Hogyan szabadulhatunk meg a narancsbőrtől

Szeretné megtudni, hogyan szabadulhat meg a narancsbőrtől? Itt elolvashatja a tippeket és trükköket, illetve az okokról és a kezelésekről is tájékozódhat.

Hogyan szabadulhatunk meg a narancsbőrtől

A narancsbőr egy teljesen természetes és normális jelenség. Ennek ellenére sokan még mindig szeretnék tudni, hogyan csökkenthetik a narancsbőrt, mivel kényelmetlenül érzik magukat miatta. Ebből kifolyólag gyakran találkozunk azzal a kérdéssel, hogyan miként lehet megszabadulni a narancsbőrtől és hogyan csökkenthető a narancsbőr. Az alábbiakban megvizsgáljuk, hogy mitől alakulhat ki narancsbőr, és hogyan lehet megszabadulni a narancsbőrtől a combokon. Olvasson tovább, ha többet szeretne megtudni a narancsbőrről és arról, hogyan szabadulhat meg tőle.

Miért jelenik meg a narancsbőr?

A narancsbőr annak az eredménye, hogy a bőr alatti zsírsejtek felfelé nyomdónak a felső rétegében. Ahogy ezek a zsírsejtek felhalmozódnak, és felfelé tolják a bőrt, a bőrt az alatta lévő izmokhoz kötő kötőszálak lehúzódnak, ami miatt a bőr egyenetlen és gödröcskés lesz.

A nők dermatológiai rétegében a zsírsejtek és a kötőszövet függőlegesen, míg a férfiaknál keresztben ülnek, ami talán az egyik oka annak, hogy a nők nagyobb valószínűséggel mutatják a narancsbőr jeleit, mint a férfiak. A nők zsírja jellemzően a combokon, a csípőn és a fenéken is oszlik el, ezek a narancsbőr gyakori területei.

Érdemes megismeri, hogy miként alakul ki és mi okozza a narancsbőrt, mert így jobban érhetjük, hogyan lehet tőle megszabadulni.

Mi az a narancsbőr? Valóban lehetséges teljesen megszabadulni a narancsbőrtől?

Senkinek sem szabad szégyellenie magát a narancsbőr miatt, és nem kell azt éreznie, hogy egyszerűen meg kell szabadulnia tőle. A narancsbőr teljesen normális jelenség, és a nők (akik hajlamosabbak a narancsbőrre, mint a férfiak) több mint 90%-a bizonyos mértékig tapasztal magán narancsbőrt. A narancsbőr akkor jelenik meg, amikor a bőr alatti zsírsejtek a kötőszövetnek nyomulnak, amitől a bőr gödröcskéssé válik. Amiatt, ahogyan a narancsbőr kialakul, szinte lehetetlen teljesen megszabadulni tőle otthon, azonban néhány ügyes kis trükkel otthon is csökkenthetjük a narancsbőr előfordulását.

A narancsbőrt erősség szerint osztályozzuk: enyhe, közepes, súlyos. Természetesen minél enyhébb az állapot, annál könnyebben csökkenthető a narancsbőr.

Mi okozza a narancsbőrt?

Hogyan alakul ki a narancsbőr? Bár nem teljesen ismert, hogy valójában mi okozza a narancsbőrt és hogyan jelenik meg, de a tudósok a következőket feltételezik:

Hormonok

Úgy gondolják, hogy a hormonok járulnak hozzá az egyik legnagyobb mértékben a narancsbőr kialakulásához, különösen a nők esetében. Az életkor előrehaladtával a nők természetes ösztrogénszintje csökkenni kezd, és a menopauza beálltával a kötőszövet véráramlása is csökkenhet. A csökkent véráramlás azt jelenti, hogy kevesebb oxigén jut a sejtekbe, hogy kollagént termeljenek, lelassítva a regenerációt és a helyreállítást. Ahogy a kötősejtek gyengülnek, a zsír jobban láthatóvá válik rajtuk keresztül.

