Hidratáló krémek télen

Hidratáló krémek télen: Igen vagy nem?

HATÁROZOTTAN IGEN! AZ ARCBŐR HIDRATÁLÁSA KULCSFONTOSSÁGÚ AZ ÉV MINDEN HÓNAPJÁBAN.

Te is azt hallottad, hogy télen a bőr csak szenved a hidratáló krémtől? Éppen ellenkezőleg. Tudd meg velünk, hogyan használjunk hidratáló krémet (nem csak) télen, és derítsük ki együtt, hogy anyukáink és barátnőink tanácsai közül melyek tartoznak a mítoszok közé.

Tápláló és hidratáló krém – a legjobb a bőrnek télen is

Az év folyamán a bőrünk is változik. Egy azonban ugyanaz marad. A hidratálás szükségessége. Nem kell félned a hidratáló krémektől. Egyáltalán nem igaz az az állítás, miszerint a bennük található víz megfagy az arcodon, és a bőröd ettől kirepedezik. Ellenkezőleg – a táplált és hidratált arcbőr sokkal jobban viseli a hőmérséklet ingadozásait, a fagyokat, a szelet, sőt, a fűtés miatti száraz levegőt is. Ráadásul bőrünk télen általában szárazabb, mint nyáron, ezért időben kell lépni. 

A megfelelő termékeket használod? Ebben az esetben nincs szükség a tél beálltával lényeges változtatásra. Ha azonban észreveszed, hogy a bőröd feszül, száraz területek és bőrhibák jelennek meg, sokkal jobban oda kell figyelned az arcápolásra és a hidratálásra. Ebből a szempontból a krém kulcsfontosságú, hiszen megvédi a bőrt a kinti fagyoktól és a benti meleg levegőtől is. Jó választás lehet például a NIVEA Tápláló nappali krém. Egész nap kényezteti, hidratálja és védi a bőrt. Ezért ha nem akarod, nem is kell naponta többször használni.

További mítoszok a hidratáló krémekről

„Zsíros a bőröd? Akkor inkább kerüld el a hidratáló krémeket.“

Ez talán a leggyakoribb arcápolással kapcsolatos tévhit. Minden bőrnek – még a zsírosnak is – szüksége van hidratálásra. Ha mégis ezt a tanácsot követnéd, az arcodon pattanások és egyéb bőrhibák jelennek majd meg, mert a bőröd elkezdi felélni a szükséges anyagokat és nedvességet, amire irritáció és fokozottabb faggyútermelés lesz a válasz. És máris egy ördögi kör rabja lettél.  

A megoldás egy könnyű összetételű hidratáló krém. Személyes kedvencünk a NIVEA URBAN SKIN Méregtelenítő nappali krém, amely 48 órán át hidratálja a bőrt, mégsem tömíti el a pórusokat. Ezen kívül antioxidánsokat, bio zöld teát és hialuronsavat tartalmaz, tehát gyönyörűen selymessé varázsolja a bőrt. 

TIPP: Mi okozza a pattanásokat? című írásunkból megtudhatod, hogy hogyan ápold problémás bőröd, és milyen termékeket válassz a pattanások megelőzéséhez.

„Ne használd ugyanazt a krémet túl sokáig. Hatástalan lesz.“

Az egyetlen helyzet, amikor 100 %-os bizonyossággal tanácsolhatjuk, hogy ideje lecserélned a krémedet, ha közeleg a szavatossági idő vége 😊. Amennyiben a bőröd jól reagál a krémre és meg vagy vele elégedve, nem kell a cserét fontolgatnod – még akkor sem, ha már hónapok óta használod. 

Más a helyzet, ha megváltozik a tested (például várandósság idején) vagy mások lesznek a körülmények. Ha vidékről nyüzsgő és koszosabb városi környezetbe költöztél, a kozmetikumaiddal is alkalmazkodnod kell az új helyzethez. Máskülönben igazán nincs ok a változtatásra. 
 

„Minél drágább krém, annál jobb eredmény. Ezért ezt a ..............forintosat használom.“

Jó, ha a barátnőd, a kolléganőd vagy az anyukád meg van elégedve az arckrémével. A „drágább krém=szebb arcbőr“ egyenlet azonban nem mindig érvényes. Néha több krémet is ki kell próbálni, amíg megtaláljuk az igazit – legyen szó az állagáról, az illatáról vagy éppen a hidratálás intenzitásáról. 

Nekünk a NIVEA Hidratáló nappali krém vált be, amely egyáltalán nem terheli a pénztárcánkat, mégis ötösre vizsgázott! Végülis a klasszikus NIVEA Creme-t is szeretjük, amely univerzális és gyors segítség nem csak a száraz arcbőrnek, hanem a kiszáradt bőrnek is testünk bármely részén. Télen leginkább a kezed lesz érte hálás. Ha pedig elfogyott, megmarad a szép doboz, amibe elrejtheted az apró kincseidet.