Második trimeszter

Testedzés terhesség alatt? Csak óvatosan

A terhesség alatt végzett testmozgás nem csak számodra, hanem a baba számára is jót tesz. Tehát azután sem kell feladnod a sportolást, miután kiderül, hogy babát vársz. Ehelyett csinálhatod ugyanazt, amit eddig is. Természetesen csak egészséges keretek között. Nyugodtan futhatsz, úszhatsz, edzhetsz labdával, de a súlyzós edzések sem tilosak. A jóga például rendkívül pozitív hatással van a terhességre.

Terhességi divat: hol és mit?

Jó, ha tudod, hogy néhány hét múlva a ruhásszekrényed fele kicsi lesz majd. De hol kapható kényelmes ruha? Próbáld ki kedvenc ruhaboltod kismama részlegét. Jó ötlet lehet, ha az online webáruházakban is körülnézel. Vannak olyan boltok, amelyek kimondottan kismamák számára kínálnak divatos ruhákat. Az ilyenek sokszor egész kincsesbányákat jelentenek. A ruhák is veled együtt fognak nőni és valódi kényelmet nyújtanak majd neked és hasadnak is.

Utazás a második trimeszterben

Noha az első trimeszterben nem javasolt a sok utazás, a második trimeszterben már ideálisabb. Az utazáshoz viszont érdemes követni néhány egyszerű szabályt. Figyelj a folyadék folyamatos pótlására, próbálj meg nem egyedül utazni, és ha lehet, akkor gondoskodj a repülőtéren az elsőbbségi beszállásról. Ezzel megtakaríthatod a hosszú ideig tartó sorbanállást. Fontos, hogy utazás előtt konzultálj orvosoddal vagy nőgyógyászoddal is. 

Fontos a megfelelő bőrápolás
Terhesség alatt gyakran alakulnak striák a bőrön, és pattanásra is jóval hajlamosasbb lesz. Hogy elkerülhető-e? Megfelelő gondossággal igen. Nem kell aggódnod, mert néhány egyszerű praktikával könnyen elkerülhetőek a pattanások is. Például kiegyensúlyozott étrenddel és bőrápoló termékek segítségével. 

Szenvedsz a striák miatt? Könnyen kezelheted a problémát. Próbálj minden nap bőrfeszesítő testápolót használni. Néhány napon belül látni fogod az eredményt. Olvass nálunk további tippeket, amelyek segíthetnek a terhesség időszakában.