Gének

A genetika olyan dolgokba szólhat bele, mint az ember anyagcseréje, zsíreloszlása és vérkeringése – mindez hozzájárulhat a narancsbőr kialakulásához. Emiatt egyes emberek genetikailag hajlamosabbak a narancsbőr, mint mások. 

Egészségtelen életmód

A helytelen táplálkozás és a testmozgás hiánya növelheti a narancsbőr kialakulásának valószínűségét. Ez azért van, mert ha valaki egészségtelen életmódot folytat, akkor nála nagyobb valószínűséggel halmozódnak fel zsírsejtek, amelyek rányomódnak a bőrre, és ezek gödröcskéket okoznak. Emellett a hosszú ideig tartó mozgásszegény életmód is befolyásolja a keringést, a véráramlás hiánya pedig korlátozza a szervezet regenerálódását és helyreállítását. Bizonyos ételek, például a feldolgozott, magas cukor- vagy sótartalmú ételek túlfogyasztása szintén növelheti a narancsbőr kialakulásának esélyét

Rossz vérkeringés

Az egészséges keringés azt jelenti, hogy biztosítani tudjuk azt az energiát és azokat a tápanyagokat, amelyek sejtjeink regenerálódásához és helyreállításához szükségesek. Jó keringés hiányában bőrünk gyengülhet, vagyis nagyobb valószínűséggel jelenik meg a narancsbőr.

Kor

 Az életkor előrehaladtával a bőr vékonyabbá és kevésbé rugalmassá válik, ami szintén növeli a narancsbőr kialakulásának esélyét. Sokakon 25 és 35 éves koruk között jelenik meg először a narancsbőr. Az ösztrogén hatással van az erekre, így amikor csökkenni kezd a szintje, elveszítjük az erekben és a combban lévő receptorokat, ezáltal csökken a keringés, ami narancsbőr kialakulásához vezethet a combokon.

6) Stressz

A szakértők úgy vélik, hogy például a kortizolhoz hasonló stresszhormonok is szerepet játszhatnak. A stressz is rendkívüli hatással van a szervezetre, beleértve az emésztést, illetve a májat, és súlyosbíthatja a narancsbőrt. A stressz olyan hozzájáruló faktorokhoz is vezethet, amelyek narancsbőrt okozhatnak, ilyen például a helytelen táplálkozás, túlzott alkoholfogyasztás vagy dohányzás. A testmozgás és a megfelelő táplálkozás segíthet csökkenteni a stresszt, valamint kiváló védekezés a narancsbőr ellen. 
Hogyan szabadulhatunk meg a narancsbőrtől

a narancsbőr kezelése

Szeretné tudni, hogyan lehet megszabadulni a lábakon és más területeken lévő narancsbőrtől? Sajnos anélkül, hogy kés alá feküdne valaki, szinte lehetetlen teljesen megszabadulni tőle. A narancsbőr csökkentése már egy kicsit más történet, és van néhány dolog, amit kipróbálhatsz annak érdekében, hogy kevésbé terjedjen el. Olvassa el tippjeinket, hogyan miként lehet megszabadulni a narancsbőrtől: 

1) ÉTKEZZEN EGÉSZSÉGESEN A NARANCSBŐR CSÖKKENTÉSÉHEZ

Az egészségtelen, méreganyagokkal és zsírokkal teli étrend elősegíti a bőr alatti zsírszövet felhalmozódását, és hozzájárul a narancsbőr kialakulásához. A teljes kiőrlésű gabonából készült ételek és rostok bőséges fogyasztása segít eltávolítani a méreganyagokat a szervezetből. A túlzott sóbevitel kerülése is javasolt, mivel ez kiszáradást és duzzanatot okozhat – mindkettő hozzájárul a narancsbőr kialakulásához. A kalóriaszegény étkezés is elősegíti a zsírégetést, amely szintén hozzájárulhat a narancsbőr megjelenéséhez.

