Védd gyermeked bőrét, hogy önfeledten és gondtalanul élvezhesse a napot

Napvédelem baba/gyermek

A gyermekek bőre nagyon érzékeny, könnyen le tudnak égni.
Használj fényvédőt, hogy a kicsik biztonságosan élvezhessék a napot.
 
Szűrés
Rendezés
Rendezés
Fényvédő krém gyermekeknek: Melyiket válaszd? 

A gyermekek bőre sokkal érzékenyebb, mint a felnőtteké, ezért nagyobb odafigyelést igényel. A bőr UV-sugárzás elleni védekező mechanizmusa, illetve a bőr regenerálódási képessége még nem annyira fejlett. Fontos az égései sérülések elkerülése, mivel a gyermekkori égést, a felnőttkori bőrrák kialakulásának egyik leggyakoribb okának tartják. A NIVEA speciálisan gyermekeknek készült napvédő krémjei védelmet biztosítanak a kicsiknek mind az UVA, mind az UVB sugarak ellen. Tippünk: A krémet vagy fényvédőt még az előtt vidd fel gyermeked bőrére, mielőtt megérkeznétek a partra vagy a strandra. Hidd el, ott már sokkal nehezebb dolgod lesz, hogy még visszatartsd a gyerkőcöt a szórakozástól. 

A kis búvárok számára is alkalmas

Nyáron a gyerekek inkább egész nap a vízben lennének. Ez azonban csökkenti a védelmi tényező hatékonyságát. A gyermekek számára kialakított extra vízálló fényvédő krém a vízben való hosszú tartózkodás után is megfelelő védelmet nyújt. Fontos azonban szem előtt tartani, hogy a vízben is le lehet égni. Az UV sugárzás akár 50 cm-rel a víz felszíne alatt is káros tud lenni, de a vízálló fényvédő krém csökkenti a napégés kockázatát.

A NIVEA a Cosmetics Europe előírásainak megfelelően vizsgálja napvédő termékeik védőképességét. A teszt során az alanyok hátára fényvédő krémet használunk, majd 40 percet töltenek egy forró kádban. Ennyi idő elteltével a fényvédő legalább 50%-ának még a testen kell maradnia. Extra vízálló termékek esetében az 50%-nak 80 perc elteltével is a testen kell lennie. A NIVEA gyermekeknek készült vízálló napvédő termékei azonban még 2 óra után is, több mint 50%-ban megtalálhatóak a testen. Ennek ellenére javasoljuk, hogy miután gyermeked elhagyta a vizet és száraz a bőre, minden esetben használj újra fényvédő krémet.