SZÁRAZ AJKAK – MIÉRT SZÁRADNAK KI AZ AJKAIM?

Ismerd meg a száraz ajkak okait, és előzd meg a kialakulását tippjeinkkel. Az ajak bőre rendkívül érzékeny és hajlamos könnyen kiszáradni. Lehetséges, hogy az ajakbalzsamok még inkább szárítanak?

A Labello kiszárítja az ajkakat?

Ez egy mítosz – A Labello nyugtatja és védi az ajkakat, megszünteti a szárazságot és egészségesebbé teszi őket.
A Labello az ajkaidnak megfelelő ápolást biztosít

A Labello az ajkaidnak megfelelő ápolást biztosít

A Labello ajakápolók táplálják és védik az ajkaidat, amelyeket a nyugtató, természetes összetevőknek köszönhetően simábbnak és sokkal egészségesebbnek fogsz érezni. 

Hogyan működnek az ajakbalzsamok

Az ajakbalzsamok olajokat és hidratáló összetevőket tartalmaznak, amelyek nyugtatják a száraz bőrt. Védőréteget képeznek a felszínén, amely magába zárja a nedvességet és megelőzi, hogy a káros anyagok vagy a környezeti stressz hatással legyen az alatt lévő bőrre.

Az ajkak különösen érzékenyek a szárazságra, mivel ezen a területen nem találhatóak izzadtság és olajmirigyek, ezért a védelmi funkciót kizárólag az ajakápolók biztosíthatják számukra.

Emiatt nem lehetséges az, hogy az ajakbalzsamok kiszárítsák az ajkakat, és ezért szükséges, hogy beépítsük a napi ajakápolási rutinunkba a Labello termékeket.

MITŐL SZÁRADNAK KI AZ AJKAIM?

Több oka lehet a száraz, berepedezett ajkak kialakulásának, de tippjeink segítségével minimálisra csökkentheted ennek a lehetőségét.
A száraz és berepedezett ajkak hátterében leginkább a napfény áll. Válassz fényvédőt tartalmazó ajakbalzsamot, pl. a Labello Sun Protect Ajakápolót, amelyet még a téli hónapokban is érdemes használni a kiszáradás megelőzése érdekében, hogy ajkaid puhák és csókolni valóak legyenek. 

A száraz ajkak fő okai

Talán már tudsz róla, de az életmódod sokkal nagyobb mértékben befolyásolja az ajkaid egészségét, mint gondolnád.

A száraz ajkak egyik fő oka a dehidratáltság. Ami abból fakad, hogy nem iszol eleget, vagy abból, hogy a hideg időjárás dehidratálja a bőrt. 

A túlzott alkoholfogyasztás, a dohányzás, az ajkak rendszeres nyalogatása, az erősen fűszeres és savas ételek fogyasztása, valamint a szájon át történő légzés mind befolyásolják a száj bőrének állapotát.

Kis változtatásokkal igen jó eredményeket érhetsz el, a javulást követően pedig biztosan nem fogsz újra visszatérni a káros szokásokhoz. 

FANTASZTIKUS GYÓGYÍR A SZÁRAZ AJKAKNAK

Számos megoldás létezik a száraz és cserepes ajkak ápolására és revitalizálására.

Gyógyír a száraz ajkak számára: Az alapok

Nem kell, hogy a száraz és sebes ajkak miatt rossz kedved legyen. Számos dolgot tehetsz azért, hogy simábbá varázsold őket, és komfortosabban érezd magad. 

Amikor ajakápolásról beszélünk fontos, hogy megfelelő rutin kialakításával egy lépéssel előrébb járjunk, és a gyógyítás helyett a megelőzésre fektessünk hangsúlyt. Természetesen nem mindig kerülhetjük el a problémás helyzeteket. 

Ha száraznak és cserepesnek érzed az ajkaidat, a radírozás az, amivel a legkönnyebben megszabadulhatsz az elhalt hámsejtektől. A fogkeféddel lágyan masszírozd végig a bőrt, majd használj intenzíven ápoló balzsamot, a Labello Original például egész este tökéletesen ápolni fogja az ajkaidat. 
Ne spórolj az ajakbalzsammal

Ne spórolj az ajakbalzsammal

A legjobb ajakbalzsam megtalálása és az, hogy mindig kéznél legyen, a legszükségesebb ahhoz, hogy hatékonyan tudj fellépni az ajkak kiszáradása ellen. A Labello Hydro Care Ajakápoló hosszan tartó hidratálást és intenzív ápolást nyújt a puha és selymes ajkakért.
a-vizfogyasztas-jot-tesz-az-ajkaidnak
Egyszerű módszerek a száraz ajkak kezelésére

Egyszerű módszerek a száraz ajkak kezelésére

A megfelelő vízfogyasztás, különösen a meleg időben, szuper módja annak, hogy megelőzd az ajkaid kiszáradását.
egeszseges-etelek-a-sima-ajkakert
Egyszerű módszerek a száraz ajkak kezelésére

Egyél zöldséget és gyümölcsöt ötször naponta

Nem meglepő, hogy megfelelő vitamin és ásványi anyag fogyasztás mellett a bőrsejtek sokkal könnyebben regenerálódnak és maradnak egészségesek, ami az ajkaidra is kihatással van.
ajakapolas-a-hideg-idoben
Egyszerű módszerek a száraz ajkak kezelésére

Gondoskodj a védelméről

A hideg és szeles időjárás még inkább kikezdi a száraz ajkakat. Ezért nagyon fontos, hogy hűvös napokon tarts magadnál ajakápolót, például a Labello Med Repair-t.
az-ajkak-nyalogatasa-meg-inkabb-kiszaritja-a-bort
Egyszerű módszerek a száraz ajkak kezelésére

Ne nyalogasd az ajkaidat

Még ha abban a pillanatban jó ötletnek is tűnik, az ajkak nyalogatása dehidratálja a bőrt, ami hosszú távon még inkább kiszárítja azt.
background