A szakáll teszi a férfit: Hogyan ápold?

A tökéletesen vágott szakáll hamar képes „mindenki hagyjon békén“-imidzset ölteni. Ezért kulcsfontosságú annak ápolása. Tudod, hogyan csináld?

Mit árul el rólad a szakállad?

Az, ahogyan a szakállad kinéz, sokat elárul rólad. A tökéletesen pontosan vágott szakáll ugyanis hamar képes „mindenki hagyjon békén“-imidzset ölteni. A némileg elhanyagolt külsőd pedig azonnal azt üzeni, hogy nem igazán törődsz a kinézeteddel. A „Gandalf-féle“ hosszú szakáll azt a benyomást keltheti, hogy éppen nincs hol laknod, vagy álarcosbálba készülsz.

Kétségtelen, hogy a szakáll és a pár napos borosta megint nagy divat, azonban folyamatosan érdemes ellenőrizni a hosszát, hogy mindig a legjobb formádat hozd, főleg, ha szakállnövesztés közben emberek közé is mész majd.

Először növesztesz szakállat? Az elején kellemetlen viszketést érezhetsz. Ez azonban hamarosan magától elmúlik.

Szakálligazítás

Jelöld ki a határokat borotvapengével!

Nem ülhetsz csak úgy ölbetett kézzel, és engedheted, hogy a szakállad önálló életre keljen. A tökéletes arcszőrzet elérése ugyanannyi odafigyelést és időt igényel, mint a mindennapos borotválkozás. Az első lépés legyen most is az arctisztítás. A NIVEA MEN Deep Arc-és Szakálltisztító segít eltávolítani a felesleges olajat és a szennyeződéseket is. A szakáll igazítását kezdd a körvonalak kialakításával. A bajuszod soha ne takarja el a felső ajkadat, és ételmaradványok rejtekhelyéül se szolgáljon. Az sem fest jól, ha a szakáll a nyakat is beborítja.

A szakáll pontos kialakításában segít a klasszikus borotva vagy a zsilett penge. Segítségükkel világosan jelöld ki, hol végződik a szakállad, és hol kezdődik a nyakad! Kezdd a formázást a fülednél, és a legtermészetesebb vonal mentén haladj az arcod közepe felé. Ne feledd, hogy az éles vonalak nem illenek mindenkihez!

Legalább kéthetes borostával dolgozz

A szakállvágó tökéletes eredményt biztosít

Komolyan gondolod a szakálligazítást? Szerezz be egy állítható szakállvágót! Ne feledd, hogy a 6 cm-nél hosszabb szőrzet vagy a „Ferenc Jóska“ fazon nem való az irodába – különösen, ha a pénzügy vagy a jog konzervatív világában dolgozol. Némely modernebb szakállvágó – a még precízebb formázás érdekében – állítható vezetőfésűvel is rendelkezik.

Keresed a saját stílusodat? Legalább kéthetes borostával dolgozz! Egyrészt jobban felismered, melyik stílus illik az arcformádhoz, másrészt meglátod, mit enged meg a szakállad. Nem mindenki dicsekedhet telt és sűrű arcszőrzettel.


Nem hiányozhat a bajuszolaj és a tisztító gél sem

Ha éppen nem hosszú szakállat viselsz, csak rövidebb borostát használj Bőr- és Borostaápoló Balzsamot, mely puhítja a borostát és segít megelőzni a bőrirritációt és a kellemetlen viszkető érzést.
ápolási olaj
A szakállformázáshoz tökéletes a Szakállápoló olaj. Megpuhítja a szőrszálakat és az alattuk lévő bőrt is ápolja. Nem kínoz már tovább a viszkető bőr. A tökéletes ápoláshoz elegendő pár csepp, ami gyorsan beszívódik.
tökéletes összekapcsolás
A rendezett szakállhoz rendezett haj is tartozik. Ismerd meg a férfi frizurák történetét. Te melyik korszakot választanád?