A 7+1 LEGJOBB FÉRFI FRIZURA

A 7+1 legjobb férfi frizura, amelyek eleganciát és lendületet sugároznak

Próbáld ki egyszerű útmutatóinkat, és bűvölj el mindenkit a tökéletes frizuráddal! A hajformázás elegáns módját keresed? Kiválasztottunk számodra 8 férfi frizurát, amelyek egyszerűségükkel és stílusosságukkal kiállták az idő próbáját. A részletes útmutatóknak köszönhetően bármelyiket elkészítheted pillanatok alatt!

TRENDI FÉRFI FRIZURÁK, MELYEKET BÁRKI KÉPES ELKÉSZÍTENI

Már unod a jelenlegi frizurádat? Változtass és meríts ihletet a modern férfi frizurákból. Legyen rövid, félhosszú vagy hosszú hajad, az új frizúra felvillanyoz és karizmatikussá tesz. Ha egyedül vágnál bele, szerezz be egy jó minőségű hajvágót, ami jelentősen megkönnyíti a stílusváltást. De ha mégsem érzel elég bátorságot magadba ehhez, térj be valamelyik borbélyüzletbe és keress egy profit. 

 

Tippünk: Nem boldogulsz a szakálladdal? Készítettóünk a számodra egy összefoglaló cikket, amelyben mindent elolvashatsz a szakállápolásról.  

klasszikus sima

1. SZ. FÉRFI FRIZURA: KLASSZIKUSAN EGYENES

Lesimított és csillogó frizura, amely egyenes, hajbalzsammal gondosan ápolt hajat és némi formázási ismeretet igényel. Ezt a stílust a harmincas évek ízlésvilága inspirálta, amikor a rövid és éles vonalak uralkodtak. Modern hatásának köszönhetően ma is trendi hajviselet.

 

Hogyan készítsd el?

1. Törölközővel töröld meg a hajad, majd a még mindig nedves hajszálakra vigyél fel nagyobb mennyiségű zselét. A szükséges csillogás elérése érdekében használd a megfelelő hajzselét, amelynek segítségével kialakíthatod a pontos frizurát.
2. A zselé felvitele után következhet a haj elválasztása. 
3. Fésűvel alakítsd ki a kisebb oldalt, majd a másik felét, a választéktól lefelé. Ügyelj rá, hogy a választék „lágy” legyen, és ne látsszon ki a fejbőr!
4. Ha a frizura napközben elveszti a tartását, elég egy kevés vízzel benedvesíteni és megigazítani.

2. sz. férfi frizura: Férfiasan egyszerű

Az 1950-es és 60-as évek New Yorkjában népszerű frizura előtt tisztelgő hajviselet. Ez az egyik oldalon hátrafésült, fényes és a hajszálak tövéig formázott frizura igazán férfias és rendezett külsőről tanúskodik.

 

Hogyan készítsd el?

1. Törölközővel töröld szárazra a hajad, majd a hajtövektől kezdve a hajvégekig, illetve hátrafelé haladva egyenletesen vidd fel a vizes hatású hajzselét.
3. A fejed oldalsó részén fésüld hátra a hajad, a fej tetején pedig felfelé!
3. A homlokod felett fésüld oldalra a hajat, majd várd meg, míg megszárad a frizura.
4. A frizura egész napon át tart, ha azonban mégis kiszabadulna néhány tincs, simítsd le egy kevés zselével!

Manly egyszerű

3. sz. férfi frizura: Francia elegancia

Ez a volumenizált frizura kifinomult, elegáns megjelenést biztosít, és szinte minden alkalomhoz illik. A haj a fül körül átmenetesen van levágva, aminek köszönhetően a frizura éles és karakteres lesz, melyet megfelelő formázó termékekkel még jobban hangsúlyozhatsz.

 

Hogyan készítsd el?

1. A tiszta és nedves hajra vidd fel, és ritka fogú fésűvel egyenletesen oszlasd el a hajzselét!
2. Fésű segítségével tornyozd fel a hajad, és rendezd egy oldalra vagy hátra.
3. Ha a frizura száradás közben bukósisakra kezd hasonlítani, az ujjaiddal egyszerűen fésüld át a fejed tetején, oldalt pedig simítsd le!

