Luffa szivacs és fürdőkesztyű

Luffa szivacs és fürdőkesztyű

Hogyan használj luffa szivacsot és fürdőkesztyűt zuhanyzáskor. Luffa szivaccsal és fürdőkesztyűvel zuhanyozni nagyon hasznos a bőröd számára. Tudd meg, miért értékes kiegészítői a helyes bőrápolásnak.

A luffa szivacsról és fürdőkesztyűkről

Megmutatjuk, miért váltak népszerűvé és mik az előnyei, ha velük fürdesz a zuhanyzó alatt.
Mi a luffa szivacs?

Mi a luffa szivacs?

A luffa szivacs a test radírozására a legkiválóbb. A tökvirágúak rendjébe tartozó szivacstök növényből készül, melynek termése érett formában elég rostos ahhoz, hogy hámlassza a bőrt.

A luffa szivacs és a fürdőkesztyűk előnyei és hátrányai

ELŐNYÖK

  • A luffa szivacsok és fürdőkesztyűk nagyszerű hámlasztó hatással vannak a bőrre és stimulálják a vérkeringést is.
  • A kesztyűk általában elég puhák ahhoz, hogy az arcodat is így mosd.
  • A szivacsok és kesztyűk nagyon hatékonyan tisztítanak a szárazabb és keményebb bőrfelületeken is (talp, sarok, könyök).
  • Luffa szivaccsal fürdeni egészen más élmény lesz, máshogy tisztít, mint amit eddig megszoktál.
  • Gyors és egyszerű módja annak, hogy alaposabban tisztálkodj.

 

 HÁTRÁNYOK

  • Ha ekcémád vagy más bőrbetegséged van, akkor használatuk irritálhatja a bőrt.
  • A szivacsok túl érdesek ahhoz, hogy sebes, irritált, vagy heges bőrfelületen használd őket, és a baktériumok is könnyebben bejutnak a sebeken keresztül a szervezetedbe.
  • A kesztyű könnyen bepenészedhet, ha nincsen rendesen karbantartva, ami pedig további bőrproblémákat okozhat.

Gyakori félreértések

Évek óta keringenek pletykák, de fontos tudni, hogy van-e alapjuk ezeknek a feltételezéseknek.

Sokan úgy vélik, hogy a luffa szivacs használata csökkentheti a cellulitisz megjelenését. Bár a mögöttes elv igaz, a szivacs nem hatol olyan mélyre, hogy hatással legyen a cellulitiszra. A cellulitiszt a bőr alatt kb. 1 milliméterrel található zsírréteg okozza, a szivacs pedig csak a külső bőrrétegre hat.

Egy másik gyakori tévhit, hogy a fürdőkesztyűk egészségügyi kockázatokat rejtenek. Mindez attól függ, hogy mennyire figyelsz oda. Ha követed az alábbi tanácsokat, a kesztyűk valójában rendkívül higiénikusak. Vannak, akik azt hiszik, hogy csak alkalmanként javasolt fürdőkesztyűt használni. Az igazság az, hogy a bőrt naponta érik baktériumok. Ha finoman használod a kesztyűt, akkor biztonságos és hatékony a napi használat során is.

Milyen termékeket kellene használnom luffa szivacs és fürdőkesztyű használata esetén?

A szivacsok és kesztyűk minden zuhanytermékhez használhatók - legyen szó egy gazdag és kellemes krémtusfürdőről, mint a NIVEA Creme Care Krémtusfürdő, vagy egy friss illatú tusfürdőről, mint a NIVEA Waterlily & Oil Tusfürdő. Egy jó szivaccsal vagy kesztyűvel csodákra képesek!

Tippek arra, hogyan használd

A szivacsok és kesztyűk csak akkor hatásosak, ha kellően gondoskodsz róluk.

Mindenképp használnom kell őket az alapos tisztaságért?