2) MARADJON HIDRATÁLT A NARANCSBŐR CSÖKKENTÉSÉHEZ

Testünk közel 60%-a vízből áll, és víz nélkül bőrünk gyengébb, vékonyabb lesz és összezsugorodik. Ha a bőr dehidratált, akkor nagyobb valószínűséggel jelenik meg a narancsbőr, ezért a bőséges vízfogyasztás javíthatja a bőr rugalmasságát, ami segít csökkenteni a narancsbőr kialakulását. 

3) SZÁRAZ KEFE VAGY MASSZÁZS A NARANCSBŐR CSÖKKENTÉSÉHEZ

A száraz kefe vagy a masszírozás jó módja a nyirokdrénázs elősegítésének – ez a folyamat megszabadítja a zsírréteget a felgyülemlett méreganyagoktól. A száraz kefe fokozza a keringést, illetve hámlasztja a bőrt; és úgy gondolják, hogy segít lebontani a bőr alatti zsírlerakódásokat, amelyek narancsbőrt eredményezhetnek.

A combokon és a lábakon lévő narancsbőr eltávolításának egyik lépése lehet az érintett területek masszírozása vagy kefével történő masszírozása napi kétszer – reggel és este. Zuhanyozás vagy fürdés előtt használjon száraz kefét – masszírozza át száraz bőrét egy erős kefével kis körkörös mozdulatokkal. Zuhanyozás vagy fürdőzés után használjon testápolót vagy hidratáló krémet, hogy maximalizálja a hatást. 

Ön is masszírozhatja magának a területet fürdés vagy zuhany előtt vagy után, hogy serkentse a nyirokrendszert, és javítsa a bőr általános megjelenését és tónusát. Használjon olajokat vagy a kedvenc testápolóját bőre táplálására. Alulról felfelé masszírozzon, és törekedj a körkörös mozdulatokra.

4) EDDZEN SOKAT A NARANCSBŐR CSÖKKENTÉSÉHEZ

Ahhoz, hogy megszabaduljon a combjain és lábain lévő narancsbőrtől, a lehető legtöbbet kell edzenie teste alsó felét – még akkor is, ha csak hetente néhányszor tart egy 20 perces edzést. A rendszeres testmozgás elősegíti a véráramlás fokozását és a zsírégetést – mindkettő segít megszabadulni a narancsbőrtől.

5) VISELJEN KEVÉSBÉ GYAKRAN SZŰK RUHÁZATOT A NARANCSBŐR CSÖKKENTÉSÉHEZ

Korlátozhatja a vérkeringést, ha túl hosszan és túl gyakran visel szűk ruhát, vagyis nagyobb valószínűséggel jelenik meg a narancsbőr.

6) HASZNÁLJON BŐRERŐSÍTŐ KRÉMET A NARANCSBŐR CSÖKKENTÉSÉHEZ

Míg a narancsbőr kiváltó oka a bőrnél mélyebben gyökerezik, a gyenge, megereszkedett és alultáplált bőrön még rosszabbnak tűnik a narancsbőr. A bőrben a kollagén hiánya azt jelentheti, hogy gyengébb, és nagyobb valószínűséggel engedi át a zsírt – próbálja ki a Q10 TESTFESZESÍTŐ TESTÁPOLÓTEJET C-VITAMINNAL termékünket, amely gondoskodik száraz bőréről, és mindössze 10 alatt újra feszessé varázsolja azt!

7) Kerülje a stresszt

A hormonok kulcsszerepet játszanak a narancsbőr kialakulásában, és nem csak az ösztrogén az egyetlen bűnös. A stressz kezelésének elsajátítása nélkülözhetetlen eszköz. A stressz hatására megemelkedik a kortizolszint, ami serkenti a narancsbőr megjelenését. A stressz kezelése és a kortizolszint csökkentése segíthet megtanulni, hogyan szabaduljunk meg a narancsbőrtől a lábakon és más területeken. 

