Szappan érzékeny bőrre

Szappan érzékeny bőrre

Lágy és nyugtató bőrápolás. A megfelelő szappan kiválasztása az érzékeny bőrűek számára különösen nagy kihívást jelenthet. Fontos, hogy olyan szappant válassz, ami anélkül tisztítja és ápolja bőrödet, hogy irritálná azt.

Érzékeny bőr: Az alapok

Honnan tudhatod, hogy érzékeny a bőröd és milyen különleges igényei vannak ennek a bőrtipusnak?

Miért van szüksége az érzékeny bőrnek speciális gondoskodásra?

Sokan szenvednek életük során különböző fokú bőrérzékenységtől. Mivel bőrünk véd meg minket a baktériumoktól és környezeti hatásoktól, gyakran komoly irritációnak van kitéve.
Számos különböző oka lehet a bőrérzékenységnek, beleértve a menopauzát, a bőr védelmi rendszerének problémáit vagy a kozmetikai termékekben lévő bőrirritációt okozó bizonyos vegyi anyagokat.

Az érzékeny bőrt gondosan, a megfelelő termékekkel kezelve viszont elkerülheted a kellemetlen bőrreakciókat. Mivel az ilyen tipusú bőr különösen hajlamos lehet a szárazságra, ezért kiemelten kell ügyelnünk annak hidratálására. A nap folyamán fogyasszunk sok vizet és használjuk rendszeresen a NIVEA Aloe & Hydration Testápoló Tejet.
A szélsőséges időjárási viszonyok ugyancsak nem kedvezőek ennek a bőrtípusnak, így ne felejtsd el a sálat és a kesztyűt a téli hónapokban.

Az érzékeny bőr 6 jele

 • Csípő, szúró érzés
 • Égő érzés
 • Feszülő bőr
 • Kipirosodás
 • Irritáció
 • Viszketés


Mi alapján válassz szappant érzékeny bőrre?

A hagyományos szappan túl kemény lehet az érzékeny bőrödnek. Ismerd meg a legmegfelelőbb módját annak, hogy megtalád azt az ápoló, lágy szappant, ami tökéletesen megfelel bőröd szükségleteinek.
nő mosás kezét a fürdőszoba mosogató

Kellemetlen érzés?

Ha a szappanod irritációt okoz, azonnal hagyd abba a használatát, és válassz enyhébb, lágyabb terméket. A NIVEA Creme Soft ápoló szappan mandulaolajjal gondoskodik bőrödről, miközben gyengéden tisztítja, így az puha és sima marad.

5 aranyszabály az érzékeny bőr ápolására

 • Tesztelj minden új bőrápoló terméket egy kis bőrfelületen, és várj legalább 24 órát, majd ellenőrizd a reakciót.
 • Kövess egyszerű a bőrápolási szokásokat, és ne használj túl sok terméket.
 • Ne felejts el fényvédőt használni a nyári hónapokban.
 • Ne hámlaszd bőröd túl gyakran - hetente egyszer vagy kétszer bőven elegendő az irritáció elkerülése érdekében.
 • Meleg vízzel tisztítsd bőröd és ne forróval, nehogy bőröd kiszáradjon.

Az ideális szappan érzkeny bőrre

Amikor érzékeny bőrre alkalmas szappant keresel, fontos, hogy olyat válassz, amely tökéletesen gondoskodik kezeidről, még akkor is, ha rendszeresen mosod őket. A NIVEA Creme Care szappan gyengéd ápolja és puhává varázsolja bőröd, miközben alaposan tisztítja azt.

Illatát az ikonikus NIVEA Creme ihlette, melyet az emberek több mint egy évszázada szeretnek a világ minden táján.
Alternatív megoldásként ajánljuk a NIVEA Creme Soft folyékony szappant és a NIVEA Creme Care folyékony szappant melyek szintén ápolják és védik a bőrt, mindeközben bőrbarát hatásuk bőrgyógyászatilag igazolt. Élvezd az észrevehetően lágy és sima bőrt.

taking-care-of-sensitive-skin-doesnt-have-to-be-difficult

Az érzékeny bőr ápolásának kulcsa

A bőrérzékenységgel való együttélésnek nem kell nehézséget okoznia. Gondold újra napi bőrápolási rutinod, cseréld le az irritáló termékeket és válassz gyengéden ápoló alternatívákat. Mivel jobban gondoskodnak bőrödről, így rövid idő alatt érezhető lesz a különbség.

Miért lehet a hagyományos szappan túl kemény az érzékeny bőröd számára?

A szappant évszázadok óta használják tisztító célra, és még mindig ez egyik legkedveltebb módja a bőr, kiemelten a kéz tisztításának. Azonban az érzékeny bőrű emberek lehetőségei korlátozottabbak a számukra tökéletes szappan kiválasztásánál.

A szappan számos módon válthat ki bőrreakciót az érzékeny bőrrel küzdő egyéneknél. Akár az is előfordulhat, hogy a szappan bizonyos illatanyagokat vagy színezékeket tartalmaz, amelyek irritálják a bőrt és kellemetlenséget okoznak. Másrészt, ha az összetevők elvonják a bőr természetes nedvességét és zsírtartalmát, azok száraz és viszkető érzést idézhetnek elő. Ezért mindig nagyon fontos, hogy megtaláld azt a gyengéd szappant, amely lágy bőrt biztosít.

background