Amit a férfi hajról tudni érdemes

Amit a férfi hajról tudni érdemes

Mit akarnak tudni a férfiak a hajukról? Íme a leggyakrabban feltett kérdések

Milyen gyakran mossak hajat?

A hajmosás rendszeressége elsősorban a haj hosszától, minőségétől és a fizikai igénybevételtől függ. Ha közepesen hosszú hajad van, és gyakran látogatod a konditermet, biztosan megéri naponta hajat mosni. Tökéletes választás ehhez az Active Clean Sampon Férfiaknak, amely alaposan tisztítja a hajat és segít eltávolítani a szennyeződéseket, ugyanakkor kíméletes a hajhoz és a fejbőrhöz is, ezért nyugodtan használhatod minden nap.

Másrészt viszont, ha a hajad kémiailag kezelt, a mindennapos mosás csak feleslegesen kiszárítja. Általában egyszerű a szabály: Minél ritkábban mosod a hajadat, annál kevesebb faggyút termel a fejbőröd.

Hogyan kerüljem el az őszülést?

A haj őszülését az ún. melanociták elhalása okozza. Ezek a sejtek pigmentanyagot termelnek, amely a haj színét adja. Némely esetben az őszülés hátterében a nem kiegyensúlyozott étrend, a pajzsmirigy rendellenességei vagy akár a dohányzás állhatnak.

Leggyakrabban azonban genetikai oka van. Amennyiben nem tudsz kibékülni az ősz hajszálaiddal, több festék vagy hajszínező létezik kifejezetten férfiak számára is, amelyek ideiglenesen eltakarják az őszülő hajat. Mindig győződj meg azonban arról, hogy a kiválasztott termék nem tartalmaz ammóniát!


Miért vékonyodik el a hajam?

A haj elvékonyodása (az őszüléshez és a ráncok kialakulásához hasonlóan) az öregedés és a genetikai adottságok egyik kísérőjelensége. A haj gyors elvékonyodása általában a „kopaszodás“, a hajhagymák elhalását okozó örökletes hormonzavar első jele. Szeretnéd lelassítani a hajad elvékonyodását? Válaszd a Strong Power Sampont Férfiaknak, amely teljes hosszában megerősíti, könnyeddé és dússá teszi a hajat!

Gyógyítható a hajhullás?

Teljesen normális, hogy naponta kb. 100 hajszálunk kihullik. Ha a hajad gyorsabban ritkul, a „kopaszodás“ első jeléről is szó lehet, aminek sokkal inkább a genetikához, és nem az életkorhoz van köze.

Annak ellenére, hogy bizonyos méregdrága eljárásokkal támogatható az ismételt hajnövekedés, a hajhullás ellen biztos gyógymód nem létezik. Sok mindent tehetsz azonban azért, hogy a hajad erősebbnek tűnjön: egy jó frizura, egyes hajerősítő termékek és receptre kapható táplálékkiegészítők a segítségedre lehetnek ebben. Ne használj zsíros hajformázókat, vágass rövid frizurát, és kerülj el mindent, ami igénybe venné a hajadat, hogy a probléma ne tűnjön súlyosabbnak annál, mint amilyen valójában! Ha időben elkezded a megelőzést, elkerülheted a hajad elvékonyodását és a hajhullást.

Mit jelentenek a töredezett hajvégek?

A trichoptilosis annak a problémának az elnevezése, amely nemcsak a nőket, hanem a férfiakat is kínozza: a töredezett hajvégek. Ezt a haj felső védőrétegének a sérülése okozza. A hajszál vége szó szerint többszörösen szétválik. Rengeteg hajregeneráló termék létezik, az egyetlen módja azonban, hogy megszabadulj tőlük, nem más, mint a hajvágás.

Miért száraz a hajam, és hogyan ápoljam?

A kiegyensúlyozatlan étrendtől kezdve a napsugárzáson keresztül egészen a kémiailag kezelt vízig (pl. uszoda klóros vize) sok minden kiszáríthatja a hajat. Amennyiben, mint a legtöbb férfi, te sem használsz hajbalzsamot, a probléma súlyosbodhat. A megoldás? Kerüld a nem kímélő hajápoló termékeket, a meleg levegővel történő hajformázást és a túl gyakori hajmosást!

Egyúttal győződj meg arról is, hogy az étrendedben elegendő mennyiségű telítetlen zsírsav található! Ennek érdekében fogyassz sok halat, elsősorban lazacot, pontyot vagy makrélát!


Viszkető fejbőr: Hogyan szabaduljak meg tőle?

A viszkető fejbőr jelezheti a korpát okozó gombák elszaporodását. Akkor is, ha nem feltételenül jelennek meg a hajadban a fehér darabkák. Tegyél időben a viszkető fejbőr ellen! Használj speciálisan a korpás hajra fejlesztett sampont, amely eltávolítja a korpát és megerősíti a hajszálakat!

Miért zsíros a hajam annak ellenére, hogy naponta mosom?

A zsíros haj örökölhető, okozhatja hormonváltozás, vagy egyszerűen csak nem a megfelelő hajápoló termékeket használod. Kezdetnek cseréld le a samponod! Próbálj ki egy olyat, amelyet kifejezetten zsíros hajra fejlesztettek ki! Hajmosás közben ne felejtsd el langyos vízzel alaposan kiöblíteni a habot a hajadból! A meleg víz ugyanis arra ösztönözheti a fejbőrt, hogy nagyobb mennyiségű faggyút termeljen, így máris egy ördögi körbe kerülsz.

A nem kímélő hajápoló termékek hatására, amelyek eltávolítják a hajról és a fejbőrről is a természetes olajokat, a fejbőr azt érezheti, hogy gyorsan újra kell termelni az elvesztett zsiradékot. Ezért néha tarts szünetet a mindennapos hajmosásban!

A samponon kívül szüksége van a rövid hajnak másra is?

A rövid haj határozottan kevesebb ápolást igényel, mint a hosszú, de ez nem jelenti azt, hogy egyáltalán nem kell vele törődni.

A fejbőrnek ugyanis szintén szüksége van a figyelmes ápolásra, hogy erős és egészséges hajat növesszen. Ez leginkább azt jelenti, hogy hajmosáskor megfelelő hőmérsékletű vizet, jó sampont használunk, és fejünket a napsugárzástól is megóvjuk.

Károsítja a száraz hajat a hajszárító?

Egy szóval: igen. A hajszárító és a meleg levegővel történő egyéb hajformázás károsíthatja a hajszálak legfelső védőrétegét és töredezett hajvégeket okozhat. Használd ezért a hajszárító legkisebb hőfokozatát!