Hajápolás a terhesség alatt

Hajápolás a terhesség alatt

Legyen a hajad szép és erős kilenc hónapon át! A terhesség alatt a hajad folyamatosan nő és erősödik. Így készül fel a terhelésre, ami a szülés után várja.

Hogyan változik meg a hajad a terhesség alatt?

A terhesség alatt a haj megerősödik. A szülés után és a szoptatás alatt azonban a hajszálak meggyengülnek és hajunk hullani kezd. Egyáltalán nem kell megijedni, általában átmeneti állapotról van szó.

Aggódsz, hogy a terhesség alatt a hajad elvékonyodik? Tévedsz, épp ellenkezőleg: a várandósság alatt hajad gyönyörű és egészséges lesz. A terhesség idején a haj kevésbé hullik, a hajszálak pedig erősebbek lesznek és gyorsabban nőnek. Ennek oka az ösztrogén megemelkedése a vérben, amely stimulálja a haj növekedését és megállítja a hajhullást. 

A terhesség alatti változások azonban nem csak a haj növekedésében, hanem például a hajszínben vagy a hajszálak enyhe hullámosodásában is megjelenhetnek. Előfordulhat, hogy a hajunk sötétebb vagy éppen világosabb lesz, a hullámos hajúak pedig megfigyelhetik, hogy hajuk a megszokottnál kevésbé vagy jobban göndörödik. 

Általában az állapotos nők nagyon elégedettek a hajukkal. Fontos megjegyezni azonban, hogy minden szervezet egyedi módon működik. Van, akinek a terhesség alatt jobban zsírosodik a haja, másoknak ezzel szemben szárazabbá válik. 

Hogyan nyerjük vissza hajunk természetes fényét? Olvasd el a tanácsainkat, és vess véget a zsíros haj problémájának!Szülés után a haj ismét meggyengül

Hajad a terhesség ideje alatt erőt gyűjt, hogy felkészüljön a szoptatással járó megterhelésre. Sok ásványi- és tápanyag a testből az anyatejbe kerül, így a hajszálak minősége gyengülhet. A szülés után ráadásul a hajhullás is beindul. De ne ijedj meg, ez teljesen normális jelenség.  

Akkor sem kell kétségbeesni, ha a reggeli fésülködéskor egy maréknyi hajat találsz a hajkefédben. A szülés utáni hajhullás teljesen megszokott jelenség, hajad pár hónap alatt visszanyeri normális állapotát. A NIVEA Hairmilk Sampon segíthet felgyorsítani ezt a folyamatot.