Bőrtípusra vonatkozó tanácsok

MILYEN A BŐRTÍPUSOD?

Ismerd meg a saját bőrtípusod!

Normál bőr: ha a bőröd sima, pórusaid finomak, arcszíned rózsás, akkor normál bőrtípussal rendelkezel. Akinek ilyen adottságai vannak, még a szépség ellen időnként elkövetett apró bűnöket is megúszhatja. Az egészséges külső megőrzéséhez azonban még a normál bőrnek is szüksége van személyre szabott bőrápolási rutinra, megfelelő hidratálásra és védelemre. Tippünk: a rendszeres nappali és esti bőrápolási rutin megőrzi bőröd egészségét és szépségét.

 

Száraz vagy érzékeny bőr?

Száraz bőr: a bőröd érdes és pikkelyesen hámlik? A száraz bőrnek túl alacsony a nedvességtartalma és kevés lipidet, vagyis zsírt tartalmaz, ezért feszül, nem túl rugalmas és hajlamos a viszketésre. Könnyen irritálódik, különösen az olyan környezeti tényezők hatására, mint a napfény, a szél vagy a száraz, fűtött levegő. A speciálisan a száraz, érzékeny bőr igényeire kifejlesztett bőrápoló krémek segítenek a bőrnek a nedvesség megtartásában, és erősítik annak védelmi vonalát. Tippünk: a fényvédő faktort tartalmazó nappali krémek megvédik a száraz bőrt az UV-sugarak káros hatásaitól is. Érzékeny bőr: Az érzékeny bőr nem igazán egy típus, mint inkább egy állapot, mert a száraz és a vegyes bőr egyaránt lehet érzékeny. Általában hevesen reagál az olyan belső és külső hatásokra, mint a stressz, a helytelen étrend, az UV-fény és a száraz, fűtött levegő. Amikor az egyensúlya megbillen, a bőr kipirosodik, kiszárad, viszketni kezd, és feszülő érzés alakul ki. Az érzékeny bőrnek ezért speciális ápolásra van szüksége, mely megnyugtatja és erősíti. Tippünk: használj kifejezetten érzékeny bőrre készült bőrápoló termékeket.

 

Vegyes vagy problémás bőr?

Vegyes bőr: egyszerre két bőrtípus alkotja, a száraz és a zsíros bőr. Hajlamos kifényesedni, könnyen alakulnak ki rajta pattanások, különösen a T-zónában, vagyis a homlok, az orr és az áll vonalában. Másrészt viszont az orcák területén a bőr normál vagy száraz. Mindig olyan bőrápoló terméket válassz, amelyet kifejezetten vegyes bőrre fejlesztettek ki, mert az segít helyreállítani a bőröd természetes nedvességtartalmát. Problémás bőr: A problémás bőr hajlamos arra, hogy a szükségesnél több faggyút termeljen, ami mitesszerek és pattanások kialakulásához vezethet. Ennek a bőrtípusnak a kialakulásáért a genetikai hajlam, a stressz, valamint a hormonális változások is felelősek lehetnek. Speciális antibakteriális arctisztító és ápoló termékek használatával helyreállíthatod a bőr természetes egyensúlyát, és megelőzheted a pattanások kialakulását. Tippünk: reggel és este tisztítsd meg bőröd kímélő arctisztító radírral.

 

Érett bőr? Őrizd meg fiatalos megjelenésed!

Az öregedéssel együtt jár, hogy bőrünkben különféle folyamatok mennek végbe, melyek megváltoztatják megjelenését és szerkezetét. Ezek közé tartozik a sejtaktivitás és a kollagéntermelés csökkenése, a lassabb regeneráció, továbbá az UV-sugárzás okozta károsodás. Az idő múlásával sokszor a bőrtípus is megváltozik, az érett bőr gyakran hajlamossá válik a kiszáradásra. A megfelelő öregedésgátló bőrápoló termékekkel megelőzhetjük a finom ráncok, a redők és a sötét foltok megjelenését. Tippünk: használj speciális szemkörnyékápoló termékeket, hiszen a mimikai ráncok először a szemek közelében jelennek meg.