Ezek az eszközök nem nélkülözhetetlenek a zuhanyzáshoz. Egy tisztító tusfürdő, mint például a NIVEA Clay Fresh Tusfürdő, önmagában is rendkívül hatásos.

Amit a luffa szivacs és fürdőkesztyű használata nyújt, az egy másfajta zuhanyzási élmény. A bőr alaposabb hámlasztását, az elhajt bőrsejtek eltávolítását és a vérkeringés serkentését biztosítja. Ez nemcsak selymes bőrt eredményez, de segít csökkenteni a baktériumok tapadóképességét is. Ráadásul szivaccsal több lesz a hab is, ezáltal még nagyobb élmény a tusolás!
A testradír is hasznos lehet!

A testradír is hasznos lehet!

A testradírt száraz bőrön kell használni, még tusolás előtt. A radírt gyengéd, körkörös mozdulatokkal vidd fel a bőrödre, ami nemcsak jó érzést, hanem alaposabb tisztítást is biztosít.
Ne vidd túlzásba!	Ne vidd túlzásba!

Ne vidd túlzásba!

A szivacs és fürdőkesztyű túl gyakori vagy túl erős használata káros lehet a bőr védekezőképességére, valamint pirosodást és bőrérzékenységet is okozhat. Hogy ezt elkerüld, időnként tarts szünetet és tisztálkodj nélkülük is, amikor pedig velük fürdesz, légy kímeletes a bőrödhöz!
Hagyd, hogy megszáradjanak

Hogyan ápold a fürdőkesztyűd és a luffa szivacsod?

Hagyd, hogy megszáradjanak

Fürdés után ne hagyd a szivacsot és a kesztyűt vizes környezetben, engedd, hogy megszáradjanak - ez megakadályozza a baktériumok és a penész letelepedését. Ha teheted, hagyd nyitva az ablakot, hogy friss levegőn száradjanak.
Soha ne használjatok többen egy kesztyűt!

Hogyan ápold a fürdőkesztyűd és a luffa szivacsod?

Soha ne használjatok többen egy kesztyűt!

Ha közösen használjátok, az lesz a baktériumok és fertőzések melegágya! Különösen könnyen terjednek a baktériumok, ha a szemeddel érintkezik használat közben a kesztyű. Ha többen is szeretnétek használni, használjatok különböző színű kesztyűket, így elkerülhetitek, hogy összecserélődjenek.

Hogyan ápold a fürdőkesztyűd és a luffa szivacsod?

Mosd ki rendszeresen!

A baktériumok és mikroorganizmusok gyorsan szaporodnak, főleg, ha nedves marad a kesztyű. Ha nem mosod ki rendszeresen, akkor valójában csak szennyezed a bőröd, ahelyett, hogy tisztítanád.
Mikrózd meg a szivacsot

Hogyan ápold a fürdőkesztyűd és a luffa szivacsod?

Mikrózd meg a szivacsot

Egy hasznos trükk: miután kimostad a szivacsot, tedd mikrohullámú sütőbe kb. fél-1 percre. Ez segít a baktériumok és mikroorganizmusok kiirtásában, így a szivacsod is tovább használhatod.
Cseréld gyakran

Hogyan ápold a fürdőkesztyűd és a luffa szivacsod?

Cseréld gyakran

Nem számít, milyen alaposan tartod tisztán, akkor is rendszeresen kell cserélni őket - ha lehetséges, három-négy hetente. Ennyi idő alatt már kialakulhatnak baktériumok a felületükön. Egyébként is, a szép és tiszta bőrhöz a szivacsnak is a lehető legtisztábbnak kell lennie.
Ne felejtsd el kimosni a törölköződ sem!

Hogyan ápold a fürdőkesztyűd és a luffa szivacsod?

Ne felejtsd el kimosni a törölköződ sem!

Fontos, hogy rendszeresen kimosd törölköződet is. A szakértők szerint három használat után a törölközőt alaposan ki kell mosni és rendesen meg is kell szárítani, hogy mindig friss legyen a zuhanyzáshoz.
background