Bőrápolás tusolás közben

Bőrápolás tusolás közben


TIPPEK A FRISS ÉS NYUGODT BŐRHÖZ

A „Hogyan zuhanyozzam” kérdésre adott válasz nyilvánvaló lehet számodra, de a tusolás sokkal többről szól, mint gondolnánk. Olvasd el például, hogyan képesek a tusfürdők alaposan, ugyanakkor kíméletesen megtisztítani a bőrt.

A zuhanyozás és a bőröd

A helyes fürdőszobai rituálék művészete: Tudj meg mindent arról, hogy a zuhanyozás hogyan hat a bőrödre vagy hogyan kellene azt ápolnod a zuhany alatt! 

Milyen gyakran tusoljunk?

Mosakodhatunk-e túl gyakran? A legtöbb ember nem biztos abban, hogy milyen gyakran kellene zuhanyoznia, és a fürdőszobai higiéniával kapcsolatos vélemények is sokszor nagyon eltérőek.
A zuhanyozásról számos közismert mítosz kering. Ide tartozik például az a meggyőződés, hogy a napi zuhanyozás káros.

Hogy milyen gyakran kell fürdened vagy tusolnod, az attól függ, hogy a nap folyamán mennyit mozogsz és mennyire izzadsz. A napi zuhanyozás segít abban, hogy tisztának érezd magad, és még az illatod is kellemes legyen. 

Ha naponta tusolsz, használj krémesebb bázisú zuhanyozó termékeket, például a NIVEA Creme Care Krémtusfürdőt . Zuhanyozás után ne feledd el megfelelően ápolni a bődödet, mondjuk a NIVEA Intenzív Testápoló Tejjel, amely megőrzi a bőröd puhaságát és egészséges kinézetét. 

 

Csökkentsd a hőmérsékletet

Csökkentsd a hőmérsékletet

A víz vagy a fürdőszoba hőmérséklete befolyásolhatja, mennyire érzed jól magad a bőrödben zuhanyozás után. Javasoljuk, hogy forró víz helyett inkább langyos vagy meleg vízzel zuhanyozz. A túl magas vízhőmérséklet kiszárítja a bőrt. Minél idősebbek vagyunk, a bőrünk annál szárazabb és érzékenyebb. Idővel ezért érdemes odafigyelni arra, hogy mennyire meleg vízzel tusolunk.

Mi történik a bőröddel, míg tusolsz?

Zuhanyozáskor a víz, a tusfürdő vagy a szappan segítségével megszabadulunk a ránk telepedett szennyeződéstől és zsírtól. Míg a bőr felszínén található természetes zsírmennyiség jót tesz a testünknek, addig a felesleges bőrfaggyú mitesszereket, pattanásokat és sebeket okozhat

Néhány szép szó

Néhány szép szó

„Tartsd magad tisztán és fényesen: te vagy az ablak, melyen keresztül a világot nézheted.“

George Bernard Shaw. 

Tippek a fürdőszobai rituálédhoz

A zuhanyozás és a fürdés nem csupán a bőr tisztaságának megőrzése. Arról szól, hogy megtaláljuk a megfelelő termékeket, melyek gondosan ápolják a bőrünket. 

 

A legalkalmasabb bőrápoló termékek zuhanyozás előtt és után 

Tusfürdő

Bizonyosodj meg róla, hogy a tusoló, amelyet használsz, illik a bőrtípusodhoz. A kamillakivonatot tartalmazó NIVEA Creme Sensitive Krémtusfürdő remek választás az érzékeny bőrre. A Fresh Blends Raspberry Tusfürdő pedig valóságos frissítő gyümölcsbomba. 

Krémes tusfürdő

A krémtusfürdők igazi élvezetet nyújtanak a bőrnek. Kényeztesd magad a mandulatejet tartalmazó Care & Roses Ápoló Krémtusfürdővel, és engedd, hogy magával ragadjon a rózsa bódító illata. 

Szappanok

A klasszikus krémszappannal nem nyúlhatsz mellé. Kell még hely a bőröndödben, vagy nyugtató fürdőre vágysz? A Creme Care Krémszappan azért van itt, hogy otthon és az utakon is kényeztesse a bőrödet. 

Bőrápolás utazás közben

Csak azért, mert távol vagy az otthonodtól, még nem kell mellőznöd a bőrápolást a kedvenc tusfürdőddel és samponoddal együtt. A bőrlágyító mandulaolajat tartalmazó NIVEA mini Creme Care Krémtusfürdővel utazás közben is élvezheted az otthoni fürdőszobában megszokott kényelmet.