeled az esélyét a ráncok megjelenésének. A törlőkendők általában túl agresszívnek bizonyulnak a szemkörnyéki érzékeny bőr esetében – ezt onnan lehet észrevenni, hogy kellemetlen, égő érzést okoz a használatuk.

Smink

A Double Effect Kettős Hatású Szemfestéklemosó segít a tartós rúzs és a vízálló smink eltávolításában. A termék kíméletesen hidratálja a szempillákat, a vízálló smink maradványait is eltávolítja.

product-stage-bg