Ikreket vársz? Honnan tudod, hogy ketten vannak?

Állítólag ebből tudhatod, hogy ikreket vársz. Ultrahang nélkül is. Már tudod, hogy pár hónap múlva a kezedben fogod tartani a kis csöppséget! Örülsz, de gyanítod, hogy két kéz nem lesz elég a ringatáshoz... Lehetséges, hogy tényleg több babával vagy várandós? Gyere és tudd meg, hogyan derítheted ki orvos nélkül is, hogy kettő vagy három baba van a pocakodban!

A szokásosnál nagyobb fáradtság a terhesség alatt

Tudtad, hogy a fokozott fáradtság a terhesség alatt normális? Valószínűleg igen, azonban lehet, hogy Te ezt máshogy tapasztalod meg. Úgy érzed, mintha lefutottad volna a maratont? Nem bírsz felkelni az ágyból, és a fejedet is alig tudod felemelni a párnáról? Mitől van ez? 

Az ikerterhesség sokkal nagyobb megterhelést jelent a szervezetnek, mint a klasszikus várandósság. Ne feledd, hogy a tested most 3, 4 vagy még több szervezetet éltet. És ez érvényes minden másra is. A terhesség jelei erősebbek lesznek, kétszer vagy háromszor erősebbek is akár.

 


A vártnál nagyobb pocak

Kerekebb és nagyobb a pocakod, mint talán kéne? Talán most lelkifurdalással gondolsz arra a pár hatalmas zacskó chipsre, amit a rosszullétek között befaltál.  

„Tényleg ennyit ettem volna?“ forogsz a tükör előtt és méregeted a növekvő pocakod, ami nem is olyan régen még tökéletesen lapos volt. A mérleg is hirtelen sokkal többet mutat... Lehet, hogy nem is a chips a bűnös, hanem az az oka, hogy ikreket vársz. Ennek valószínűsége 1 a 80-hoz! Magyarországon ugyanis 80 terhességből 1 ikerterhesség. 


Erős rosszullétek és hányás

hányinger

Ez is hozzátartozik a terhességhez. Ikerterhesség esetén a rosszullétek, a hányinger és a hányás is gyakoribbak és hosszabb ideig tartanak. A kismamák ráadásul nem csak reggelente, hanem egész álló nap gyötrődnek tőlük. Leküzdhetetlen kívánósság is kínozhat olyan dolgok iránt, amiket azelőtt látni sem bírtál. 

Elsősegély a hányingerre! Tudd meg, mit kell tenned, ha lecsap a reggeli rosszullét.


A mesterséges megtermékenyítés növeli az esélyt!

A tudomány fejlődése és a mesterséges megtermékenyítés legmodernebb módszerei következtében a kettes-, hármas- és négyesikrek száma növekszik. A statisztikák szerint minden negyedik „lombik“ terhesség ikerterhesség. Ha végigmész a jeleken, nem kerülheted el a sorsdöntő kérdést: „Lehet, hogy több mint egy babát várok?“ 


Adj időt magadnak és a partnerednek is. Kétszer annyit!

Az ultrahang is igazolta gyanúdat? Adj időt magadnak és a partnerednek is. Lehet, mindkettőtöknek szüksége lesz pár napra, hogy megszokjátok az új helyzetet. Mindkettőtök számára sokkoló lehet egy kicsit a tény, hogy több babát vártok és a terhességed valószínűleg veszélyesztetettebb lesz. Másrészt viszont előnyei is vannak a helyzetnek. Készülj fel dupla adag szeretetre és örömre! 

család