HOGYAN ELŐZD MEG AZ IZZADÁST?

Hogyan előzd meg az izzadást?

Életmódtanácsok és terméktippek fokozott izzadás esetére. Az izzadás nélkülözhetetlen a test számára, de a túlzott mértékű verejtékezés kellemetlen lehet. Az alábbi tippek segítségével mérsékelhető a hónalj izzadása és csökkenthető a szagok intenzitása.

Mikor és miért izzadunk?

Az izzadás – vagy más néven verejtékezés – a test természetes reakciója a magas hőmérsékletre, a testmozgásra, az intenzív érzelmekre és egyes betegségekre.
Természetes szellőzés

Természetes szellőzés

Néha szükségünk van egy kis izzadásra, a testünk lehűtése érdekében. A verejtékezés tulajdonképpen arra szolgál, hogy a hőt természetes módon adhassuk le.

Mi az izzadás tudományos háttere?

Normálisnak tekinthető a verítékezés azokban a szituációkban, ahol érzelmeket élünk át, például, ha izzad a tenyerünk egy állásinterjú alatt, vagy ha a hormonok hatása alatt állunk a menopauza idején. 
Mivel az izzadás a test természetes hőfokszabályozójaként működik, ezért nem meglepő, hogy verítékezni kezdünk testmozgás közben, illetve amikor meleg környezetben vagyunk.  

De pontosan mi is az izzadás? Amint a test változást érzékel a hőmérséklet vagy az érzelmi állapot tekintetében, működésbe hozza a verejtékmirigyeket, amelyek vizet és sót bocsátanak ki, a test hőmérsékletének természetes módon való csökkentése érdekében. 

Nem a verejtékmirigyek, a víz vagy a só felelős az izzadságszag kialakulásáért. Igazából, az apokrin verejtékmirigyek által termelt verítéket lebontó, természetes módon előforduló baktériumok okozzák ezt a folyamatot.

Hogyan csökkentsük az izzadás mértékét?

Az életmódunk meglátszik a bőrünkön és egyben azt is befolyásolja, hogy mennyit izzadunk. A borotválkozás, illetve a speciális izzadásgátlók is segítséget nyújthatnak a verejtékezés mérséklésében.
Figyelj a hidratálásra!

Figyelj a hidratálásra!

Nemcsak arra kell ügyelned, hogy elegendő folyadékot juttass a szervezetedbe, hanem azt is meg kell gondolnod, mit iszol. A sok víz és gyógytea segíthet megelőzni a test túlhevülését.
Igazán tiszta

Igazán tiszta

Érezd magad frissnek a nap bármelyik szakaszában, a lehető legjobb izzadásgátló vagy dezodor megtalálásával!  A NIVEA Protect & Care Izzadásgátló Golyós Dezodor 48 órán át tartó védelmet nyújt miközben a NIVEA Creme ápoló összetevőivel és illatával rendkívül kíméletes a hónalj érzékeny bőréhez.
A magnézium ereje

A magnézium ereje

Izzadást okozhat a magnéziumhiány is. Ugyanakkor a verejtékezés a test magnéziumszintjét is befolyásolhatja. Az izzadás és a szorongás csökkentése érdekében egyél minél több magnéziumot tartalmazó ételt. Az avokádó, a banán és a különféle magok fogyasztása is jó ötlet lehet.

Figyelj oda az étrendedre!

Figyelj oda az étrendedre!

Az izzadás mértékét az is befolyásolja, hogy milyen típusú ételeket eszünk. A fokhagyma, a curry, a tea és a kávé olyan összetevőket tartalmaz, amelyek miatt a test azt érzékeli, hogy túl meleg van és izzadással igyekszik lehűteni magát.
Légy külsőleg is kíméletes a testedhez!

Légy külsőleg is kíméletes a testedhez!

Segíts a testednek és vedd elejét az izzadásnak természetes, légáteresztő anyagok viselésével!
Tisztító szőrtelenítés

Tisztító szőrtelenítés

Az izzadásgátló használata mellett, érdemes rendszeresen leborotválnod a hónaljadat, hiszen így tovább fog tartani a frissesség érzete. Ezáltal megelőzheted azt is, hogy a baktériumok a tüszőkhöz tapadjanak, felszívják az izzadságot és szagokat bocsássanak ki.

Hogyan állítsd meg az izzadást? - Termékek, amelyek segítenek megbirkózni vele

Bár a tisztálkodás segítségével nem állíthatod meg az izzadást, de egy alapos zuhanyzással lemoshatod a testedről a verítéket. Így könnyedén felfrissülhetsz, és sokkal jobban érezheted magadat a bőrödben.  

A NIVEA Care & Roses krémtusfürdőhöz hasonló termékek rendszeres használatával könnyebb lehet a verejtékmirigyek megtisztítása. Így azt is megelőzheted, hogy a veríték felgyűljön a pórusaidban.

Fokozott izzadás esetén, semmiképpen ne használj olajos bőrápolási termékeket, inkább hagyd meg őket azoknak, akiknek száraz és érzékeny a bőrük. A könnyű hidratálók (pl. a NIVEA Aloe & Hydratation Testápoló Tej) kifejezetten arra valók, hogy visszaállítsák a test természetes hidratáltsági szintjét. A használatukkal a bőröd puha és finom lehet.
background