4. sz. férfi frizura: Lázadóan játékos

Ez a frizura egyesíti az ötvenes évek lázadó frizuráját és a kilencvenes évek „kócosságát“. A hajad szerteszét áll a homlokod felett, mintha keresztülsétáltál volna egy szélcsatornán. A hitelesség kedvéért ehhez a frizurához a hajzselén kívül jó adag extravaganciára és önbizalomra is szükséged lesz.

 

Hogyan készítsd el?

1. A vizes hatású hajzselét vidd fel a nedves hajra és azonnal fésüld szét!
2. Hajszárító segítségével emeld meg a hajadat felfelé és előre. Ne feledd, hogy a frizura sikere a hajszálak rögzítésén múlik a hajtövektől a végekig. Ezért ne spórolj a hajzselével!
3. Engedd, hogy a frizura teteje természetesen száradjon meg, és ne simítsd le a végeket. Ez eredményezi az igazán vad és „tépett” kinézetet.

rebelly playful

szexi és praktikus

5. sz. férfi frizura: Szexi és praktikus

Ez a férfias és kissé lázadó stílus első ránézésre az Elvis-frizurára emlékeztet, amely újra tarol. A haj kétoldalt egyformán rövidre van vágva, ám a teteje elég hosszú az emblematikus „partvis” frizura kialakításához. Ezzel a hajviselettel egyedi és gondtalan benyomást fogsz kelteni.

 

Hogyan készítsd el?

1. A nedves hajra egyenletesen vidd fel az ujjaiddal vagy egy fésűvel az hajzselét férfiaknak!
2. A hajad simítsd hátra a füled körül mindkét oldalon, elől pedig fésüld hátrafelé!
2. A dúsabb hatás eléréséhez várd meg, amíg a zselé megszárad egy kicsit (de maradjon enyhén ragadós!), aztán tupírozd fel fésűvel!

6. sz. férfi frizura: Sportosan lezser

Választék nélküli frizura, amely férfias kifinomultságot és természetes vonzerőt sugároz. A gondosan formázott, férfiasan szögletes stílus Gregory Pecket idézi.

 

Hogyan készítsd el?

1. A megfelelő formázás érdekében bőven vigyél fel zselét a nedves hajra!
2. Ne feledd, hogy a zselé sötétebb színhatást ad a hajnak. Ügyelj rá, hogy egyenletesen oszlasd el a fejed minden részén.
3. A hajat a tetejétől kezdve fésüld előre, oldalt pedig lefelé. Ezt követően elég csak megemelni és hátrafésülni a hajat a homlokod felett. Ilyen egyszerű.

sportos alkalmi

hideg hangulat

7. sz. férfi frizura: Férfiasan üde

A rockabilly frizuraként is ismert hajviseletet az ötvenes évek brit divatirányzata teremtette. A kor zenéjével együtt a stílus és a frizura is visszatérőben van. Az elöl rakoncátlan, természetes hatású frizura megformázása dús hajat és hosszú frufrut igényel. Az enyhén hullámos, hosszabb tincsek rock 'n' rollos jelleget kölcsönöznek a frizurának.

 

Hogyan készítsd el?

1. A vizes hatású hajzselét minél egyenletesebben oszlasd el a nedves hajon!
2. A fésű vagy hajkefe tönkreteszi a természetes kinézetet, ezért a frizura kialakításához használd inkább az ujjaidat.
3. Hagyd, hogy a hajad magától száradjon meg!

8. sz. férfi frizura: Stílusosan menő

Az előző szezonok „menő“ frizuráival ellentétben ez a britpop változat rendezettebb és letisztultabb. A haj soha nem lóg rá a fülre vagy a nyakra. A frizura a tetején enyhén ritkított, a frufru irányában sűrűsödik, és eltakarja a homlok jelentős részét.

 

Hogyan készítsd el?

1. Törölközővel töröld át a hajad, majd hajszárító és hajkefe segítségével alakítsd ki a frizurát!
2. A tenyereden dörzsölj szét egy kevés vizes hatású hajzselét, és egyenletesen oszlasd el a hajadon! A dús hatás érdekében hajkefe helyett az ujjaiddal válaszd szét az egyes tincseket, hogy a frizura elnyerje a végső formáját.
3. A frizurának lazának kell maradnia, ezért ne rögzítsd túlzott mennyiségű zselével!

Stílusosan stílusos