NIVEA_BAU_header_NBYv2masaze_3080x806px

BABAMASSZÁZS

NIVEA baba ápolási útmutató. Nézd meg videónkat, mely 10 egyszerű lépésben magyarázza el, hogyan masszírozhatod álomba kisbabádat!

MIELŐTT ELKEZDED:

Egy gyengéd masszázs, különösen fürdetés után óriási élményt ad mindkettőtök számára. Ez javítja gyermeked általános közérzetét, serkenti emésztését, vérkeringését és immunrendszerét, valamint erősíti a kötődést kettőtök között. Szinte semmit sem csinálhatsz rosszul, ha nagyon finoman, gyengéd mozdulatokkal simítod, masszírozod kisbabád testét.
 • Győződj meg arról, hogy a szoba hőmérséklete kellően meleg!
 • Mosd meg a kezed, és vedd le ékszereidet! Ellenőrizd, hogy körmeid simára vannak-e reszelve!
 • A masszázs előtt önts egy kevés olajat a tenyeredbe, pl. NIVEA Baby Ápoló Babaolajat, és melegítsd fel azt!
 • Mindig figyeld kisbabád reakcióit, és amint úgy látod, a picinek nem tetszik a masszázs, azonnal hagyd abba!
 • Minden mozdulatot legalább háromszor ismételj meg! Masszírozd lassan, rendszeresen és ugyanabban a ritmusban! Nyugodt, gyengéd, finom mozdulatokkal csináld!
masszazs

Babamasszázs 10 egyszerű lépésben

NIVEA_BAU_NBY_clanky_600x450px_masaze5
A pocakmasszázs enyhülést hoz a gyerekeknek, akiket hasi puffadás, szélgörcs gyötör.


NIVEA_BAU_NBY_clanky_600x450px_masaze3
Simogasd végig babád egész testét a feje búbjától a lábujjacskái végéig.


NIVEA_BAU_NBY_clanky_600x450px_masaze6

Masszírozd meg az ujjakat mindkét kezén, majd körkörös mozdulatokkal a tenyereit is.
NIVEA_BAU_NBY_clanky_600x450px_masaze1
Kezdd a mellkas közepén, és folytasd a bordák alatti területen.


NIVEA_BAU_NBY_clanky_600x450px_masaze4
A masszázst a háton és a popsin, gyengéd mozdulatokkal fejezd be.


 1. Fej: Finoman cirógasd kisbabád fejét! Csúsztasd ujjaid a feje alá és simogasd! Tedd kezedet a homloka közepére, és csúsztasd le ujjaid a halántékára!
 2. Arc: Ujjaiddal finoman cirógasd körbe a kicsi szemkörnyékét! Simítsd végig az orrát, arcát és fülét, gyengéden masszírozd meg a fül mögött is, majd simítsd körbe a száj környékét! Ujjad vezesd végig az állától le a nyakáig!
 3. Karok: Simítsd végig a karokat, és gyengéden masszírozd meg a karizmokat! Fejezd be a karmasszázst úgy, hogy a pici karját megfogod a csukló felett és finoman lefelé húzod!
 4. Kezek: Egyik kezeddel fogd meg kisbabád alkarját, és minden egyes ujjacskáját masszírozz át! Masszírozd meg tenyerét, finoman dörzsöld és nyomkod körbe!
 5. Mellka: A mellcsontnál kezdve simítsd végig a bordák vonalát! Körkörös mozdulatokkal középről kifelé haladva masszírozd át a bordák alatti területet! Az óra járásával megegyező irányban körözz, minél hosszabban!
 6. Pocak: Most kényeztesd masszázzsal kisbabád hasát! Csinálj gyengéd - az óramutató járásával megegyező - körkörös mozdulatokat! Ez óriási megkönnyebbülést hoz a hasfájásra és kólikára hajlamos kisbabáknak.
 7. Lábak: A hasnál kezdve simítsd végig a csípőt, lefelé a combokat és a lábszárat, egészen a lábujjak végéig! Dörzsöld át a lábizmokat! Most játékosan nyomkodd végig a lábakat a has irányába, majd mozgasd meg a lábakat, mintha a pici biciklizne!
 8. Lábfejek: Vedd a kicsi egyik lábát a kezébe, és apró, körkörös mozdulatokkal masszírozd meg a talpizmokat! Utána minden egyes lábujjacskát gyengéden dörzsölj át!<
 9. Teljes test: Most simítsd végig kisbaba testét a feje tetejétől a lábujjáig egyetlen hosszú mozdulattal! Majd simítsd végig a karokat is a vállaktól az ujjak hegyéig! Ezzel fejeződik be a test masszírozása elölről.
 10. Hát és popsi: Óvatosan fordítsd kisbabádat a hasára! Masszírozd végig a karját a vállaktól az ujjak hegyéig! Finoman nyomkodd át az izmokat a gerinc jobb és bal oldalán lefelé, a popsi irányába haladva! Majd mind az öt ujjaddal finoman simogasd át a farizmokat! Most simítsd végig a lábakat a csípőtől a lábujjakig! Mire befejezed, kisbabád megnyugodott, és ellazult, talán már el is aludt. Most itt az idő, hogy a Te is pihenj egy kicsit! Szép álmokat Mindannyiótoknak!