Dezodorok okozta foltok

Dezodorok okozta foltok: tudjuk, hogyan szabadulhatsz meg tőlük!

Tippek hogyan távolítsd el a dezodorfoltokat. Nagyszerű érzés egész nap megőrizni a frissességet. Nem szabadna azonban közben tönkretenni a ruháidat. Nézd meg, hogyan szabadulhatsz meg az izzadás okozta rossz szagoktól és maradhat a ruhád gyönyörűen tiszta és foltmentes még a hónalj tájékán is.

Hogyan előzd meg a foltok kialakulását? Használj kímélő termékeket

Az izzadásgátlók használatát nem feltétlenül követik csúnya foltok a ruhákon. Elegendő kiválasztani a megfelelő termékeket.

Miért hagynak bizonyos izzadásgátlók foltot a ruhákon?

Ha az ember olyan dezodorokról beszél, amelyek foltot hagynak az öltözékünkön, többnyire izzadásgátlókra gondol. Ezek ugyanis alumíniumsót tartalmaznak, amely visszaszorítja az izzadást és a kellemetlen szagok kialakulását. Egyúttal azonban csúnya foltokat is okoz a ruhánkon.

Több okból is keletkezhetnek foltok a ruhákon. Általában a faggyú, a mosószer és az izzadásgátlóban található alumíniumsó együttesen okozzák ezeket. Sárga foltok azonban akkor is kialakulhatnak, ha semmilyen készítményt sem használsz. Elég, ha a bőrlipidek szennyeződéssel kerülnek kapcsolatba és a katasztrófa bekövetkezik. 

 
neveto-no-fekete-ruhaban

Hogyan védjük meg fekete ruháinkat

Jól áll a fekete? Akkor biztosan tudod, mennyire könnyen alakulnak ki foltok a fekete ruhákon. A NIVEA Black & White Invisible izzadásgátló stiftet úgy tervezték, hogy ne hagyjon fehér foltot sem a bőrön, sem az öltözéken. Tökéletes választás tehát a fekete ruhákat kedvelőknek.
magabiztos-no-feher-ruhaban

Mit tegyünk, hogy a fehér ruha fehér is maradjon?

Ne köss kompromisszumot! Élvezd a frissesség érzését és ne aggódj a ruhádért. A NIVEA Black & White Invisible golyós izzadásgátló dezodor egész nap megvéd az izzadástól, kíméletes a ruhádhoz, megelőzi a foltok kialakulását, így hosszú ideig megőrizni ruháid tökéletes tisztaságát.
 
 

Hogyan távolítsd el a dezodorfoltokat a ruhádból könnyen és gyorsan?

Eláruljuk, hogyan távolítsd el a foltokat, és hogyan előzd meg kialakulásukat.

Tippek, hogyan távolítsd el az izzadásgátló okozta foltokat

  1. Öltözködés előtt hagyd megszáradni az izzadásgátlót.
  2. Ha összekented a ruhádat, távolítsd el a foltot minél hamarabb.
  3. Ne dörzsöld a ruhát erősen.
  4. A foltokat mosás előtt kezeld a megfelelő készítmény segítségével.
  5. A fekete, a színes és a fehér ruhákat mindig külön mosd.
Más tényezők is okozhatják a foltokat a ruhákon

Más tényezők is okozhatják a foltokat a ruhákon

Nem csupán az izzadásgátló dezodorok okozhatnak foltot a ruhákon. Nyomot hagyhatnak a vízben található fémek vagy a  mosószerben található összetevők is. Némely anyagok érzékenyebben reagálnak az izzadságra és a vízre. Ezért mindig figyelj arra is, hogy miből készült a ruhadarab.
Az izzadásgátlót mindig rázd fel!

Az izzadásgátlót mindig rázd fel!

Használat előtt az izzadásgátló flakonját mindig jól rázd fel. Ennek köszönhetően az alumíniumsó egyenletesen eloszlik a keverékben. Felvitel után várj egy kicsit, míg az izzadásgátló dezodor rétege megszikkad, és csak ezután öltözz fel.

3 lehetőség, hogyan távolítsd el az izzadásgátló okozta foltokat

1. Gyorsan töröld le a foltot finom ronggyal
Ha észreveszed, hogy az izzadásgátló foltot hagyott az öltözködés során, próbáld meg finoman letörölni egy harisnyával. A lehető leggyorsabban, még mielőtt a folt odaszárad. 


2. Válassz ügyes segítőtársat
Abban az esetben, ha a szennyeződés nem tűnik el, töröld át speciális folteltávolítóval. Az üzletekben többnyire praktikus kiszerelésben kapható, ami megkönnyíti a használatát. 


3. Ha nem használ, nyisd ki a házipatikát 
Törj össze egy tálban két aszpirint és önts hozzá fél csésze forró vizet. Dörzsöld a keveréket a foltba, hagyd pár óráig hatni és a foltnak el kell tűnnie. Először azonban az anyag kis részén próbáld ki, hogy lásd, a ruha biztosan nem károsodik.
background