Hogyan használjuk a masszázsolajat?

Hogyan használjuk a masszázsolajat?

Masszázs tippek az ellazulásért A masszázs terápia köztudott jótékony hatása, hogy nyugtatja a testet és a lelket is. Tudj meg többet a masszázs erejéről és a masszázsolaj használatának bőrödre vonatkozó előnyeiről!

Tippek egy pihentető masszázshoz

A masszázs terápia hatalmas előnyökkel jár mind a fizikai, mind a mentális egészséget tekintve.

Egyszerű, hasznos masszázs tippek

  • Varázsolj kellemes környezetet fényekkel és zenével!
  • Gondoskodj az ideális hőmérsékletről!
  • Akit masszírozol, feküdjön biztos felületen, mely támogatást nyújt izmainak!
  • Tartsd melegen a megmasszírozott felületeken törölközővel!
  • Határozott és egyenletes mozdulatokkal masszírozz, kerüld a bőr megcsípését!

Milyen jótékony hatásai vannak a masszázsnak az egészségre?

Annak ellenére, hogy egy pihentető és általánosan élvezetes tevékenység, a masszázs valójában rengeteg fizikai és érzelmi előnnyel jár. Először is kiváló stressz levezető, ami kulcsfontosságú egy egészségesebb életforma elérésében. A pulzus, a kortizol- és inzulinszint csökkentésével a stressz szint is tartósan alacsony marad még a masszázs befejeztével is.

Ha a fizikai előnyökről beszélünk, a masszírozó mozdulatok nyomásának hatására javul a vérkeringés, ez pedig egyéb testműködésekre is pozitív hatással van. Ezen kívül a vérnyomást is csökkenti, ráadásul a testtartást is javíthatja a rossz testtartás következtében merev izmok ellazításával.

A masszázs egyik leglenyűgözőbb hatása az egészségre, hogy erősíti az immunrendszert. Növeli a testünk védekezésben szerepet játszó sejtjeinek számát, amelyek elengedhetetlenek a fertőzések leküzdésében. Ennek eredményeképp kevesebb fertőzést és betegséget kell elszenvednünk a mindennapokban.

Lábmasszázs
5 otthoni önmasszázs technika

Lábmasszázs

Ha fájós, érzékeny a lábad, akkor ülő helyzetben helyezz egy kínai gyógygolyót vagy teniszlabdát a talpad és a talaj közé! Lassan gurítsd előre és hátra a labdát, miközben határozott nyomást gyakorolsz rá a lábaddal! Ez segíthet enyhíteni a lábad különböző izomfájdalmait.
Fejmasszázs
5 otthoni önmasszázs technika

Fejmasszázs

Ha fejfájós vagy, ez a módszer kiváló megoldás a kellemetlenség enyhítésére. Egyszerűen tegyél körkörös mozdulatokat a halántékodnál az ujjbegyeiddel, növelve a nyomást, ahogy közeledsz a hajvonaladhoz!
Hátmasszázs
5 otthoni önmasszázs technika

Hátmasszázs

A hát alsó részének fájdalmai sajnos gyakoriak és a mindennapok általában csak rontanak a helyzeten. Helyezz egy teniszlabdát a fal és a hátad közé! Amikor megtaláltad a problémás területet, egyszerűen mozogj fel-le, jobbra-balra, hogy enyhítsd a feszültséget!
Karmasszázs
5 otthoni önmasszázs technika

Karmasszázs

A karjaid lazító masszírozásához először többször simítsd végig a karod csuklótól vállig a másik kezed segítségével! Ha karjaid kicsit bemelegedtek, apró, körkörös mozdulatokkal haladj végig az egész karon!
Kézmasszázs
5 otthoni önmasszázs technika

Kézmasszázs

A kezeid egész nap aktívak, úgyhogy néha megérdemelnek egy kis lazító masszázst. Először gyengéd szorításokkal masszírozd meg a tenyeredet, majd haladj tovább az ujjakra! Ezt követően használd a hüvelykujjad, és körkörös mozdulatokkal masszírozd meg a tenyered és a csuklódat!

Masszázsolaj: a bőr ápolásáért és feszesítéséért

A testápoló olaj használata elengedhetetlen része minden masszázsnak, és selymesen puhává varázsolja a bőrt.
A tökéletes közös program

A tökéletes közös program

Akár egy párkapcsolatról, akár baba és mama kapcsolatáról van szó, a masszázs egy remek megoldás a kötődés erősítésére. A lazító hatások mellett az érintésnek ezen formája erősíti a kötödést két ember között, és pozitív hatással van az érzelmi kapcsolatokra.
Nincs masszázsolaj, vagy mást választanál helyette? Használj testápolót!
Egy forró fürdő a tökéletes lazítás egy nehéz nap után. Miért ne gyújtanál néhány gyertyát, és kényeztetnéd bőrödet NIVEA Natural Oil Olajtusfürdővel miközben tested minden izmát ellazítod és élvezed a csendet és a lazítást?

A bőröd számára legelőnyösebb masszázsolaj választása

Minden masszázs még kellemesebbé és élvezetesebbé válik a masszázsolaj használatával, így megelőzve, hogy a masszírozó kezek meghúzzák, megsértsék a bőrt. Ezenkívül nemcsak a masszázs segítésénél jön jól a masszázsolaj, hanem rengeteg előnyös hatása van a bőrre.

background