women-using-q10-cream

Mi az a Q10

Olvassa el útmutatónkat, és tudjon meg mindent a Q10 koenzimről, a Q10 koenzim hatásáról a bőrápolásban, és ismerje meg a Q10-et tartalmazó termékeinket.

Milyen hatással van a Q10 koenzim a bőrre?

A Q10 természetes módon minden sejtünkben megtalálható. Ott nélkülözhetetlen az energiatermeléshez, és így együttesen felelős a bőr alapvető funkcióiért – például a regenerációért, a növekedésért és a helyreállítási folyamatokért. 

Nézzük meg közelebbről, mi az a Q10 és mire jó a Q10.


q10-ingredient

Mit csinál pontosan a Q10 koenzim?

A Q10 koenzim (más néven ubikinon) egy vitaminszerű anyag. A test minden sejtjében természetes módon fordul elő, és ott létfontosságú szerepet játszik. Nélkülözhetetlen az energiatermeléshez, hogy a bőr be tudja tölteni alapvető funkcióit, mint például a regenerációt és a helyreállítást. 

Mivel bőrünk testünk legkülső rétege, folyamatosan különféle külső tényezőknek van kitéve, ilyen például a nap UV-sugarai által okozott oxidatív stressz. Ráadásul a belső folyamatok szabad gyökök felszabadulását idézhetik elő, amelyek további károsodást okoznak sejtjeinkben és felgyorsítják az öregedés jeleit.


Mi a Q10 koenzim hatása a bőrápolásban?

Mire jó a Q10 koenzim a bőrápolásban? Nos, a Q10 két feladatot teljesít egyszerre: Energiát ad és antioxidánsként védi a sejteket. 


– Energiatermelés: a Q10 koenzim hatása nélkülözhetetlen a sejt energiatermeléséhez a mitokondriumokban, sejtjeink „erőműveiben”. Ily módon erősíti a szívet, az izmokat és az idegeket.

– Védelmi funkció: antioxidánsként a Q10 a sejten belül és kívül is felveszi a harcot a szabad gyökök ellen. Leegyszerűsítve ezek olyan agresszív molekulák, amelyek természetesen előfordulnak a szervezetben. Különösen az UV-sugárzás, a stressz és a környezeti mérgek növelhetik a szabad gyökök számát. Ha a koncentráció túl magas, a szabad gyökök oxidatív stresszhez vezetnek. Ez károsíthatja a sejteket és elősegítheti a gyulladást, de a bőr öregedését is felgyorsítja. Ez az oka annak, hogy a Q10 nélkülözhetetlen a sima bőrhöz és az egészséges megjelenéshez.

women-using-cream


Mire jó a Q10?

A Q10 koenzim előnyei:

Mi a q10 koenzim hatása a bőrápolásban? Íme a 100%-ban bőrazonos Q10 hat előnye a bőr számára:

– Biztosítja a bőr számára azt az energiát, amelyre a természetes helyreálláshoz és regenerációhoz szüksége van
A Q10 egyik legfontosabb előnye, hogy a bőr sejtjei számára biztosítja azt a kritikus energiát, amely ahhoz szükséges, hogy képes legyen helyreállni és regenerálódni, vagyis jobban el tudja látni alapvető funkcióit.

– Energikusabb bőr = ragyogóbb arcszín 
Annak a bőrnek, amelyről azt mondják, hogy fiatalosnak és energikusnak tűnik, általában magas Q10-szintje, és úgy tartják, hogy rendelkezik a „Q10 koenzim hatással”. Ennek az az oka, hogy a bőr a Q10 által biztosított energiával gyorsabban képes helyreállni és regenerálódni, hogy fiatalos és energikus megjelenésű maradjon. Másrészt, ahogy a bőr öregszik, a természetes Q10 szintje csökkenni kezd, ami azt jelenti, hogy nem regenerálódik olyan gyorsan, így halványnak és fáradtnak tűnhet. Ezért van az, hogy segíthet megőrizni a ragyogó arcszínt, ha az idő előrehaladtával Q10 termékekkel egészítjük ki bőrápolási rutinunkat.

– A Q10 koenzim segíthet csökkenteni a nap által okozott károkat
A Q10 koenzim egy erős antioxidáns, amely segít megvédeni a bőrt a napnak való kitettség káros hatásaitól, amelyeket a szabad gyökök okoznak. A napfény által okozott károk csökkentése is segít megelőzni az öregedés napfény miatti jeleit is.

