A gyermek első éve

Babahordozó: A legjobb segítőd

Rengeteg különféle babahordozó vásárolható csecsemők számára. Az újszülöttek számára kényelmes lágy anyagúaktól kezdve az idősebb gyermekek számára való tartós darabokig. A gyermek végig biztonságban lesz a babahordozóban. A baba boldog lesz, és kevesebbet is fog sírni. Ráadásul a kezed is szabadon lesz, tehát egyszerre több dolgot is tudsz majd csinálni. Fontos azonban figyelni a megfelelő hordozó kiválasztására. 

Nem csak a baba jelenti majd a mozgást, hanem mozoghatsz vele is

A baba születése után sem kell feladnod a testmozgást. Esetleg nincs, aki vigyázzon a gyermekre? Nem probléma! Mozogj a kicsivel együtt. Ideális választás a babakocsi használata. Kipróbálhatod a babaúszást is, amelyen mind a ketten nagyon jól fogtok szórakozni. Számos videó van az interneten a jógázás és a pilátesz alapjairól is.

Születés utáni depresszió: olyan dolog, amelyet nehezen tudsz elkerülni

Úgy érzed, hogy minden kicsúszik a kezedből? Besokallsz amiatt, hogy a szoptatás és a pelenkázás végtelen körhintáján ülsz? Ne aggódj, ezek az érzések teljesen normálisak. Ahogy megérkeznek, úgy is tűnnek majd el. Ha sírni támad kedved, esetleg haragszol mindenre, vagy csak fáradt vagy, hagyd a babát a párodra és engedj egy forró kád vizet és élvezd a magadra szánt időt.

Hogyan kezdj el szilárd ételt adni a babának?

Eljön az idő, hogy a kisbaba már szilárd ételeket is elkezd fogyasztani, ami valószínűleg nem fog tetszeni neki. Adunk néhány tanácsot a kezdéshez. Az elején próbáld meg a könnyen emészthető ételeket, esetleg párolva vagy pépesítve. Kísérletezz, hogy melyik válik be, mivel ilyenkor gyakran előfordulhat, hogy kiderül valamilyen ételallergia. Ne aggódj amiatt sem, hogy a baba esetleg csak két vagy három kanállal eszik. Az első lépések sohasem könnyűek.