Szánjon időt önmagára – ez lehet egy jógaóra, egy óra olvasás vagy egy kellemes fürdés, hogy kikapcsolódjon teste és lelke is. A légzőgyakorlatok is segíthetnek, ha különösen idegesnek érzi magát. 
női lábak a levegőben

8) Hámlás

Ha testradírt használ a combokon vagy lábakon lévő narancsbőrre, eltávolíthatja az elhalt hámsejteket és serkentheti a véráramlást, ami segíthet csökkenteni a narancsbőrt

9) Kerülje a sós ételeket

A sós, zsíros, cukros ételek hozzájárulhatnak a narancsbőr a lábakon való kialakulásához, mivel zsírsejteket raktároznak el szervezetünkben, amelyek gyulladást okozhatnak. Az erősen sós ételek elősegíthetik a szövetek duzzadását, ami súlyosbíthatja a narancsbőr megjelenését egy sós étkezések után.

Hogyan lehet megszabadulni a narancsbőrtől a combokon és hogyan lehet megszabadulni a narancsbőrtől a lábakon

A combok és a láb többi része különösen érzékeny a narancsbőrre. Sok nőnek a pubertás kora után jelenik meg – és ennek semmi köze a súlyukhoz. 

Stimulálja nyirokrendszerét
A „lomha” nyirokrendszer a narancsbőr kialakulásához vezethet, vagy felerősítheti azt – ekkor jön a képbe a testkefe vagy a bőrradír. Hámlasztó bemasszírozása vagy a terület gyengéd átkefélése stimulálhatja a vérkeringést és a nyirokdrénázst. A látható változáshoz ezt rendszeresen meg kell tenni. 

Egyen sok zöldséget 
A zöld, leveles zöldségek fogyasztása, valamint a feldolgozott élelmiszerek és az alkohol elkerülése szintén segít megszabadulni a combokon és a lábakon lévő narancsbőrtől.

BŐRFESZESÍTÉS A NIVEA TERMÉKEIVEL A NARANCSBŐR CSÖKKENTÉSÉHEZ

Annak ellenére, hogy krémeink csodákra képesek a bőrön, a narancsbőr nem kifejezetten bőrprobléma, így nem tudják teljesen eltüntetni. Ennek ellenére NIVEA Q10 termékeink erősítik és feszesítik a bőrt, hogy csökkentsék a narancsbőr megjelenését. Próbálja ki Q10 Firming + Radiance Gradual Tan hidratáló krémünket, amelynek Q10-tartalma tónusossá teszi a bőrt és célba veszi a narancsbőrt.

Testmozgás és bőrápolás a narancsbőr ellen – a narancsbőr természetes kezelése

Sokkal kevésbé szórakoztató nyáron rövidnadrágot vagy csinos szoknyát viselni, ha a lábadon megjelennek a kis gödröcskék. Tehát időben el kell kezdeni kezelni a narancsbőrt: hozza újra formába lábait és fenekét egy speciális, személyre szabott edzésprogrammal és ezekkel a bőrápolási tippekkel, amelyek segíthetnek csökkenteni a narancsbőrt.

NARANCSBŐR: ÍGY SZABADULHAT MEG A NARANCSBŐRTŐL ÉS TEHETI SIMÁBBÁ BŐRÉT:

  • A narancsbőrrel való küzdelem igazi kihívást jelent sok nő számára.
  • A problémás kis gödröcskék nem tűnnek el egyik napról a másikra. Már télen el kell kezdenie narancsbőr elleni programját, hogy a bikiniszezonra bőre újra tündöklő legyen.
  • A kerékpározás, a kocogás és a lépcsőzőgép remek társak abban, hogy bőre újból jól nézzen ki. A testedzés nem csak az izmokat feszesíti, a bőrt is kisimítja.
  • A narancsbőr elleni speciális intézkedésekkel szövetei is erősödni fognak: NIVEA Q10 termékcsaládunk bőrfeszesítő és -erősítő hatású, és csökkentheti a narancsbőr megjelenését.
  •  A koffein növeli a bőr külső rétegének rugalmasságát. Az őrölt kávéval való masszírozás is tisztít és serkenti a keringést a sejtekben.
  • Zuhanyozzon felváltva hideg és meleg vízzel. Hideg vízben az erek összehúzódnak, meleg vízben pedig kitágulnak. Ez serkenti a vérkeringést, és a szövetek feszesebbé válnak.
  • Célozza meg az érintett területet (azaz például a narancsbőrt a combján vagy lábain) a zuhanyfejjel a fokozott stimulálásért.
TRÜKKÖK A FESZESEBB BŐRÉRT – AKCIÓTERV A NARANCSBŐR ELLEN
- A masszázs javítja a keringést és serkentik a nyirokáramlást. Hámlasztókesztyűvel vagy narancsbőrkefével masszírozza át fenekét és lábát. 
- Ügyeljen a visszértágulatokra: kezelésük előtt konzultáljon háziorvosával.
- A heti egyszeri lúgos fürdő megtisztítja és méregteleníti az egész szervezetet. Adjon hozzá körülbelül négy evőkanál lúgos sót a fürdővízhez, és szánjon időt rá, hogy kiélvezze a fürdő gyógyító hatását. 
- Bőrünk testünk tükörképe. Ha egészségesek vagyunk, az belülről sugárzik. Rögtön észrevehető, ha sok vitamint szedünk és kiegyensúlyozottan táplálkozunk! Küzdjön belülről a narancsbőr ellen, és fogyasszon alacsony sótartalmú ételeket. A só felszívja a szervezetben lévő, a szövetek puffadását okozó vizet. Ezért inkább aromás fűszernövényeket használjon az ételek ízesítésére.
- A káliumban gazdag zöldségek (például a brokkoli, a hüvelyesek és a spenót) szintén gondoskodnak a szövetben lévő felesleges folyadékok kiürüléséről.

AKÁR A ZUHANYZÁSSAL IS FESZESEBBÉ TEHETI BŐRÉT
A bőrfeszesítő program a reggeli zuhanyzással kezdődik. Használjon tusfürdőt vagy zuhanyzás közbeni testápolót, amelyeket a bőr feszesebbé és tónusosabbá tételére terveztek

RENDSZERES EDZÉS – A LEGJOBB MÓDSZER A NARANCSBŐR ELLEN

Az edzéssel erősítjük az izmokat és zsírt égetünk – üzenjen hadat a narancsbőrödnek azzal, hogy sokat mozog.

A narancsbőr eltávolítása a combokról és a lábakról
A narancsbőr megjelenése néhány egyszerű gyakorlattal enyhíthető – ha következetesen tartjuk magunkat hozzájuk. Míg a narancsbőr bárkin megjelenhet, még azokon is, akik rendszeresen sportolnak, az edzés segíthet a narancsbőr által érintett, adott terület tónusossá tételében – ilyen terület általában a láb, a fenek és a pocak. Próbálja ki az alábbi gyakorlatsorozatokat, hogy tónusosabbá tegye az adott területeket:

Mindössze egy edzőszőnyegre van szüksége. Feküdjön hátára, és emelje fel lábait. Hajlítsa be mindkét térdét derékszögbe, és hagyjon közöttük egy kéznyi távolságot. Most emelje fel a csípőjét, és nyújtsa ki az egyik lábát előre. Lassan számolj tízig, majd váltson lábat. Elég ezt a gyakorlatot naponta tízszer megismételni, hogy alakja és bőre megjelenése is mérhetően megváltozzon.

Feszesebb felső combok:

Feküdjön az oldalra az edzőszőnyegen, és kissé hajlítsa be az alsó lábát. Most egyenesítse ki a felső lábát, és kilégzés közben emelje fel. Tartsa rövid ideig a levegőben, majd belégzés közben engedje le. 20 ismétlés után váltson oldalt.

Az alábbi mozgásformák segíthetnek megszabadulni a narancsbőrtől
– Jóga
– Aerobik edzések, mint például futás vagy kerékpározás 
– HIIT (nagy intenzitású intervallum edzés) – növeli a pulzusszámot és segít még több zsírt elégetni
– Core gyakorlatok –például guggolás, kitörés és súlyzózás