Fényvédelem télen

Fényvédelem télen
- a tények

Tudd meg, miért annyira fontos, hogy télen is használj fényvédőt. Akár síelsz, akár otthon élvezed a telet, jobb, ha tudod, hogyan védheted és ápolhatod a bőröd a téli bőrápolási rutin során.

Minden, amit tudni akartál a téli fényvédelemről

Megválaszoljuk az évszakok során felmerülő égető kérdéseket a fényvédelemmel kapcsolatban és megosztunk néhány tippet a téli bőrápolással kapcsolatban
Kell télen naptejet használni?

Kell télen naptejet használni?

Az egyik leggyakrabban feltett kérdés a témában, hogy szükség van-e naptejre télen is. A válasz egyszerű: igen. Nem számít, merre jársz a világban, mindenhol ér UVA- és UVB-sugárzás. 

Bőrápolás télen, havas tájon

Bőrápolás télen, havas tájon

A hó és jég visszaveri az UV-sugarakat, így az UV-sugárzás erős a hegyekben. A sugárzás intenzitása függ a magasságtól is - az UV-sugárzás erőssége akár 80-90 százalékkal is megemelkedhet. Ez azt is jelenti, hogy a téli napsütés ereje a hegyekben hasonló lehet a nyári tengerparthoz.

Az UV-sugárzás ereje

Ha téli fényvédelemről van szó, sokan nehezen hiszik el, hogy ilyenkor is szükséges a naptej használata. Végül is télen nem égünk le, akkor miért kell a naptól védeni a bőrünket? A magyarázathoz segítségül kell hívni a tudományt. A leégésért felelős UVB-sugarak rövidebbek és nyáron intenzívebbek. Az UVA-sugarak ugyan hosszabbak, viszont így egész évben jelen vannak. Bár télen nem lehet olyan könnyen leégni, de ha nem használsz fényvédőt, a hosszú UVA-sugarak roncsolják a bőröd, ezáltal megannyi problémát okozva, mint például a korai öregedés vagy a bőrrák.

 

Milyen gyakran kell télen naptejet használni?

Milyen gyakran kell télen naptejet használni?

Azok a káros UVA-sugarak, amelyektől meg kell a bőrünket védeni, télen sem gyengülnek. Pontosabban a sugárzás ugyanolyan erős. Ezért jó ötlet a naptej mindennapos használata, még a téli hónapok során is - főleg, ha téli sportot űzöl.

5 lépés a tökéletes téli bőrápoláshoz

  1. Óvd a bőröd - használj gazdag krémeket és hidratálókat a bőrszárazság elkerülése érdekében
  2. Szabadtéri sportolás előtt használj naptejet a hidratáló krémed mellett, például a NIVEA SUN Sensitive Immediate Protect Nyugtató Napozó Sprayt.
  3. Ne hámlaszd túlzottan a bőröd.
  4. Inkább tápláló mintsem szárító és mélytisztító maszkot használj
  5. Rendszeresen használj hidratálót, hogy elkerüld a kirepedezett bőrt


Tippek a téli naptej használatához

A fényvédős ajakbalzsamok alkalmasak téli használatra is. Segítünk, hogy ajkaid egész évben védve legyenek a naptól.

Hogyan védd a bőröd téli sportok alatt?

A téli friss levegő jót tesz a bőrnek és az egészségnek is. Fontos azonban észben tartani, hogy a bőr ilyenkor érzékenyebb a napra, mint nyáron.

A barnaság, vagy melanin - a bőröd pigmenttartalma - az UV-sugarak hatására alakul ki, így óv az UV-sugárzástól.

Télen az UV-sugárzás alacsonyabb, ezért a bőr kevesebb melanint termel, ezáltal nemcsak kevésbé barna, hanem érzékenyebb is az UV-sugárzásra, amikor a szabadban sétálsz, vagy téli sportokat űzöl.

Amikor a téli szabadságra csomagolsz, ne felejts el magaddal vinni egy magas fényvédő tartalmú arckrémet, fényvédő ajakbalzsamot és egy intenzív hidratálókrémet.

 

 

Nyugalom, használj naptejet!

Nyugalom, használj naptejet!

Óvd magad - naptej téli sportokhoz

Óvd magad - naptej téli sportokhoz

Az UV-sugárzás a magasan fekvő hegyekben intenzívebb, ezért a fedetlen bőrfelületeken, mint az arcod, a kezeid, használj magas fényvédő faktorszámú napvédőt.

Óvd magad - naptej téli sportokhoz

Óvd magad - naptej téli sportokhoz

Mivel ajkaid nem termelnek melanint, nincs természetes védekezési képességük az UV-sugarak ellen. Ezért van szükség olyan ajakápoló termékekre, amelyek fényvédőt tartalmaznak Ilyen például a NIVEA Sun Protect ajakápoló, ami segít védekezni a napsugarak káros hatásaival szemben.

Óvd magad - naptej téli sportokhoz

Óvd magad - naptej téli sportokhoz

Nincs annál rosszabb, mint látni, hogy hámlik a füled, hiába figyeltél annyira arcbőrödre. A Sensitive Soothing Napozóspray fényvédő formulát, valamint UVA és UVB filtert tartalmaz, így véd a leégéstől.

background