– A Q10 a kollagéntermelést is támogatja
A kollagén bőrünk közel 80%-át és testünk összes fehérjéjének csaknem egyharmadát teszi ki. A Q10 koenzim támogatja a kollagéntermelést, amely segít: fokozni a sejtek regenerálódását, megvédeni a kényes szerveket, megerősíteni a csontokat, inakat és ízületeket, valamint fenntartani a bőr rugalmasságát.

– A Q10 segít csökkenteni a finom vonalak és ráncok kialakulását
A Q10 koenzim által a bőrnek biztosított összes energiával, és a kollagéntermelés elősegítésével rendkívül hatékony összetevője a krémeknek, amelyek a bőröregedés jelei (például a finom vonalak és ráncok megjelenése) ellen folytatnak küzdelmet.

– A Q10 segít, hogy bőrtónusa egyenletes legyen
A Q10 koenzim segíthet megelőzni a túlzott melanintermelés miatt kialakuló hiperpigmentációt és sötét foltokat. A Q10 koenzim ezt úgy éri el, hogy segít leállítani a tirozináz termelődését, amely a melanintermelés katalizátora.


Öregedés és a Q10

A legtöbb vitamintól eltérően szervezetünk maga is képes előállítani a Q10 koenzimet. Fiatal korban a bőr kellően sokat tartalmaz ebből. Ráadásul táplálékkal is a szervezetünkbe juttathatjuk. A diófélék, a húsok, a zöld zöldségek és a hidegen sajtolt növényi olajok például Q10-koenzimben gazdag ételek. De ahogy öregszünk, bőrünkben csökken a természetes Q10 koenzim szintje. Mivel létfontosságú antioxidáns és kulcsfontosságú az energiatermelési folyamatban, a Q10 csökkenése hajlamosabbá teszi a bőrt a fokozott megnyúlásra és károsodásokra. 

Emiatt finom vonalak és ráncok jelenhetnek meg, ezért a Q10-et tartalmazó termékek bőrápolási rutinba történő beépítése segíthet a bőr fiatalosabb megjelenésének megőrzésében.


Q10-es bőrápoló készítmények a fiatalos bőr megőrzéséért:

– Az életkor előrehaladtával a bőr védekező funkciója csökken, érzékenyebbé válik az oxidatív stresszre. Ez az egyik oka az első finom vonalak és ráncok megjelenésének. A gyönyörűen ragyogó és fiatalosabb bőrért próbálja ki a NIVEA Q10 Energy nappali krémünket, amely csökkenti a fáradtság jeleit és a halványságot.

– A fiatalságmegőrző (öregedésgátló) termékekben található Q10-et tartalmazó bőrápoló formulák támogatják a bőr természetes védekező mechanizmusait és a bőrsejtek energiaanyagcseréjét. Krémként, szérumként vagy testápolóként alkalmazva antioxidánst juttatnak a bőrbe. Ott segít a szabad gyökök megkötésében és ártalmatlanításában – megelőzve az öregedés korai jeleit.


Q10 az arc számára – hogyan építse be a Q10-et az arcápolási rutinjába

Q10 termékcsaládunk teljes körű bőrápolási rutint kínál, az arcmosástól a szérumig és hidratálókrémig. A termékek kihasználják a Q10 koenzim erejét, és egyszerűen, lépésről lépésre biztosítják azt a bőr számára. 

A hozzáadott Q10 koenzim hatású termékeink rendszeres használata nemcsak a meglévő finom vonalak és ráncok láthatóságát csökkenti, de késlelteti az újak megjelenését is, így arcbőrünk hosszabb ideig fiatalos megjelenésű lehet. Az egyedülálló, hialuronsavat és kreatint tartalmazó formula amellett, hogy puhítja a bőr felületét, frissebb, fiatalosabb megjelenést is kölcsönöz az arcnak.

Íme néhány tipp arra, hogyan biztosíthatja, hogy bőre kiélvezhesse a Q10 koenzim előnyeit.
 
