Útmutató a különböző típusú hajkefékhez

Útmutató a különböző típusú hajkefékhez

Találd meg a neked és a hajadnak legmegfelelőbb hajkefét Biztosan te is emlékszel arra, hogy gyerekként mindenki azt mondta neked, hogy lefekvés előtt százszor fésüld át a hajad mindennap. De vajon jót tesz ez a hajadnak? Engedd szabadon rakoncátlan fürtjeidet tippjeinkkel!

Hajkefe típusok A-tól Z-ig

Néha egy olyan egyszerű dolog, mint a haj kifésülése teljesen meg tudja változtatni a külsődet. Derítsd ki, hogy melyik hajkefe a legjobb a te hajadnak!

Lehetséges a haj túlfésülése?

Bár a fésülésnek számos előnye van, fontos, hogy ne vidd túlzásba. A túl gyakori fésülés károsíthatja, gyengítheti az egyes fürtöket, göndör haj esetén pedig a formáját veszítheti el a haj. Igazság szerint a túlfésülés a haj elvékonyodásához és a hajvégek töredezéséhez is vezethet.

Csodás szavak

Fektess energiát a hajadba - hiszen ez a koronád, amit soha nem veszel le a fejedről

Fésűk göndör hajra

Némelyik hajtípus extra figyelmet igényel. A legjobb eredmény elérése érdekében a göndör hajat mosás után ritka fogú fésűvel fésüld át tincsenként. A zuhanyzóban történő kifésülés megóvja a törékeny tincseket a sérülésektől és a gubancoktól, valamint időt is spórolhatsz így.


Miért fontos a haj kifésülése?

Az egyik fő ok az, hogy megelőzheted vele a gubancolódásokat. A kifésülés segít megóvni a tincseket a sérülésektől, így tartva őket egészségesen.
Egy kifésülő hajkefe vagy fésű használatakor a természetes olajokat is eloszlatod a hajadban. Amennyiben ez nem történik meg, az olajok nagy része a töveknél marad, és nem jut el a szárazabb hajvégekhez.
Egy gyors reggeli átfésüléssel megszabadulhatsz az éjszaka során kihullott hajszálaktól is. Ragyogóbban fogsz kinézni, mint amikor több időt töltesz a megjelenéseddel.


A megfelelő hajkefe kiválasztása

Ha haj dúsításáról van szó, akkor egy körkefe minden hajtípusra megoldás. Ha szeretnéd egész nap élvezni a dús fürtöket, akkor a fésülés után hideg levegővel szárítsd át.
A lapos kefe és a krokodil kefe az egyik legjobb választás elvékonyodott hajra, illetve általánosságban a hajszárításhoz is megfelelő mindkettő. A lapos kefe épp annyival gyengébb dúsításban, amennyivel jobb kifésülésben. Sérülékeny hajra viszont a krokodil kefe a tökéletes választás, mert a rajta található nyílásokon keresztül a hajszárítóból kiáramló meleg levegő eloszlik, így megvédi a hajat a túlzott hőhatástól.
Hajkefe típusok - minden, amit tudnod kell

Tudd meg, hogy a megfelelő eszközök hogyan segítik a samponokat és kondicionálókat, hogy a fakó tincsekből lélegzetelállító fürtöket varázsoljanak.

A sampon és a hajkefe kéz a kézben jár

A legjobb eredmény elérése érdekében a hajkefe mellé egy ápoló sampont is válassz, mint a NIVEA HAIRMILK Sampon normál hajra, amely segít regenerálni a hajat és a fésű akadálytalanul siklik végig a hajon.

A 3 legjobb hajformázási tipp

  1. Ne használj kefét, amikor vizes a hajad. Göndör haj esetén használj ritka fogú fésűt a hajad kibontásához.
  2. Továbbá használj hővédő spayt vagy habot formázás előtt, hogy megelőzd a töredezettséget.
  3. A hajvégeknél kezd el használni a hajkefét, és csak akkor haladj a hajtövek felé, ha minden gubancot megszüntettél.

Mit vegyél figyelembe a hajkefe kiválasztásakor?

A legmegfelelőbb hajkefe kiválasztásakor a hajtípust és a használat célját (például tupírozás vagy szárítás) érdemes figyelembe venni.
Ha tupírozást igénylő frizurád van, akkor ajánlatos beszerezni egy tupírkefét. Bonyolultabb frizurák esetén (például választék megváltoztatásakor vagy lépcsőzetes kialakításnál) a stílfésű bizonyulhat hasznosnak.
Fontos azt is megjegyezni, hogy a kefe sörtéi is befolyásolják a végeredményt. A nagyon vékony szálú hajhoz például a műanyag sörtéjű kefék ajánlottak, mert segítenek megszüntetni a csomókat.