A férfi frizurák története

A férfi frizurák története: a 30-as évektől napjainkig

Utazz vissza az időben, és nézd meg, milyen frizurát hordtak a férfiak korábban!

30-AS ÉVEK: AZ ÁPOLT ÚRIEMBER

Rövid és lesimított. A harmincas években a férfiak az ápolt kinézet érdekében általában élesen elválasztott frizurát viseltek. A hajukat hátul és oldalt nagyon rövidre vágták, a fejtetőn valamivel hosszabbra hagyták.
50-ES ÉVEK: A HATALMAS TARÉJ

50-ES ÉVEK: A HATALMAS TARÉJ

Az olyan csillagok, mint Elvis Presley vagy James Dean hajviselete szó szerint forradalmasította a férfi hajviseletet. A lázadó külső alapját a hatalmas felfésült taréj képezte – minél magasabb volt a taréj, annál lázadóbb volt a viselője – természetesen az elengedhetetlen hosszú oldalszakállal együtt. Ellentétben az Elvis-frizura mai változataival, az ötvenes évekbeli, eredeti hajviselet mindig stílusosan ápolt és tiszta volt.
40-ES ÉVEK: A VILÁGFI

40-ES ÉVEK: A VILÁGFI

A negyvenes években a férfiak engedték kicsit hosszabbra nőni a hajukat, amit könnyedén hátrafésültek – a frizurát néha még enyhe hullámmal is kiegészítették.

Oldalt azonban ugyanolyan rövid maradt, mint a harmincas években. Szeretnéd kipróbálni ezt a firzurát? Hajformázáskor használd a férfiaknak való Elastic Hajzselét. A hajad egész nap megtartja a formáját.


60-AS ÉVEK: A GOMBAFRIZURA

60-AS ÉVEK: A GOMBAFRIZURA

A Beatles nemcsak a hatvanas évek zenei hangzásának a szimbóluma, hanem a kor hajviseletét is meghatározta. A hosszúra növesztett és előre fésült haj „gombafrizura“ néven vált ismertté. A haj rálógott a fülre, a tarkóra és a homlokra is. Ez a frizura annyira népszerű volt, hogy a játékgyárak még Beatles-parókát is gyártani kezdtek.

70-ES ÉVEK: A HIPPIK

A férfiak elkezdtek jobban kísérletezni a hajukkal, és hosszabb, kócosabb frizurát növesztettek. A hippikorszakban egyszerűen minden szabad volt, és nem csak a hajviseletet illetően. Ez megmagyarázza a hosszú haj viseletének gyors elterjedését.
80-AS ÉVEK: AZ ÚJ HULLÁM

80-AS ÉVEK: AZ ÚJ HULLÁM

A nyolcvanas években rengeteg új frizura jelent meg, és mindet nagyon nehéz volt karbantartani. Legyen szó akár a punk, akár a new romantik stílusról, a férfiak speciális hajformázó termékek után kutattak, hogy a lehető legextrémebben nézhessenek ki.

sólyom láb

2000 UTÁN: ÚJ STÍLUSOK & KAKASTARÉJ

A „kakastaréj” a 21. század első évtizedének egyik legváratlanabb trendje lett. Erre a frizurára jellemző, hogy a hajat oldalt rövidre nyírták, a fejtetőn viszont hosszúra hagyták, és valamiféle „taréjt“ vagy mini „tüskét“ formáztak belőle. A másik, valamivel természetesebb trendje ennek a korszaknak, mikor a hosszabbra hagyott haj szabadon rálóg a fülre, és laza külsőt kölcsönöz a viselőjének.
összeborzol

90-ES ÉVEK: A GRUNGE, VAGYIS FELKELEK ÉS MÁR INDULOK IS

A nyolcvanas évek extrém külseje után a kilencvenes években a férfiak visszatértek a hagyományosabb és tipikusan férfiasabb frizurákhoz. A haj oldalt ismét rövidebb lett, a fej tetején viszont hosszabb maradt, így könnyen elkészíthették a férfiak közt oly népszerű „borzolt“ hajviseletet.
szexi fafaragó

2010 UTÁN: A HIPSZTER, AVAGY A SZEXI FAVÁGÓ?

Átgondolt vágás, gondosan formázott frizura és szakáll. A hipszterek és a lumberszexuálisok másképp öltözködnek, valójában az egész életstílusuk is eltérő. Egyben azonban nem különböznek: sokkal inkább törődnek a külsejükkel, mint az előttük élő generációk. Nem idegen tőlük a szakállkozmetikumok világa sem. Neked vagy a párodnak tetszik a szakáll? A szakáll teszi a férfit című cikkünkből kiderül, hogy kell megfelelően tisztítani, például a Deep Arc- és Szakálltisztító Gél segítségével és tippeket kaptok a szakáll megfelelő ápolásához is.