Tippek a Q10 koenzim hatás arcápolási rutinba való beépítésére:

– A felvitel előtt ügyeljen arra, hogy bőre tiszta és száraz legyen.
– Mindig a hidratáló krém előtt vigye fel a szérumot, hogy hatóanyaga mélyre tudjon jutni, és varázslatos hatást tudjon kifejteni.
– Ujjai hegyével finoman dörzsölje be a szérumot a bőrébe, és masszírozza be vele egész arcát.
– Q10 Plus hidratáló krémmel kombinálva fokozza a ránctalanító hatást.

A Q10 koenzim hatása a bőrre: A Beiersdorf vezető szerepet tölt be a kutatásban

A Beiersdorf kutatói az elsők között kutatták a Q10 bőrápolásban való használatát. A Q10 termékek a mai napig az egyik legkeresettebbek az egész világon.


Q10 a bőrápolásban: A kutatás eredménye

A NIVEA kutatócsoportja az 1990-es évek óta nyomon követi a Q10 hatását. A tudósok alaposan tanulmányozták a Q10 koenzim emberi bőrben betöltött szerepét, és 1998 óta építik be a bőrápoló termékekbe. 


A Q10 fejlesztésére vonatkozó legfontosabb adatok 

– 1957: Frederick L. Crane amerikai tudós felfedezi a koenzimet.
– 1978: Peter Dennis Mitchell brit kémikus kapja a kémiai Nobel-díjat. Felfedezte, hogyan működik a Q10 a sejtekben. 
– 1990-es évek: A Beiersdorf tudósai az elsők között vizsgálják a Q10 bőrre gyakorolt hatását, és 1998 óta sikeresen alkalmazzák ezt az öregedésgátló összetevőt a NIVEA bőrápoló termékeiben.
– Jelenleg: A Q10 koenzim az öregedésgátló bőrápolás egyik legfontosabb hatóanyaga. Széles körben használják testápolókban, arckrémekben, szérumokban és más antioxidánsokkal (például C-vitaminnal) együtt.

Mely NIVEA termékek tartalmaznak hozzáadott Q10 koenzim hatást?

A bőrápolásban a Q10 koenzim hatásának köszönhetően a Q10 1998 óta értékes összetevője a NIVEA öregedésgátló bőrápoló termékeinek. Azóta ez a koenzim számos NIVEA bőrápoló fontos összetevőjévé vált. Mire jó a Q10 koenzim?


1. ARCÁPOLÁS Q10-ZEL


Az arcbőr különösen érzékeny és nap mint nap ki van téve a környezeti hatásoknak. Készítse fel bőrét erre a NIVEA Q10-es nappali krémjével. A hatóanyagban gazdag krémek támogatják a bőr éjszakai regenerálódását, ezzel segítve a ráncok és a finom vonalak megjelenése ellen folytatott küzdelmet.
 

2. SZÉRUM ÉS SZEMKÖRNYÉKÁPOLÁS


A ránctalanító szérumokat az érett bőr igényeihez szabtuk. Nedvességet biztosítanak, és a Q10-et tartalmazó formulának köszönhetően megkötik a szabad gyököket. Az érzékeny szemkörnyékre olyan speciális szérumok használata javasolt, amelyek segítenek csökkenteni a ráncok mélységét. Próbálja ki NIVEA Q10 szérumunkat a szemkörüli ráncok megjelenésének látható csökkentése érdekében.

3. FÉNYVÉDŐ KRÉMEKA bőr idő előtti öregedésének 80 százalékát az UV-sugárzás hatása okozza. Emiatt a fényvédő krém különösen hatékony a napsugarak által okozott bőröregedés és a pigmentfoltok megelőzésében. Az érett bőrhöz egy speciális Q10-es fényvédő krém használata ajánlott.

4. ÖREGEDÉSGÁTLÓ KÉZKRÉM


Az idő múlásának jelei általában nagyon korán megjelennek a kezeken is – azért is, mert az ápolásukat gyakran elhanyagolják. A Q10 ápoló formulát és UV-szűrőt tartalmazó kézkrém megelőzi a napfény okozta öregségi foltokat és az idő előtti ráncosodást.

5. Q10 SZEMÉLYI ÁPOLÁSI TERMÉKEK


Az életkor előrehaladtával a bőr az egész testen elveszíti feszességét és rugalmasságát. Szabja személyre bőrápolását összehangolt öregedésgátló termékekkel. NIVEA Q10 sorozatunk testtejet és testápolót is tartalmaz.